Zničená instalace Visty
Jako naprostý amatér jsem si pomocí hraní s Paragoon Partition Manager 8.5 a následným "hašením" s TestDiskem totálně rozmašíroval Visty. V současnosti při spuštění počítače ukáže comp chybu 0xc000000d s tím, že nemůže nalézt jakési NLS soubory a ani v safe mode nemůže pokračovat. Jestli jsem si stačil všimnout, při výpisu načítaných driverů spadne do chybové hlášky po crcdisk.sys.
Jen pro info: C je dle výpisu systémové, pomocí instalačky Visty jsem opravil boot record a MBR, ale nic, ani oprava počítače na té instalačce nefunguje. Sice najde, že je tam už jedna instalace Vist, ale nenalezne možnost opravy a tak chce odesílat info do MS.
Napadne někoho ještě před reinstalací nějaká možnost, jak to zachránit?
Jen pro info: C je dle výpisu systémové, pomocí instalačky Visty jsem opravil boot record a MBR, ale nic, ani oprava počítače na té instalačce nefunguje. Sice najde, že je tam už jedna instalace Vist, ale nenalezne možnost opravy a tak chce odesílat info do MS.
Napadne někoho ještě před reinstalací nějaká možnost, jak to zachránit?
Tu instalaci už nezachráníš, zachránit můžeš pouze data. Instalátor Visty je pravděpodobně nejmocnější nástroj pro opravu ( žádný jiný nástroj toho o Vistě neví tolik, co právě instalátor ), a pokud ani on nedokáže problém vyřešit, o systém jsi přišel. Neměl bys mít problém se zálohováním dat, ale systém budeš muset přeinstalovat ( nejlépe přeformátovat disk ).
[QUOTE=Intri;79590]Tu instalaci už nezachráníš, zachránit můžeš pouze data. [/QUOTE]
Díky, myslel jsem si to. Všechno to začalo tak, že jsem si oba fyzické disky rozdělil na celkem šest partition, přičemž na každém byla jedna 5 GB pro SWAP. Časem jsem pochopil, že jsou zbytečné a přes ten Partition Manager jsem je odstranil. I když vždycky fungoval dobře (kromě toho, že poškodil partition tabulku a já ji musel obnovat přes testdisk ze záchranného dévédéčka a taky přehazoval přiřazená písmena disků). No nic, před tou novou instalací zruším partition budu to mít jen na dvou discích, ať je v tom větší přehled...
Díky, myslel jsem si to. Všechno to začalo tak, že jsem si oba fyzické disky rozdělil na celkem šest partition, přičemž na každém byla jedna 5 GB pro SWAP. Časem jsem pochopil, že jsou zbytečné a přes ten Partition Manager jsem je odstranil. I když vždycky fungoval dobře (kromě toho, že poškodil partition tabulku a já ji musel obnovat přes testdisk ze záchranného dévédéčka a taky přehazoval přiřazená písmena disků). No nic, před tou novou instalací zruším partition budu to mít jen na dvou discích, ať je v tom větší přehled...