Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Černá obrazovka po zapnutí počítače

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    Zdravím, mám takový menší problém... včera vypnu počítač jdu spát, dneska ráno se probudím a najendou nejde obraz... zkoušel jsem jiný monitor, taky nejde(zkoušel jsem i můj monitor na jiném pc, to jde..)... zkoušel jsem ve svém pc jinou grafickou kartu, taky nejde... zkoušel jsem resetovat bios, dát do graf. karty jiné napájení přes redukci, nic nepomohlo.... mohli byste prosím nějak poradit?
    četl jsem faq na tomto fóru a jediné co mě ještě napadá, v počítači je dost prachu, mám ho zkusit vyčistit? jinak už si fakt nevím rady...

    moje sestava:
    AMD Athlon 64 3700+ San Diego
    MB Abit AN8 32x - nF4
    Sapphire ATI Radeon X1950 Pro 256mb
    operační paměť Geil 1gb, ddr-400 (2 * 512 kit)
    HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS
    zdroj Fortron Blue Storm 500W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    S tým prachom určite niečo urob a vyčisti všetky konektory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zkus přehodit mezi monitory kabely a zjistit, jestli to není špatným spojem někde v kabelu. Taky pročisti všechny konektory a zapojení monitoru vyzkoušet do obou grafických výstupů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    napájecí kabel jsem už zkoušel měnit, monitor je do graf. karty zapojen přes redukci, zkoušel jsem 3 redukce, ani s jednou to nešlo, takže redukcí to taky asi neni, zkoušel jsem oba konektory graf. karty... zkoušel jsem i přehodit graf. kartu do druhého PCI-E slotu, nic... jdu teda zkusit vyčistit ty konektory a pak se ozvu s výsledkem...
    jediné nevysvětlitelné pro mě je, že jsem s tím počítačem přes noc nikdo nic nedělal a najednou to nejde..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    tak jsem vyčistil prach všude s vyjímkou procesoru, nechtěl se mi sundavat chladič navíc nemám doma tu teplovodivou pastu, tak bych ho asi už nedal zpátky... furt to nejde... četl jsem tady na fóru že se dá zjistit jestli je deska funkční nebo ne... když se všechno odpojí a vyndá, nechá se tam jen procesor a pustí se to... nebo jsem to špatně pochopil? je to takle nějak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    100

    Predpokladam, ze kdyz to zapnes, tak se Ti ventilatory toci...jestli Tvoje GK jede v jinem PC, tak to bude nespis problem v CPU nebo napajeni, deska. Nejdriv vytahni vsechny konektory, vycisti vnitrek PC, demontuj vycisti chladic, procesor(nezapomen na teplovodivou pastu) a pameti. Pak zapoj jenom desku a GK, zadny disk/mechaniku a zkus to zapnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    Jojo ventilatory se točí... pořádně pročistit chladič a cpu nemůžu protože nemám doma tu pastu abych to pak dal zpátky... zkoušel jsem všechno odopjit, nechat jen desku a cpu... někde tady na fóru jsem četl že když to takle odpojím a pustím měl by nějaký speaker pípnout... nic nepíplo... zkoušel jsem taky sledovat stav pomocí jednoho displaye na desce, který vypisuje nějaké posty, vždy se to ustálí na hodnotě 7F a to podle manuálu znamená : Switch back to text mode if full screen logo is supported.... z čehož teda nejsem moc moudrej no
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Takhle se mi chovala odpalena deska. Zajimave bylo, ze nektere graficke karty (nVidia) a vetsinou s nizsi spotrebou (lowend) fungovaly. X1650XT ani tuk. Zrejme vadny chipset. Nektere PCIe linky asi odesly. Pomohla vymena MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    tak jsem zjsitil jednu věc... pc nabootuje... normálně naběhnou windows(to pc jsem přenášel, tak jsem odpojil i repráky, napadlo mě je teď zapojit jeslti uslyším nabíhání windows a opravdu jsem slyšel ten zvuk při nabíhání windows)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    V prvni rade bych to pc rozebral a poradne ocistilod prachu ,, jako dalsi krok bych zkusil jiny zdroj pokud je ta moznost .. je ten MB jeste v zaruce_?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    12

    pc jsem rozebral, s vyjímkou procesoru, protože jak říkám nemám pastu abych pak dostal zpátky chladič... zdroj jsem zkoušel bráchův, nepomohlo... mb je v záruce, ale nevím jestli je rozumné posílat ji na reklamaci, když si nemůžu být jistý že špatná je zrovna mb..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    mám asi stejný problém
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Jestli je procesor poslední věc v počítači, se kterou si nehýbal ani nečistil, tak to zkus... Při sundavání chladiče buď ale opatrnej, ať tu vrstvu pasty nepoškodíš. Zkontroluj, vyčisti, potom opatrně vrať procesor a chladič. Zkus to zapnout, pokud to už bude OK, hlídej teploty, kdyby se zvyšovaly, tak nezapomeň opravit tu pastu. Myslim, že by AMD Athlon 64 3700+ měl chvíli s poškozenou vrstvou pasty vydržet. Nedávno jsem doma čistil svůj počítač ve kterým mam AMD Athlon XP 1700+ BOX. Vrstvu s pastou jsem neobnovoval, pasta byla ve slušném stavu. Proto zkus vyčistit a znova usadit chladič, procesor a dej vědět výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Acer Aspire 8920G po zapnutí po cca 10s skočí černá obrazovka prosím o radu.
    Od majkl 11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-10-2014, 09:18
  2. Při hraní zčernala obrazovka – vadná paměť
    Od lukino805 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 16:41
  3. Černá obrazovka po nabootování XP - nenaběhne přihlašovací obrazovka
    Od xslide v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 20:17
  4. Černá obrazovka po zapnutí
    Od zaklinac3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 12:24
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-05-2007, 21:55