Jaký SATA 3.0 Gbps 500 GB disk?
Ahoj nějaký 500 Gb disk na sata 2 maximálně tak do 3 tisíc Kč, a pokud možno tichý a dobrý.. Nezlobil bych se ani za 32 Mb cache .
Seagate 7200.11 500GB?neba nejakej WD 500GB. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
AAKS jsou myslim tichý.
EDIT: a není to SATA II, ale SATA 3GB/s
AAKS jsou myslim tichý.
EDIT: a není to SATA II, ale SATA 3GB/s
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - třaba tu za 3126Kč s DPH. Dobra cena na tu kvalitu
EDIT: maji tam chybu u parametrů myslim(vyledavaci cas si odporuje s udajem v textu tak nevim)
EDIT: maji tam chybu u parametrů myslim(vyledavaci cas si odporuje s udajem v textu tak nevim)
Zajímalo by mě kde berete tu jistotu o kvalitách 7200.11.. má sice 250Gb plotny proti 166Gb u WD5000AAKS a 32Mb cache, tím pádem vyšší hodnotu sekvenčního čtení, ale to vůbec neznamená že bude rychlejší i v aplikačních testech. Rád bych viděl nějaké srovnání jestli ste na něj narazili. Dokud neuvidim tak budu doporučovat WD5000AAKS jako nejrychlejší 500Gb disk, navíc se skvělou hlučností a teplotou. // A je o pár stovek levnější.
Ale to nikdo netvrdí, já navrhl oba ať si vybere. Ten Seagate má i kamoš a je spokojenej... ?
EDIT:a jelikož má 500GB polovinu ploten, bude tišší než TB verze.
EDIT:a jelikož má 500GB polovinu ploten, bude tišší než TB verze.
No já chtěl hlavně upozornit na to že papírové předpoklady nejsou všechno (250G plotny, 32Mb cache). WD je o dost levnější a podává srovnatelné výkony. Pokud byl požadavek na cenu do 3000 volil bych jasně WD. Pokud těch pár stovek nehraje roli, pak si klidně hodit korunou :)
[QUOTE=speedsnail;82171]Zajímalo by mě kde berete tu jistotu o kvalitách 7200.11.. má sice 250Gb plotny proti 166Gb u WD5000AAKS a 32Mb cache, tím pádem vyšší hodnotu sekvenčního čtení, ale to vůbec neznamená že bude rychlejší i v aplikačních testech. Rád bych viděl nějaké srovnání jestli ste na něj narazili. Dokud neuvidim tak budu doporučovat WD5000AAKS jako nejrychlejší 500Gb disk, navíc se skvělou hlučností a teplotou. // A je o pár stovek levnější.[/QUOTE]
Měl jsem 3 kousky od WD a jsem rád, že jsem procitnul. Hlučnost, teploty, chabý výkon ve srovnání se Seagate Barracude. Mám ticho, PC nerezonuje a teploty jsou parádní a nárust výkonu nad WD 320GB o tisíc bodu v PCMarku 2005. To je můj názor, ale mluvím tu o řadě 10, ale předpokládám, že řada 11 bude ještě lepší.
Měl jsem 3 kousky od WD a jsem rád, že jsem procitnul. Hlučnost, teploty, chabý výkon ve srovnání se Seagate Barracude. Mám ticho, PC nerezonuje a teploty jsou parádní a nárust výkonu nad WD 320GB o tisíc bodu v PCMarku 2005. To je můj názor, ale mluvím tu o řadě 10, ale předpokládám, že řada 11 bude ještě lepší.
[QUOTE=Jackal1;82184]Měl jsem 3 kousky od WD a jsem rád, že jsem procitnul. Hlučnost, teploty, chabý výkon ve srovnání se Seagate Barracude. Mám ticho, PC nerezonuje a teploty jsou parádní a nárust výkonu nad WD 320GB o tisíc bodu v PCMarku 2005. To je můj názor, ale mluvím tu o řadě 10, ale předpokládám, že řada 11 bude ještě lepší.[/QUOTE]
A mě by zajímalo jakou řadu WD jste měl.
WD3200AAKS je ve všech ohledech lepší než 7200.10 (výkon, hlučnost, teplota)
A WD7500AAKS byl do nástupu samsungu 1TB F1 nejrychlejší disk vůbec (7200ot)
A mě by zajímalo jakou řadu WD jste měl.
WD3200AAKS je ve všech ohledech lepší než 7200.10 (výkon, hlučnost, teplota)
A WD7500AAKS byl do nástupu samsungu 1TB F1 nejrychlejší disk vůbec (7200ot)
" WD3200AAKS je ve všech ohledech lepší než 7200.10 (výkon, hlučnost, teplota) "
S tím nesouhlasím, měl jsem od WD 4 disky během 4 let a není co můžou proti Seagate nabídnout. Vypadá to, že se neschodnem, určitě jsi koupil dobrý disk a jsi spokojený, já jsem prostě přešel z WD na Seagate a jsem ještě spokojenější. V žádném případě neříkám, že WD jsou špatné disky, to určitě ne, ale pro mě jsou komplexně lepší Seagate.
S tím nesouhlasím, měl jsem od WD 4 disky během 4 let a není co můžou proti Seagate nabídnout. Vypadá to, že se neschodnem, určitě jsi koupil dobrý disk a jsi spokojený, já jsem prostě přešel z WD na Seagate a jsem ještě spokojenější. V žádném případě neříkám, že WD jsou špatné disky, to určitě ne, ale pro mě jsou komplexně lepší Seagate.
[QUOTE=Janyk1;82190]AAKS a 7200.11 na tom budou výkonem podobně, to se tu nemusí řešit[/QUOTE]
Máš pravdu, při koupi budou rozhodovat osobní sympatie ke značce, protože disky jsou si výkonem +/- stejné. Každý výrobce na to jde jinak, ale výsledky mají podobné.
Máš pravdu, při koupi budou rozhodovat osobní sympatie ke značce, protože disky jsou si výkonem +/- stejné. Každý výrobce na to jde jinak, ale výsledky mají podobné.
[QUOTE=Jackal1;82189]" WD3200AAKS je ve všech ohledech lepší než 7200.10 (výkon, hlučnost, teplota) "
S tím nesouhlasím, měl jsem od WD 4 disky během 4 let a není co můžou proti Seagate nabídnout. Vypadá to, že se neschodnem, určitě jsi koupil dobrý disk a jsi spokojený, já jsem prostě přešel z WD na Seagate a jsem ještě spokojenější. V žádném případě neříkám, že WD jsou špatné disky, to určitě ne, ale pro mě jsou komplexně lepší Seagate.[/QUOTE]
neuvádíš jaký disk 320G WD jsi vyměnil za 7200.10 ale AAKS to být nemohl. Je jasný že WD3200KS (jíná hustota ploten) je pomalejší a může bejt i hlučnější než 7200.10 ale nemůžeš mluvit globálně o výrobci jako o dobrém nebo o špatném!
Prostě řada AAKS se WD mimořádně povedla a proto je tak oblíbená, naproti tomu 7200.10 se moc nepovedla. Nevyrovnané výkony (stačí se podivat na jakejkoliv test) a časté problémy s vibracema (to si neodoporuje s tim že tvoje 2 disky nevibrujou). Naproti tomu řada 7200.11 je na tom s vibracema prý o dost lépe a výkonově je srovnatelná s WD.
Ale znova opakuju. Nemotej sem historii disků obecně. Mluvme o konrétní modelu,řadě a jejím doporučení/nedoporučení.
Výsledek pro autora threadu. AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle.
S tím nesouhlasím, měl jsem od WD 4 disky během 4 let a není co můžou proti Seagate nabídnout. Vypadá to, že se neschodnem, určitě jsi koupil dobrý disk a jsi spokojený, já jsem prostě přešel z WD na Seagate a jsem ještě spokojenější. V žádném případě neříkám, že WD jsou špatné disky, to určitě ne, ale pro mě jsou komplexně lepší Seagate.[/QUOTE]
neuvádíš jaký disk 320G WD jsi vyměnil za 7200.10 ale AAKS to být nemohl. Je jasný že WD3200KS (jíná hustota ploten) je pomalejší a může bejt i hlučnější než 7200.10 ale nemůžeš mluvit globálně o výrobci jako o dobrém nebo o špatném!
Prostě řada AAKS se WD mimořádně povedla a proto je tak oblíbená, naproti tomu 7200.10 se moc nepovedla. Nevyrovnané výkony (stačí se podivat na jakejkoliv test) a časté problémy s vibracema (to si neodoporuje s tim že tvoje 2 disky nevibrujou). Naproti tomu řada 7200.11 je na tom s vibracema prý o dost lépe a výkonově je srovnatelná s WD.
Ale znova opakuju. Nemotej sem historii disků obecně. Mluvme o konrétní modelu,řadě a jejím doporučení/nedoporučení.
Výsledek pro autora threadu. AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle.
[QUOTE=speedsnail;82194]
Výsledek pro autora threadu. AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle.[/QUOTE]
Já mám teda v kompu 2 disky , jeden postarší WD a jeden SEAGATE a jsem spokojen s obouma, ale zítra je budu měnit za 1 seagate, protože ty disky už oba dosluhujou(hafo let)
nemůžu nadávat ani na 1 značku.
Výsledek pro autora threadu. AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle.[/QUOTE]
Já mám teda v kompu 2 disky , jeden postarší WD a jeden SEAGATE a jsem spokojen s obouma, ale zítra je budu měnit za 1 seagate, protože ty disky už oba dosluhujou(hafo let)
nemůžu nadávat ani na 1 značku.
" AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle " s tímto souhlasím a že motám několik předešlých typů od WD dohromady, proč bych to nedělal, měl jsem je a znovu opakuji až Seagate mi nabídlo něco více.
[QUOTE=Jackal1;82197]" AAKS a 7200.11 jsou srovnatelné disky. ani jeden není šlápnutí vedle " s tímto souhlasím a že motám několik předešlých typů od WD dohromady, proč bych to nedělal, měl jsem je a znovu opakuji až Seagate mi nabídlo něco více.[/QUOTE]
Hm ok. Potom je to ale velmi krátkozraké uvažování. A pokud bych dovedl tvuj pristup do absurdna tak kdyby si ted presel ze 7200.10 na AAKS tak by sis ve všem polepšil, a už by ti Seagate nemel nikdy co nabídnout, což ale neni pravda (viz 7200.11). :) no uz tady dost filozofujem, konec OT.
No jeste k veci, kdyby nekdo narazil na komplet test 7200.11 500Gb tak sem s nim. Ja nasel jen tohle http://www.hartware.de/review_776_1.html kde srovnava s 7200.10 a T166. Je zajímavý že v aplikačních testech je 7200.11 skoro nejpomalejší. ja bych fakt bral ten WD :D
/Jackal az ted sem si vsimnul ze s tebou jsem diskutoval kolem taktování toho Q6600. snazim se vecne resit dotazy uzviatelu, nehledej v tom nic osobniho. Uz si nějak pokročil? 3200Mhz?
Hm ok. Potom je to ale velmi krátkozraké uvažování. A pokud bych dovedl tvuj pristup do absurdna tak kdyby si ted presel ze 7200.10 na AAKS tak by sis ve všem polepšil, a už by ti Seagate nemel nikdy co nabídnout, což ale neni pravda (viz 7200.11). :) no uz tady dost filozofujem, konec OT.
No jeste k veci, kdyby nekdo narazil na komplet test 7200.11 500Gb tak sem s nim. Ja nasel jen tohle http://www.hartware.de/review_776_1.html kde srovnava s 7200.10 a T166. Je zajímavý že v aplikačních testech je 7200.11 skoro nejpomalejší. ja bych fakt bral ten WD :D
/Jackal az ted sem si vsimnul ze s tebou jsem diskutoval kolem taktování toho Q6600. snazim se vecne resit dotazy uzviatelu, nehledej v tom nic osobniho. Uz si nějak pokročil? 3200Mhz?
[QUOTE=speedsnail;82201]Hm ok. Potom je to ale velmi krátkozraké uvažování. A pokud bych dovedl tvuj pristup do absurdna tak kdyby si ted presel ze 7200.10 na AAKS tak by sis ve všem polepšil, a už by ti Seagate nemel nikdy co nabídnout, což ale neni pravda (viz 7200.11). :) no uz tady dost filozofujem, konec OT.
/Jackal az ted sem si vsimnul ze s tebou jsem diskutoval kolem taktování toho Q6600. snazim se vecne resit dotazy uzviatelu, nehledej v tom nic osobniho. Uz si nějak pokročil? 3200Mhz?[/QUOTE]
Nepokročil, mě stačí tak brutální výkon jako je i na 3GHz. Nepochopil jsi jednu věc a to je má osobní zkušenost, já jí mám prostě jinou než ty, ale nevadí mi to, je to naprosto v pořádku, ale někomu něco nutit, je už zcela scestné. Proto končím debatu na toto téma, autor tohoto tématu si pravdu najde a sám nakonec se rozhodne co koupí, ale kupit si nějakou věc a říkat, že je nejlepší, to se prostě nedělá. Každý má názor a osobní zkušenost, je normální, že jsou odlišné. Už jednou jsem ti psal, že má zkušenost je taková jakou jsem popsal, ty nemluvíš o zkušenostech, ty mluvíš o tom, jak jsi koupil nejlepší disk a to jsi i napsal. To je trošku laciné, ale je to tvůj názor, nech si, nechám si svůj, bereš ?? To už nebyla debata, to bylo o ješitnosti. Proto zakončím toto flame, tím, že autor tohoto tématu, má na výběr mezi 2 HDD od WD a Seagate. Obě značky jsou kvalitní a chybu neuděláš ani z jednou, ale já ti mohu doporučit Seagate, to snad mohu.
/Jackal az ted sem si vsimnul ze s tebou jsem diskutoval kolem taktování toho Q6600. snazim se vecne resit dotazy uzviatelu, nehledej v tom nic osobniho. Uz si nějak pokročil? 3200Mhz?[/QUOTE]
Nepokročil, mě stačí tak brutální výkon jako je i na 3GHz. Nepochopil jsi jednu věc a to je má osobní zkušenost, já jí mám prostě jinou než ty, ale nevadí mi to, je to naprosto v pořádku, ale někomu něco nutit, je už zcela scestné. Proto končím debatu na toto téma, autor tohoto tématu si pravdu najde a sám nakonec se rozhodne co koupí, ale kupit si nějakou věc a říkat, že je nejlepší, to se prostě nedělá. Každý má názor a osobní zkušenost, je normální, že jsou odlišné. Už jednou jsem ti psal, že má zkušenost je taková jakou jsem popsal, ty nemluvíš o zkušenostech, ty mluvíš o tom, jak jsi koupil nejlepší disk a to jsi i napsal. To je trošku laciné, ale je to tvůj názor, nech si, nechám si svůj, bereš ?? To už nebyla debata, to bylo o ješitnosti. Proto zakončím toto flame, tím, že autor tohoto tématu, má na výběr mezi 2 HDD od WD a Seagate. Obě značky jsou kvalitní a chybu neuděláš ani z jednou, ale já ti mohu doporučit Seagate, to snad mohu.
hm tak děkuju ale půjdu asi do WD AAKS protože je cenově příznivější i když má jen poloviční cache a mám jen zkušenost se "sígejty".. změna je život uvidíme no..
No přešel jsem po sedmi letech výhradního používání Barracud (IV a 7200.3 40GB, 7200.7 160GB, 7200.9 250GB) na WD4000AAKS 500GB a spokojený nejsem ani s 7200.9 ani s WD AAKS. Oba jsou docela hlučné (Seagate více, ale WD bych čekal tižší provoz), WD lze ztišit na úkor přístupové doby přes AAM a na data je pak ideální. S novějšími Seagaty nemám zkušenosti.
Já budu zítra montovat 7200.10, dneska přišel, tak uvidim.
//škoda že se 7200.11 nedělají v nížších kapacitách než 500GB.:(
//škoda že se 7200.11 nedělají v nížších kapacitách než 500GB.:(
[QUOTE=o.n.y.x.;82251]proč je tady [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Fotografiim u prodejcu se mnohdy neda verit, protoze se v rychlosti pouziva jeden obrazek pro mnoho produktu. Tezko ale rict, jaka je skutecna barva, protoze stranky wd ukazuji tento disk zase v naprosto jinem svetle :).
Fotografiim u prodejcu se mnohdy neda verit, protoze se v rychlosti pouziva jeden obrazek pro mnoho produktu. Tezko ale rict, jaka je skutecna barva, protoze stranky wd ukazuji tento disk zase v naprosto jinem svetle :).
Stříbrná s černými kolečky vlevo, černý je KS nebo možná i jiný ... ale úplně nevylučuju že se dělá ve dvou barvách :) na alze má i jiný dekl..
Já ten svůj AAKS nedostal přes 50stupnu a to pri pocatecnim formatovani. Bezna teplota je kolem 37 stupnu (mam pod nim 80mm fan na 7V co se sotva převaluje). Koukam ze v kazdy rade se objevujou kusy co vibrujou, nebo hřejou..
/AD JANYK1 7200.11 se dělá i 250GB jednoplotna!!! (ale je z marketingových důvodů značenej jako 7200.10, takže existujou dva různý 7200.10 250Gb, rozdíl je jen v modelovym čísle)
/AD JANYK1 7200.11 se dělá i 250GB jednoplotna!!! (ale je z marketingových důvodů značenej jako 7200.10, takže existujou dva různý 7200.10 250Gb, rozdíl je jen v modelovym čísle)
teď sem tam dal 160GB seagate 7200.10 IDE, přeistaloval winy, překous par problé=mů a je to v poho, sice teď zrovna nemám ikony ani lištu, ale to mě nesere...
[QUOTE=speedsnail;82437]Já ten svůj AAKS nedostal přes 50stupnu a to pri pocatecnim formatovani. Bezna teplota je kolem 37 stupnu (mam pod nim 80mm fan na 7V co se sotva převaluje). Koukam ze v kazdy rade se objevujou kusy co vibrujou, nebo hřejou..
/AD JANYK1 7200.11 se dělá i 250GB jednoplotna!!! (ale je z marketingových důvodů značenej jako 7200.10, takže existujou dva různý 7200.10 250Gb, rozdíl je jen v modelovym čísle)[/QUOTE]
no jo jenže ty máš po ním ventilátor... já vepředu ventilátor nemám a ani dávat nechci. už nechci do case další ventilátor... tak to mě teda odradilo.. tak to půjdu asi do hitachi nebo do seagate 7200.11
/AD JANYK1 7200.11 se dělá i 250GB jednoplotna!!! (ale je z marketingových důvodů značenej jako 7200.10, takže existujou dva různý 7200.10 250Gb, rozdíl je jen v modelovym čísle)[/QUOTE]
no jo jenže ty máš po ním ventilátor... já vepředu ventilátor nemám a ani dávat nechci. už nechci do case další ventilátor... tak to mě teda odradilo.. tak to půjdu asi do hitachi nebo do seagate 7200.11
No do Hitachi, něco mi říká, že jsou hlučnější-to jenom aby to nebylo hlučnější než další ventilátor(třeba noctua s12)
Zitra se zeptam u kluku na koleji jak jsou na tom s teplotama (plus jestli maj vetraky atd). Maj tam 3 PC a kazdy s WD5000AAKS. Zatim si nikdo nestezoval, ale upresnim zitra.
[QUOTE=speedsnail;82636]Zitra se zeptam u kluku na koleji jak jsou na tom s teplotama (plus jestli maj vetraky atd). Maj tam 3 PC a kazdy s WD5000AAKS. Zatim si nikdo nestezoval, ale upresnim zitra.[/QUOTE]
okej díky..
okej díky..
trochu pozde ale: ja shanel nejakou cca 320ku, precejen ten raptor ve stolnim moc na filmy a data neni, jak jsem zahlidl v softcomu 500GB samsunga pod 2500,- tak bylo rozhodnuty... precejen petikilo usetreny, a na datovym disku me je jedno jak je rychle, jenom at se tam da naslapat co nejvic veci.
//ted se tak divam ze tu o.n.y.x. nikde neuvedl na co ten disk bude: system? strihani videa? filmy?...
a jeste k tem 65 stupnum na disku - bud vadny cidlo nebo chlazeni skrine snazici se napodobit mikrovlnku, jinak to neni mozny
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
//ted se tak divam ze tu o.n.y.x. nikde neuvedl na co ten disk bude: system? strihani videa? filmy?...
a jeste k tem 65 stupnum na disku - bud vadny cidlo nebo chlazeni skrine snazici se napodobit mikrovlnku, jinak to neni mozny
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
o.n.y.x. : ...někdě jsem četl že se WD AAKS hřeje až k 65 °C při zátěži tak nevím no
trochu OT:
Co znamená u HD při zátěži ? Stačí na něj zapisovat, nebo se to nějak simuluje?
Jinak jsem zrovna vyměnil disk právě za WD AAKS /ale jen 400GB/ a přijde mi tichý, nevibruje a teplotu jsem zatím neviděl vyšší než 34 C . /před disky je větrák/
trochu OT:
Jinak jsem zrovna vyměnil disk právě za WD AAKS /ale jen 400GB/ a přijde mi tichý, nevibruje a teplotu jsem zatím neviděl vyšší než 34 C . /před disky je větrák/
[QUOTE=mech13;82668]trochu pozde ale: ja shanel nejakou cca 320ku, precejen ten raptor ve stolnim moc na filmy a data neni, jak jsem zahlidl v softcomu 500GB samsunga pod 2500,- tak bylo rozhodnuty... precejen petikilo usetreny, a na datovym disku me je jedno jak je rychle, jenom at se tam da naslapat co nejvic veci.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
na všechno bude to z části systém a zbytek data i stříhání videa bude se provádět na tomhle disku..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
na všechno bude to z části systém a zbytek data i stříhání videa bude se provádět na tomhle disku..
[QUOTE=Leroj;82712]o.n.y.x. : ...někdě jsem četl že se WD AAKS hřeje až k 65 °C při zátěži tak nevím no
trochu OT:
Jinak jsem zrovna vyměnil disk právě za WD AAKS /ale jen 400GB/ a přijde mi tichý, nevibruje a teplotu jsem zatím neviděl vyšší než 34 C . /před disky je větrák/[/QUOTE]
Všechny tyhle nepěkný zprávy o AAKS 500Gb vznikly na základě jedný recenze.. Měli vadnej kus, kterej ani nedokončil všechny testy, a hřál přes 65 stupnů.. V diskuzi ale lidi jasně psali že jejich disky fungujou ve všech testech a teplota je naprosto standardních cca 45 stupnů.
trochu OT:
Jinak jsem zrovna vyměnil disk právě za WD AAKS /ale jen 400GB/ a přijde mi tichý, nevibruje a teplotu jsem zatím neviděl vyšší než 34 C . /před disky je větrák/[/QUOTE]
Všechny tyhle nepěkný zprávy o AAKS 500Gb vznikly na základě jedný recenze.. Měli vadnej kus, kterej ani nedokončil všechny testy, a hřál přes 65 stupnů.. V diskuzi ale lidi jasně psali že jejich disky fungujou ve všech testech a teplota je naprosto standardních cca 45 stupnů.