Pomalé kopírování DVD - HDD
mám DVD romku pripojenou na SATA a pak jeste jednu na ATA, HDD je WD 160GB taky na SATA/300, pred instalaci Windowsu 2000jsem zapomel v biosu nastavit RAID controler a nechal sem tam IDE controler, nyni vse co je nacitany z disku dost rychly, ale cokoliv chci zkopirovat z DVD romky a to i IDE jde silene pomalu, zhruba 3MB/s a to i pri vypalovani z disku na DVD je to tim nastavenim v BIOSu/2000kama nebo jinde joooo desku mam ASUS M2A-VM diky za rady...pozn. deska oficialne nepodporuje WIN2000 ale v tomhle pripade by to nemelo vadit navic tam mam korektne nainstalovany ovladace pro tuhle desku...jo a DMA mam fsude nastaveny....diky za odpovedi
tag kuci to tady nejsou zadny napady co s tim ...malej buffer....ja fagt uz nevim akorat se pocal pri tomhle kopirovani dost zpomali ackoliv mam X2 4000+ coz by nemelo delat...nemuze to delat treba zapnuty cool'n'quite...s tema 2000kama navic ...pak mi asi leda poradie format a nastaveni controlleru na SATA...joo mmt neda se to nak obejit bez toho formatu...gdyz zavedu win se zapnutym SATA tag to napise chybu a reset
....na druhou stranu ale kopirovani HDD to HDD je rychly jako spravna SATA a HW problem bych tam taky nevidel...deska je stara 2mesice..a HDD taky nebo me este napada LINUX...tam se to da skvele overit
....na druhou stranu ale kopirovani HDD to HDD je rychly jako spravna SATA a HW problem bych tam taky nevidel...deska je stara 2mesice..a HDD taky nebo me este napada LINUX...tam se to da skvele overit
Jestli to kopíruje pomalu a zároveň je vysoké zatížení CPU, tak to asi jede v PIO módu, bez ohledu na to co máš nastavené ve win. Asi bude problém v tom systému - Win2k. Zkus nějakou live verzi linuxu z cd nebo na jiný disk/oddíl nainstalovat Win XP. Změna režimu SATA řadiče z IDE na AHCI bez reinstalace systému nejde. A zkus psát trochu srozumitelně, s interpunkcí a ne jak mentál. Kdo to má číst .... :rolleyes:
Stejně bych zkusil tu mechaniku odstranit a nechat ji znova nainstalit - třeba údaj o UDMA, přeci jen neodpovídá realitě :notsure
Zkoušel jsi mechaniku dát do jiného portu?
Zkoušel jsi mechaniku dát do jiného portu?