Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zdroje: Problém se zdrojem?

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Radza

    Znění dotazu:
    Potřebuji radu, nejlépe zkušenost. Mám PC (Athlon 1.2Hgz, MB: MSI SocketA) nedávno mi odešel zdroj, takže jsem do něj koupil nový a to
    Seasonic S12II-430 430W. Problém je pouze s tímto PC. Když jej chci ráno zapnout, tak prostě nejde (vlastně dějě se to po delší době, co je PC vypnutý) Povede se to někdy až na dvacátý pokus zmáčknutí tlačítka. Když se už PC rozjede a vypnu jej a pak zase zapnu, naběhne okamžitě a to jsem zkoušel několikkrát za sebou. Vůbec nevím čím to může být. Zkoušel jsem do PC dát i jiný zdroj, neznámé značky...v tomto případě problém nebyl a PC se zapnulo hned napoprvé a to pokaždé. Zdroj Seasonic S12II-430 430W
    jsem ovšem zkoušel také ve dvou jiných PC (cpu C2D E6600, mb: Gigabyte p965 DQ6) a také v ještě staší sestavě(Athlon 550Mhz, mb: asus SlottA ) než problémový PC. U obou případů počítač naběhl bez problémů a to jsem zkoušel několik ranních startů. Vůbec si nevím rady a potřeboval bych poradit. Děkuji.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    zkontroloval bych kondenzatory na zakladni desce, mozna ze jsou vytekle/nemaji daleko k vyteceni a jsou hodne vybirave na to s kterym zdrojem zrovna nastartuji a s kterym ne...

    a jeste s tim "studenym" nezapnutim - odpojujete PC od site?



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Nekdy pomuze zprehazet napajeni v PC tak, aby HDD se systemem byl samostatne na jedny 12V vetvi a ostatni (DVD/CD, vetraky atd.) na jiny vetvi....
    Pak prohlidnout kondiky na MB....


    Btw. mam podobnou zkusenost se Seasonicem 400W OEM. Koupil sem ho na sestavu A64 3000+ s.754 a MB Gigabyte a pri zapojeni mi s ni ani nehnul. Pritom starej Fortron, starej EC, novej Xilence a novej Fortron uplne v pohode. Tak sem ho dal kamosovi na vyzkouseni, nez ho budu reklamovat a jemu stejnou sestavu (A64 3000+ s.939 a MB Gigabyte) rozjel v pohode a jede mu dodnes. Nikdo mi to chovani nebyl schopnej vysvetlit.... pravdepodobne nekompatibilita

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkus poodpojovat všechna USB zařízení ... je to vyjímečná a zákeřná příčina, opravdu to bude spíš deska.

  5. #5
    Neregistrovaný

    Neodpojuji ze sítě. Myslel jsem to tak, že PC nejde napoprvé zapnout a to vždy po delší době, když je vypnutý. Pokud se mi jej povede zapnout a pak ho vypnu, tak další zapnutí už je bez problémů.
    Zkoušel jsem do PC dát zdroj, 350W, nějaké neznámé značky a počítač se zapnul pokaždé i po delší době.
    Zdroj Seasonic S12II-430 s kterým je problém mám skoro nový, je v záruce, ovšem obávám se, že nic nevyreklamuji, protože zdroj je dle mého názoru v pořádku ( po vyzkoušení ve dvou jiných PC). Kondenzátory vypadají normálně, vyteklé nejsou.

  6. #6
    Neregistrovaný

    S větvema jsem to zkoušel. Teď mám zvlášť zapojený disk + dvě mechaniky na jedné větvi a druhou větev kterou zdroj má mám v grafické kartě Geforce 6600GT AGP. Pokud je to zíkladní deskou, tak jaktože PC zapnu s jiným zdrojem a to papírově slabším a méně kvalitním?

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,238

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    S větvema jsem to zkoušel. Teď mám zvlášť zapojený disk + dvě mechaniky na jedné větvi a druhou větev kterou zdroj má mám v grafické kartě Geforce 6600GT AGP.
    Ten HDD by mel byt uplne samostatne, vsechno ostatni naves na druhou vetev.... pripadne (az to bude studeny) zkus vsechno odpojit a zkousej startovat a postupne pripojovat.


    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Pokud je to zíkladní deskou, tak jaktože PC zapnu s jiným zdrojem a to papírově slabším a méně kvalitním?
    Vzdyt sem ti psal.... jsou veci mezi nebem a zemi. Ja tenkrat o reklamaci uvazoval, nez ho ten kamos vyzkousel. V prvni chvili te napadne vadnej zdroj, kdyz se ti tohle stane....



  8. #8
    Neregistrovaný

    Abych vše upřesnil. PC je od mého bratrance, ale já su mu o něj starám, protože on o tom ví prd. Bydlí několik desítek metrů od nás, takže vyzkoušet to mohu. Říkal mi, že včera to zapnul napoprvé, ale dneska se mu to povedlo až napotřetí. Někdy prý ale zmáčkne start i 20 krát a nic a až někdy na po 21. se to prý povede. Takže je zajímavé, že včera to šlo napoprvé.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Není to třeba nějakým vnitřním odpojováním zdroje od energie při vypnutí? Jestli to není fakt těmi kondíky na základní desce ( třeba kondíky ) s tím, že jiné zdroje je udržují i při vypnutí pod nějakým tím proudem ( takže jsou stále alespoň nějak nabité ), zatímco ten Seasonic se vypne úplně ( čímž se kondíky zcela vybijí a pak chvíli trvá, než se nabijou na provozní náboj ).

    Tohle je jen moje úvaha, co mě napadla, nemám to absolutně jak podložit, ani to není ze zkušenosti, prostě nic. Jen nápad.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Zajímavá úvaha, ale pak je tady ještě můj starý PC (athlon 550 Mhz, SlotA) který má vlastně stejný Mb konektor a tudíž se mi nezdá pravděpodobné, že by zdroj nedodával proud do základní desky když je pc vypnuté a navíc jsem s tímto zdrojem na této ještě starší sestavě problém neměl. No každopádně se cítím špatně vůči mému strejdovi, protože mám pocit, jakobych neuměl vybrat pořádný zdroj :-)
    mmch. tohle je již třetí zdroj. Předtím mu dva odešly, byly to hrozné shity za 350,- co topily jako prase a měly bůhví jakou účinnost atd. Tak jsem si řekl ne! Teď si připlatíš za něco pořádného!
    Osobně mám ve svém PC taky teno Seasonic 430W ovšem loňský model...jsem s ním ale nadmíru spokojen a věřím že vydrří několik let.

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Hm co zkusit ty seasonicy vyměnit.. náhoda je blbec.