Odpálená pojistka u invertoru k neonům...
Tak jsem si včera hrál s novýma neonkama...měl jsem v plánu prodloužit napájecí kabely...ale nějak jsem moc nesledoval a ve výsledku to dopadlo tak,že místo + k + a - k - bylo spojené + k - a - k +...Takže vyšel takový divný zvuk a byl konec...Dnes mi to nedalo a kouknul jsem jak to dopadlo uvnitř...odnesla to je pojistka nebo co to je(viz. obrázek)...takže jsem to spojil na tvrdo a funguje to...Chci se ale zaptat jestli tim moc neriskuju...myslím tím případné odpálení zdroje,nebo tak něco...Co myslíte?Můžu to tak nechat?
No já myslím že ta pojistka tam jen tak ze srandy nebyla, takže bych ji něčím nahradil. Vypadá to jako obyčejná tavná pojistka za pár korun.
Jo, to je jasná tavná pojistka. Když ji nahradíš drátem, fungovat to bude, ale v případě, že se něco zase nepovede, nezničí se jenom pojistka, ale celý invertor. Vzhledem k minimální ceně pojistky bych doporučil koupit novou.
[OT] Nevím, kde se to bere, ale slovo "bo" je ostravská zkratka pro "protože"... Kde všichni berou tu jistotu, že je to zkrácené "nebo"? [/OT]
[OT] Nevím, kde se to bere, ale slovo "bo" je ostravská zkratka pro "protože"... Kde všichni berou tu jistotu, že je to zkrácené "nebo"? [/OT]