Antiviry
cau, potreboval bych poradit, jak vyresit problem s AVG nebo vybrat nejaky jiny antivir.
AVG vyzaduje absolutne po kazde aktualizaci restartovat pocitac. Je to total pakarna a nevim co stim. AVG uz stejne krici o licenci a v AVGfree nejdou zapnout vyjimky.
Pokud to nepujde vyresit, tak poradit jiny antivir....
Zkousel jsem AVASTa ale je "divny" a hlasi mi same falesne poplachy. Zkousel jsem NODa, ale u toho mi vadi, ze kdyz aktualizuje, sezere snad 75%+ systemovych prostredku. A nebo nepouzivat nic ? stejne mi tu za posledni 3 roky poradne nic neprislo :) A jinak pouzivam od McAfeeho priblizne jednou mesicne free scan, co se neinstaluje, jen spusti a dohleda mi pripadne cerviky a drobnou havet.
AVG vyzaduje absolutne po kazde aktualizaci restartovat pocitac. Je to total pakarna a nevim co stim. AVG uz stejne krici o licenci a v AVGfree nejdou zapnout vyjimky.
Pokud to nepujde vyresit, tak poradit jiny antivir....
Zkousel jsem AVASTa ale je "divny" a hlasi mi same falesne poplachy. Zkousel jsem NODa, ale u toho mi vadi, ze kdyz aktualizuje, sezere snad 75%+ systemovych prostredku. A nebo nepouzivat nic ? stejne mi tu za posledni 3 roky poradne nic neprislo :) A jinak pouzivam od McAfeeho priblizne jednou mesicne free scan, co se neinstaluje, jen spusti a dohleda mi pripadne cerviky a drobnou havet.
No, především je nějaké divné, že ti Avast hlásí pořád něco - mě už nějakou dobu nic nezahlásil, přitom testy funkčnosti ověřují, že funguje. Jak víš, který poplach je falešný a který ne?
Jednoznačně nejlepší je NOD, že by nějak výrazně zpomaloval PC sem si nevšiml, naopak AVG a jeho skenování disků a kde čeho dokáže počítač pěkně přidusit. Nevýhoda NODu je, že není zadarmo. Zadarmo používám Avast, žádný falešný poplach sem nezažil, asi záleží jaké stránky navštěvuješ a co používáš za programy. Já jsem s ním spokojený.
Edit: a přesně jak píše Intri, jak víš že jde o falešný poplach?
Edit: a přesně jak píše Intri, jak víš že jde o falešný poplach?
Pokud ti nevadí cca jednou za měsíc obětovat 5 minut (na stažení 1 souboru z netu, odinstalování antiviru, restart PC, nová instalace), tak bež do NODa, imho je z těch 3 nelepší.
Pokud vadí, tak běž do Avasta.
Zkušenosti mam s oběma (dokonce i s AVG tak 3 roky zpátky, ale to nebylo nic moc), při aktualizaci bych řekl, že víc laguje Avast. V případě NODa se o aktualizaci dozvídám až díky oznámení v liště = nelaguje. Co se týká virů, do počítače se mi během služby jak Avastu, tak i NODa žádný nedostal (musim zaklepat).
Na možnost "nepoužívat nic" radši honem rychle zapomeň, jinak by si byl např. na viry.cz/forum pečenej vařenej.
Pokud vadí, tak běž do Avasta.
Zkušenosti mam s oběma (dokonce i s AVG tak 3 roky zpátky, ale to nebylo nic moc), při aktualizaci bych řekl, že víc laguje Avast. V případě NODa se o aktualizaci dozvídám až díky oznámení v liště = nelaguje. Co se týká virů, do počítače se mi během služby jak Avastu, tak i NODa žádný nedostal (musim zaklepat).
Na možnost "nepoužívat nic" radši honem rychle zapomeň, jinak by si byl např. na viry.cz/forum pečenej vařenej.
Ja měl Nortona, pak Avasta, Pak AVG7, pak Noda, pak Clamvir free antivirus, teď zas Noda, na noťasu mám jakousi půlroční zkušební verzi někde z Chip CD, pak tam dam taky Noda.Na toho Noda sem měl i rok licenci, asi si ji koupim zas, je asi fakt nejlepší.
EDIT:sem zapoměl, že doporučuju Noda!
EDIT:sem zapoměl, že doporučuju Noda!
Já mám Avasta a jsem s ním zatím maximálně spokojený, žádný falešný poplach jsem ještě nezažil. Koukám i po NODovi, máme ho v práci a vypadá moc dobře.
Encore1106: jednou za mesic, myslis jako instalovat stale trial verze ? To by mozna slo :) Pac jeho cene se mi moc nelibi, avg bylo za par kacek :) Ale uz konci, avast je free ale je nejaky... podivny, no akorat jsem zvedavy, jak dnes nod zatezuje pri tech aktualizacich...
No hele, ja pouzivam NOD32 (Eset Smart security). Driv jsem se virovou problematikou dost zabyval. K AVG mam hodne velky odpor. Ale na nod proste nedam dopustit. Pri aktualizaci pc nevytezuje. Navic aktualizace jsou male. Mam ji stazenou obvykle za 2 - 5 sekund. A trial verzi lze vlastne pouzivat stale a bez nejakeho cracku jak uz tady nekdo psal.
Jak píše Encore1106, u aktualizaci NODu se dozvím až z oznámení, že úspěšně proběhla. Sestava Duron 650@866 MHz, 768 MB RAM, Seagate Barracuda IV s pár vadnými sektory .... je to celkově šrot.
Ještě jsi nám neřekl, jak rozpoznáš falešný poplach od skutečného? Aby se ti nestalo, že nainstaluješ nový antivirus ( i když to není žádná hrůza ) a zjistíš, že máš PC bombardované stále.
AVG je šílenost mít v PC... nidky více už nechci, mam blbé zkušenosti. Mam NODa a fakt super ani o něm nevím. V práci mam AVG.... jedřív scan disku trva 30minut, pak 45 a ted trvá hodinu.... s PC se nedá pracovat když běží AVG
jeste bych doporucil Kaspersky antivirus, je spolehlivy a nechova se moc agresivne, coz me treba na nodu stve. avg sux... moc pomaly.
[quote=TomasOxx;83905]Encore1106: jednou za mesic, myslis jako instalovat stale trial verze ? To by mozna slo :) Pac jeho cene se mi moc nelibi, avg bylo za par kacek :) Ale uz konci, avast je free ale je nejaky... podivny, no akorat jsem zvedavy, jak dnes nod zatezuje pri tech aktualizacich...[/quote]Jojo, myslel jsem instalovat stále trial verze. Ze začátku jsem měl na NODa licenci z Invexu, potom co přestala platit jsem u NODa zůstal a od tý doby každej měsíc reinstaluju na 2 kompech (od září vlastně na třech) a není to zas takovej problém. Dají se sehnat i nějaký cracky, ale prej nikdy nejsou moc dlouho funkční a navíc jsou to zbytečné starosti...
to ICEBOSS:Kolik pak ten Kaspersky stojí?
jinak:slyšel jsem něco o tom, že má vyjít/vyšlo AVG 8(nevim přesně)- co tohle?
[size=-3]hodně OT:áááááááááááá, můj 150-tý příspěvek!!!!!!- už diskutuji pravidelně:runaway:runaway:runaway:runaway:runaway[/size]
[size=-3]hodně OT:áááááááááááá, můj 150-tý příspěvek!!!!!!- už diskutuji pravidelně:runaway:runaway:runaway:runaway:runaway[/size]
[QUOTE=Janyk1;83953]jinak:slyšel jsem něco o tom, že má vyjít/vyšlo AVG 8(nevim přesně)- co tohle?
[/QUOTE]
Pokud vím vyšla zatím 2. beta.
[QUOTE=Janyk1;83953]Kolik pak ten Kaspersky stojí?[/QUOTE]
Hodně. Jinak bych ho měl doma taky.
[/QUOTE]
Pokud vím vyšla zatím 2. beta.
[QUOTE=Janyk1;83953]Kolik pak ten Kaspersky stojí?[/QUOTE]
Hodně. Jinak bych ho měl doma taky.
NOD s Firewallom cize Eset Smart Security. Prakticky o nom ani neviem. Sem tam len pripomenie ze sa aktualizoval. U Smart Security Firewallu je prijemne aj to ze vidim otvorene spojenia u kazdeho programu a interaktivny mod firewallu funguje 100% spolahlivo.
[QUOTE=Aisicek;84010]...funguje 100% spolahlivo.[/QUOTE]
Ja si myslim, že 100% tě ochrání snad jen vyplej komp.
jinak:
Ber NODa trial, pokud se ti nebude zamlouvat, tak tam pak dáš něco jinýho, a pokud bude, možeš si koupit licenci, nemusi se nic odinstalovávat, jenom tam zadáš heslo a jméno co ti pošlou na mail.
Ja si myslim, že 100% tě ochrání snad jen vyplej komp.
jinak:
Ber NODa trial, pokud se ti nebude zamlouvat, tak tam pak dáš něco jinýho, a pokud bude, možeš si koupit licenci, nemusi se nic odinstalovávat, jenom tam zadáš heslo a jméno co ti pošlou na mail.
[QUOTE=Janyk1;83953]to ICEBOSS:Kolik pak ten Kaspersky stojí?[/QUOTE]
[QUOTE=a8nr;83970]Hodně. Jinak bych ho měl doma taky.[/QUOTE]
Tazko rict co je hodne, kazdy ma tu latku nastavenou jinak vysoko. Kaspersky Antivir samotnej stoji na rok 39.99$ a kompletni Kaspersky Internet Security 59.99$. Kdyz se to srovna s Nodem nebo jinejma konkurence schopnyma produktama, tak je to naprosto normalni cena. Navic kdyz clovek vychyta nejakou akci, jako je treba nyni, tak ma 3 licence na 1 rok KIS za 120$ a to je mooc pekna cena.
PS: Uz na nem jedu 3/4 roku a licenci si urcite budu prodluzovat dale (asi rovnou o dva roky), protoze jsem spokojenej.
[QUOTE=a8nr;83970]Hodně. Jinak bych ho měl doma taky.[/QUOTE]
Tazko rict co je hodne, kazdy ma tu latku nastavenou jinak vysoko. Kaspersky Antivir samotnej stoji na rok 39.99$ a kompletni Kaspersky Internet Security 59.99$. Kdyz se to srovna s Nodem nebo jinejma konkurence schopnyma produktama, tak je to naprosto normalni cena. Navic kdyz clovek vychyta nejakou akci, jako je treba nyni, tak ma 3 licence na 1 rok KIS za 120$ a to je mooc pekna cena.
PS: Uz na nem jedu 3/4 roku a licenci si urcite budu prodluzovat dale (asi rovnou o dva roky), protoze jsem spokojenej.
Hlásím se ke skupině avasťáků, jeden čas jsem měl AVG, ale zdálo se mi, že je děravej jak cedník, tak jsem zkusil avast a od tý doby klid, k aktualizacím nemám výhrad a rychlost scanu je o proti avg taky lepší,...
ntb taky by mě zajímalo jak se pozná falešnej poplach;)
ntb taky by mě zajímalo jak se pozná falešnej poplach;)
Já do počítačů dávám buď Avasta a nebo AVS, to je dost dobrý antivirus, dokonce postavený na řešení Kaspersky Lab. Teda než ho zrušili a místo něj zavedli McAfee Security Center, který jsem ještě neotestoval... Ale podle některých odkazů, by mohl být tak moc dobrý...
[QUOTE=Konnor;84419]Hlásím se ke skupině avasťáků, jeden čas jsem měl AVG, ale zdálo se mi, že je děravej jak cedník, tak jsem zkusil avast a od tý doby klid, k aktualizacím nemám výhrad a rychlost scanu je o proti avg taky lepší,...
ntb taky by mě zajímalo jak se pozná falešnej poplach;)[/QUOTE]
Můžu jen souhlasit
Taky mám nejradši avast. O aktualizaci se dozvím až když je nainstalovaná. Hlavně je zdarma (vlastně za mail jednou za rok) a zdá se mi že zatěžuje procesor míň než třeba AVG. NOD32 je taky skvělý, ale není zdarma (což mě osobně vadí).
ntb taky by mě zajímalo jak se pozná falešnej poplach;)[/QUOTE]
Můžu jen souhlasit
Taky mám nejradši avast. O aktualizaci se dozvím až když je nainstalovaná. Hlavně je zdarma (vlastně za mail jednou za rok) a zdá se mi že zatěžuje procesor míň než třeba AVG. NOD32 je taky skvělý, ale není zdarma (což mě osobně vadí).
Zeptám se naprosto blbě, jaký je vlastně dnes rozdíl mezi antiviry a programy typu spybot s&d nebo spywareterminator?
Druhý debilní dotaz se týká bitdefenderu ... máte s ním nějakou pozitivní nebo negativní zkušenost?
Třetí otázka je, podle čeho dělíte antiviry na dobré a špatné? Navzdory certifikacím o 100% účinosti jsem jeden zamořený počítač desinfikoval utilitkami od sysinternals a pak kombinací asi tří časově omezených antivirů a poslední potvoru vykousal z winlogonu až defender.
AVG Antimalware mi přijde jako zlo (falešné poplachy, likvidace cookies s delší platností v default nastavení, dlouhé spouštění office) a jinak antiviry nějak moc nepoužívám.
Druhý debilní dotaz se týká bitdefenderu ... máte s ním nějakou pozitivní nebo negativní zkušenost?
Třetí otázka je, podle čeho dělíte antiviry na dobré a špatné? Navzdory certifikacím o 100% účinosti jsem jeden zamořený počítač desinfikoval utilitkami od sysinternals a pak kombinací asi tří časově omezených antivirů a poslední potvoru vykousal z winlogonu až defender.
AVG Antimalware mi přijde jako zlo (falešné poplachy, likvidace cookies s delší platností v default nastavení, dlouhé spouštění office) a jinak antiviry nějak moc nepoužívám.
Viry jsou obecné, můžou mít různé účely a různé vzory chování. Spyware je software určený výhradně k nedovolenému sběru informací.
O BitDefenderu ani nevím, že něco dělá. Těžko říct, jestli funguje nebo ne, scany PC vždy vyjdou jako čisté. Nevím, chtělo by to najít program, o němž člověk ví, že je to fakt spyware jak Brno.
A dělení antivirů: podle jejich aktivity. Nesmí se stát, že antivirus cokoliv propustí do PC. Taky by antivirus neměl hlásit příliš mnoho falešných poplachů. A když už v PC nějaký ten virus je, měl by být schopný soubor vyléčit nebo od systému dokonale izolovat.
O BitDefenderu ani nevím, že něco dělá. Těžko říct, jestli funguje nebo ne, scany PC vždy vyjdou jako čisté. Nevím, chtělo by to najít program, o němž člověk ví, že je to fakt spyware jak Brno.
A dělení antivirů: podle jejich aktivity. Nesmí se stát, že antivirus cokoliv propustí do PC. Taky by antivirus neměl hlásit příliš mnoho falešných poplachů. A když už v PC nějaký ten virus je, měl by být schopný soubor vyléčit nebo od systému dokonale izolovat.
[QUOTE=pavel_p;84693]Zeptám se naprosto blbě, jaký je vlastně dnes rozdíl mezi antiviry a programy typu spybot s&d nebo spywareterminator?[/QUOTE]
Spybot S&D a spywareterminator je uz dle nazvu urcen prevazne pro odhalovani / leceni infekci spywarem, coz je pouha podmnozina viru (i kdyz pravda v posledni dobe hodne rozsirena). Jinak trochu teorie o rozdeleni viru lze nacerpat zde.
[QUOTE=pavel_p;84693]Druhý debilní dotaz se týká bitdefenderu ... máte s ním nějakou pozitivní nebo negativní zkušenost?[/QUOTE]
Bohuzel nemuzu slouzit, nepouzivam...
[QUOTE=pavel_p;84693]Třetí otázka je, podle čeho dělíte antiviry na dobré a špatné?[/QUOTE]Jednoduse. Hlavne podle vlastnich zkusenosti. Jakymkoli zebrickum uspesnosti se spise smeji, protoze neukazuji skoro nic. Pokud ale pouzivam antivir, ktery neprosputil za dobu co ho mam zadnou hrozbu a nezabira mnoho systemovych prostredku, tak se da rici, ze je kvalitni.
Vse se ale vcetne antiviru vyviji, proto je menim a cerpam zkusenosti i dalsich produktu. Kdyz nekomu treba reknu, ze roku 2002 antivir NOD na mem vzorku asi 15000 viru zcela propadnul, tak mi dotycny jen tezko uveri. V soucasne dobe se totiz radi mezi spicku.
Spybot S&D a spywareterminator je uz dle nazvu urcen prevazne pro odhalovani / leceni infekci spywarem, coz je pouha podmnozina viru (i kdyz pravda v posledni dobe hodne rozsirena). Jinak trochu teorie o rozdeleni viru lze nacerpat zde.
[QUOTE=pavel_p;84693]Druhý debilní dotaz se týká bitdefenderu ... máte s ním nějakou pozitivní nebo negativní zkušenost?[/QUOTE]
Bohuzel nemuzu slouzit, nepouzivam...
[QUOTE=pavel_p;84693]Třetí otázka je, podle čeho dělíte antiviry na dobré a špatné?[/QUOTE]Jednoduse. Hlavne podle vlastnich zkusenosti. Jakymkoli zebrickum uspesnosti se spise smeji, protoze neukazuji skoro nic. Pokud ale pouzivam antivir, ktery neprosputil za dobu co ho mam zadnou hrozbu a nezabira mnoho systemovych prostredku, tak se da rici, ze je kvalitni.
Vse se ale vcetne antiviru vyviji, proto je menim a cerpam zkusenosti i dalsich produktu. Kdyz nekomu treba reknu, ze roku 2002 antivir NOD na mem vzorku asi 15000 viru zcela propadnul, tak mi dotycny jen tezko uveri. V soucasne dobe se totiz radi mezi spicku.
Díky, ptám se tak blbě proto, že jsem klasického vira dlouho neviděl a trojany ten antispyware dle mých zkušeností chytí také (aspoň těch pár relativně neškodných co jsem poslední dva roky viděl).
Pouzivam Avast, a jsem s tim spokojeny, zadny falesny poplachy, jen jednou za tyden vyskoci okinko ze najinstaloval update... hlavne mit dobre nastaveny firewall...
Avasta neni špatnej, ale neměl jsem ho učinej na 100%, ne vždy dokázal zabránit nákaze nebo ji vyléčit, od dob co mam NOD32 tak mam odevšeho klid
[quote=Janyk1;83953]to ICEBOSS:Kolik pak ten Kaspersky stojí?
[SIZE=-3]hodně OT:áááááááááááá, můj 150-tý příspěvek!!!!!!- už diskutuji pravidelně:runaway:runaway:runaway:runaway:runaway[/SIZE][/quote]
Stoji imho zhruba stejne jako NOD nebo NAV.
http://www.kaspersky.cz/pages/eshop.asp?cd=51&typ=r&typpr=7&prod=2
[quote=Zoidik;84195]ICEBOSS : Co máš na myslím tím že NOD je agresivní?[/quote]
kdyz najde virus, tak misto male decentni hlasky se muze zblaznit, blokuje kde co atd... AVS mi prislo mnohem pratelstejsi.
[quote=Petr S.;84433]Já do počítačů dávám buď Avasta a nebo AVS, to je dost dobrý antivirus, dokonce postavený na řešení Kaspersky Lab. Teda než ho zrušili a místo něj zavedli McAfee Security Center, který jsem ještě neotestoval... Ale podle některých odkazů, by mohl být tak moc dobrý...[/quote]
AVS uz bohuzel neni :( Taky jsem ho mel rad.
[SIZE=-3]hodně OT:áááááááááááá, můj 150-tý příspěvek!!!!!!- už diskutuji pravidelně:runaway:runaway:runaway:runaway:runaway[/SIZE][/quote]
Stoji imho zhruba stejne jako NOD nebo NAV.
http://www.kaspersky.cz/pages/eshop.asp?cd=51&typ=r&typpr=7&prod=2
[quote=Zoidik;84195]ICEBOSS : Co máš na myslím tím že NOD je agresivní?[/quote]
kdyz najde virus, tak misto male decentni hlasky se muze zblaznit, blokuje kde co atd... AVS mi prislo mnohem pratelstejsi.
[quote=Petr S.;84433]Já do počítačů dávám buď Avasta a nebo AVS, to je dost dobrý antivirus, dokonce postavený na řešení Kaspersky Lab. Teda než ho zrušili a místo něj zavedli McAfee Security Center, který jsem ještě neotestoval... Ale podle některých odkazů, by mohl být tak moc dobrý...[/quote]
AVS uz bohuzel neni :( Taky jsem ho mel rad.
Pravda je že mi jednou NOD blokl jeden soubor a měl jsem porblem ho dostat ven, ale podařilo. Šílenou hlášku zobrazuje pokud lezeš na infikovanou stránku, jinak o něm nevím
[QUOTE=ICEBOSS;85410]AVS uz bohuzel neni :( Taky jsem ho mel rad.[/QUOTE]
A už jsi testoval toho jeho nástupce? Jaký je?
A už jsi testoval toho jeho nástupce? Jaký je?
mno ten falesny poplach... mam vzdy jeden rezidentni stit a pak pozivam nod scan a mcafee skeny z techto stranek http://mirror.edskes.net/ Mno a mel jsem avg ... + ty scany a vse vpohode zadny poplach, pak jsem zkousel avasta jako rezidentni, nekolik dni vpohode, pak asi tri dny zniceho nic zacal rvat kvuli cca 5ti souborum ktere byly v pc snad rok a pak zas s nejakou aktualizaci prestal, proste nejaka chybka v aktualizaci... tohle se u nej prej stava dost casto.
ono vpodstate se ke me roky poradne nic nedostalo, je mozne, ze muj poskytovatel internetu ma na serveru antivir ktery nam to vse kontroluje :) verejnou IP nemam a jsem vtakove te wifi siti co zacinala jako soucast czfree, tak treba nas pasivni chrani :)
ono vpodstate se ke me roky poradne nic nedostalo, je mozne, ze muj poskytovatel internetu ma na serveru antivir ktery nam to vse kontroluje :) verejnou IP nemam a jsem vtakove te wifi siti co zacinala jako soucast czfree, tak treba nas pasivni chrani :)