Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výber sluchátiek:D

Klingacikx (1545)|23.1.2008 15:24
Zdar... poslednou dobou rozmýšľam o kúpení nejakých sluchátiek k PC. Moja hranice je do 2000SK
Pozerám po niečom takomto: http://www.progamingshop.sk/koss-porta-pro-p-109.html
Alebo ak by ste mi poradili niečo lepšie:D :stupid
Leroj (271)|23.1.2008 15:42
pár sluchátek jsem již vyzkoušel, ale tyto jsou opravdu supr /v kategorii do 2000 asi nejlepší/, navíc jsou skládací a doživotní záruka, která opravdu funguje-vyzkoušeno, se taky hodí.
Trochu zvýrazňují basy, ale to není nic co by mi vadilo.
Tady jsou za lepší cenu, ale je to v CZ [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo tady, snad posílaj i k vám: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - obchod vyzkoušen a je v pohodě.
P@pi (1519)|23.1.2008 16:10
Nic lepšího než Porta Pro v té kategorii asi neseženeš, ale záleží co posloucháš. Jestli je to k PC na hry nebo na filmy, tak určitě nic lepšího neseženeš. Když už budeš vybírat tak se drž spíš otevřených sluchátek, v zavřených se zvuk zpracovává složitějším způsobem a tak je kvalita často o něco horší než v otevřených při stejné ceně.
pavel_p (993)|23.1.2008 17:01
Za nejlepší sluchátka s rozumnou cenou bývají obvykle považovány Koss Porta Pro a Sennheiser PX 100, dle osobních preferencí. Na toto téma se vyskytují celkem dlouhé diskuze. Kdesi byl srovnávací test, kde kvalitou zvítězily těsně sennheisery, komfortem kossy.
...No...Name... (586)|23.1.2008 17:48
No...pokud bys chtěl o malinko víc basů,tak ber Kossy...s doživotní zárukou(už sem jí i využil)...

Každopádně bych poradil se porozhlédnout v shopech v okolí...a poslechnout si je tam...abys pak nebyl třeba nemile překvapen...každému totiž vyhovuje něco jiného...
Razi3L (612)|23.1.2008 17:55
a co takhle nejaka sluchatka s 5.1 zvukem?
...No...Name... (586)|23.1.2008 18:00
Taky možnost...ale to podle toho k čemu je bude převážně používat...ale jestli to buse spíše na hudbu,tak bych je asi nebral...

//Koukám že tvoje sluchátka 5,1 jsou rozbitá...:):p
Razi3L (612)|23.1.2008 18:06
ale na hry a filmy jsou super, ale kdyz je budes chtit, tak bacha, aby ten zvuk nebyl virtualni, je dost sluchatek, co maj integrovanej čip a ty ten prostorovej zvuk imitujou, coz je na hovno...

//bohuzel no, shanim nekoho, kdo ma rozbitý reproduktory nebo urvanej kabel, ale zatim nic :)
sry za OT
P@pi (1519)|23.1.2008 18:26
No 5.1 sluchátka... slyšel jsem pouze nějaký TEACy a popravdě kvalitní stereo je kvalitní stereo. 5.1 zvuk jsem sice ocenil u filmů, kde to nějaký význam ještě mělo, ale cokoliv jiného snad ani ne. Nedej bože hudbu... no tak možná nějaký disko, techno, industrial, ale ne na rock/metal/instrumental nebo cokoliv ne-ducduc :-).

Ale jako ty TEAC vs. Porta Pro by bylo absolutně o něčem jiném. Buď rádoby surround zvuk, ale zároveň docela mizerný zvuk (ostatně jak chcete při stejné ceně sehnat v 5.1 sluchátkách nějakých 8 měničů vs. 2 měniče u stereo sluchátek???) nebo kvalitní zvuk vs. více plochý zvuk. Stačí se podívat na ty sluchátka, je to dost neporovnatelný. Porta Pro jsou otevřená bez nějakého objemu, zatímco 5.1 jsou často docela velký mušle.

Jinak jsem si docela jistej, že Porta Pro (nebo ty PXka od Sennheiserů) vyloudí větší basy, ale zase jim bude scházet větší prostor.

Možná je to moje averze k 5.1 sluchátkám nevím, je to dost individuální. Osobně bych vůbec sluchátka na rady ostatních nevybíral. Byl jsem si poslechnout kvalitní Sennheisery (dva typy tušim okolo 2000 a 3500,-) a přišlo mi, že jsou přebasovaný a další lidi na fórech mi tvrdili jak maji málo basů.
Razi3L (612)|23.1.2008 18:34
presne, at si radsi vyzkousi, co mu vyhovuje, ale jak rikam, me vyhovovali ,ale basy byli trochu slabsi, proto bych sel do Razer Barracuda, ty maj prej basy lepsi...
...No...Name... (586)|23.1.2008 18:42
To už je ale trochu jiná cenová relace...Takže bych se vrátil k Porta Pro...
Razi3L (612)|23.1.2008 18:54
tak pokud nechce mikrofon, tak bych je bral, ale urcite nejdrive vyzkouset
mech13 (5526)|23.1.2008 19:35
// co se tyce te zaruky u koss, tak spolubydla je ma uz nekolik let a uz nekolikrat je ma kompletne vymeneny... jen si zaplati postovne a je vysmaty. a co jsem si je parkrat pujcil tak hraly fakt super (podle toho co muzu porovnat, ale toho bohuzel moc neni...)
Klingacikx (1545)|23.1.2008 22:22
Zo začiatku som chcel 5.1 ale.... nevyužijem to, často nehrám a fanda do filmov tiež niesom a už keď tak pozerať dve hodiny film s takmer polkilovou rárohou:mistake mi nepríde pohodlné. Tie sluchátka chcem hlavne na hudbu a sem tam ich aj zobrať zo sebou k mp3jke:D
Razi3L (612)|24.1.2008 16:29
[QUOTE=Klingacikx;83763]Zo začiatku som chcel 5.1 ale.... nevyužijem to, často nehrám a fanda do filmov tiež niesom a už keď tak pozerať dve hodiny film s takmer polkilovou rárohou:mistake mi nepríde pohodlné. Tie sluchátka chcem hlavne na hudbu a sem tam ich aj zobrať zo sebou k mp3jke:D[/QUOTE]

pokud to beres takhle, tak ber urcite Koss Porta Pro, nic lepšího urcite nenajdes ;)
Klingacikx (1545)|24.1.2008 16:50
Akurát ich objednávam:D Všetkým vďaka za rady:thumb
...No...Name... (586)|24.1.2008 16:53
Jo a ještě taková připomínka...Neobjednávej si je z origo český stránky výrobce...Moje UR/29 tam měli za 1600 a já je koupil za 1200 s poštou...Ale to myslim že ti je asi jasný kde nakupovat...
pas!k (3765)|25.1.2008 07:12
Dobra pomucka je vzlit treba na seznam .. prepnout se na polozku zbozi napsat tam cast oznaceni veci kteoru chces koupit a seradit od nejlevnejsiho a hned vidis jaka je zhruba normlani cena :) Nebo na http://www.jyxo.cz
Klingacikx (1545)|28.1.2008 22:34
Tak mám tie kossi už doma a zvuk? Hrajú veľmi pekne:thumb dosť dobré slúchadlá, silne odporúčam:D
...No...Name... (586)|29.1.2008 06:02
Tak to jsme rádi,že jsi spokojen...
xxviktor (406)|31.1.2008 18:27
Sice s křížkem po funusu, ale třeba si měl štěstí. Máš už ty nový s aktivačním číslem? Změnili trošku systém doživotní záruky a pokud máš to aktivační číslo, tak místo 300 bys platil při případné reklamaci jen 50 korun. Viz http://www.dozivotnizaruka.cz/cz/registration.php