Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: 64bit vs 32bit

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Ake okna by ste dali na takuto zostavu:

    Doska: ASUS P5NT WS - nVidia Dual X16 SLi DualCh DDR2 800
    Procak: INTEL Core 2 Quad Q6600 - 2,40GHz
    RAM: 2x 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz
    GFX: 2x MSI NX8800GT-T2D512E-OC
    HDD: 2x SEAGATE Barracuda 7200.10 500GB, SATA II NCQ 16MB cache

    Ja som pocul, ze so 64 je viac problemov, ako uzitku (kedze 90 percent aplikacii neprejavi ziadny rozdiel)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zaměření asi na hry, že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Tam sa to prejavi asi najviac, nie?

    No jasne, hry, video, nejaka ta grafika atd. Nic extra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Osobně bych si vzal 64 bitovou Vistu, jedu na ní už asi měsíc a nepotkal jsem se s jediným problémem ( kromě chybějících ovladačů pro čtečku karet, ale ještě jsem nehledal přímo u výrobce, jen na stránkách výrobce notebooku, a chybějící firewall třetí strany - zatím jsem žádný použitelný pro 64b Vistu nenašel ), grafický výkon se mi navíc oproti 32b Vistě zvedl o 300 bodů v 3DMarku 03. S hrami by problém být neměl žádný, 64b Vistě běží kromě 64b jádra i jádro 32b, je tedy zajištěna zpětná kompatibilita.

    Je tam ale jedna zřejmá nevýhoda, pokud budeš chtít taktovat grafiku - 64b Vista vyžaduje podepsané ovladače, což může být u nástrojů typu ATITool problém. Ale dá se to vypnout v registrech, jen ti neřeknu, kde přesně ( někdo to tu ví, ale nevím teď, kdo ).

    Pokud bys nebyl s 64b Vistou spokojený, můžeš si odněkud sehnat 32b verzi, licenční klíč bude pasovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Trochu OT: Kolik takové 64bit Visty sežerou paměti? U mě 32bit bez nějakého vypínání služeb žerou po startu cca 800-900MB při 4RAM, kterou plně nevyužijou, ale k přechodu jsem se zatím neodhodlal. Popravdě jsem dost váhal jestli na počítač nedám i XPčka ... ale Visty nejsou tak hrozné jaxe tvrdí.

    Btw z mých oblíbených aplikací stejně není žádná v 64bit verzi, krom Javy.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 26-01-2008 v 23:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Trochu OT: Kolik takové 64bit Visty sežerou paměti? U mě 32bit bez nějakého vypínání služeb žerou po startu cca 800-900MB při 4RAM, kterou plně nevyužijou, ale k přechodu jsem se zatím neodhodlal. Popravdě jsem dost váhal jestli na počítač nedám i XPčka ... ale Visty nejsou tak hrozné jaxe tvrdí.

    Btw z mých oblíbených aplikací stejně není žádná v 64bit verzi, krom Javy.
    Mne pri 4GBram cca 1,1-1,2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele instinct_bob
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    98

    64bit Vista je celkem na paměť pečlivá. V normálu to mám tak na cca 1,3GB využitelnosti. Když něco ale vypaluji, třeba v Neru, tak to sežere totálně celých 4GB. dá se nastavit, aby žraní nepřesáhlo určitou hodnotu, aby člověk mohl makat i na nějakých jiných věcech, ale když vypaluji, tak většinou nic jiného dělat nemusím, nebo jdu od kompu pryč. S Vistou 64 jsem plně spokojen až na líné výrobce, kterým se nechce dělat ovladače. Třeba webová kamera od Creative, nebo čtečka karet od Aerocool. Jinak paráda. DivX10 je k ničemu a hry ve většině případů jedou pomaleji než na XP, ale myslím, že to je pouze otázka času. XP byli taky zatracované, když vyšli na světlo světa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    Visty 64bit z 4 GB ram mi berou cca 900MB az 1,2GB - zalezi na tom co vse se spusti s PC..

    standartne se mi nacitaji ovladace HP tiskarny, qip, msn, yahoo, apache, a mysql-d, NOD32, MS Web Live Camera, bluetooth USB device ovladace... dale mam zapnuty aero a pak jsou spustene jiz soucasti systemu, ktere jsou zapotrebi pro beh sys

    konfiguraci PC mam sepsanou v podpisu.

    S 64 bit Visty jsem se s problemem setkal jen tehdy, kdyz jsem poprve zapnul PC a pripojil svuj 5 let stary ADSL modem ASUS - nesly ovladace - vyresil jsem ho jednoduse a rychle tak, ze jsem ho zapojil ne pomoci USB (jako kdysi byl zapojeny na XP) ale do sitove karty - Visty ho okamzite rozeznaly a hned sjem byl v internetu.

    Mam nainstalovany Photoshop CS2, Corel X3, Office 2007, apache, mysql, php (v balicku), hraju porad DEMO UT3, Supreme commander, Crysis ( demo )

    PC pouzivam pro DTP praci a web grafiku kterou obcas (docela hodne uz) taham domu z prace :/

    jinak pouzivam PC ho pro filmy, hudbu, upravu rodinnych foto, net a psani dokumentu v Office, obcas pro relaxaci zaharaju zminene hry.

    S OS nejsou zadne problemy a za 4 mesice se i nestalo ze mi neco neslo nebo ze bych musel natvrdo restartovat PC, system nepada, bezi hladce. Nejvic me tesi vypinani systemu za 4 sekundy a zapinani za 13 sekund (u Xp jsem cekal na vypnuti pul minuty a na zapinani na pres 40 sekund jsem si jen tak pro zajimavost meril) - nove HW novy sys cim to je? nevim ale jsem nadsen.

    Pro budoucnost doporucuji si poridit 64 bitovou verzi uz jen pro budouci rozsireni RAM na vice jak 4 GB, uz jen proto, ze neni treba shanet po roce nebo dvu letech novy system.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    tiez by som dal 64b Visty
    -
    to ze papaju viac RAM ako je niekomu mile az tak nevadí, sam system toho "az" tolko nezere, vacsina toho je ten vistacky "ready boost" ak sa to tak nazyva, je to vylepseny XP prefetching, akurat ze sa to nenacitava pri starte ale dynamicky pocas behu systemu si Vista prepripravy do ram casto pustane programy aby bol ich start o nieco rychlejsi, pokial si nieco da poziadavok ze potrebuje viac ram, tak mu ich vista da a tieto predpripravy bud Flushne abo smari na disk ako pagefile
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    S Vistou se celkem biju, bohužel není čas na reinstal zpět na XP, mám 1GB RAM a berou tak +/- 40%

    Přesto bych Vistu pro "domácí použití" doporučil, měla by ti vyhovovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele kokrhanek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    92

    Já bych doporučil Visty v 64-bitové verzi protože, maji oproti 32-bitové verzi mnohem promakanější memory management, a ty ovladače až na pár vyjímek se dají sehnat skoro na vše
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Já si včera koupil 4 GB paměti, nasadil je a nevidím žádný problém. Jediné, co mi na 64bitové Vistě nevyhovuje, je prozatím nemožnost sehnat firewall třetí strany ( žádný zdarma jsem nenašel ) a absenci ovladačů integrované čtečky karet. Jinak nemám problémy ani s integrovanou webovou kamerou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak mě jenom napadlo:
    když je ve Vistě 64-bit aktivní i 32-bit jádro, což umožňuje chod 32-bit programů, proč jsou potřeba 64-bit ovladače???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Tak mě jenom napadlo:
    když je ve Vistě 64-bit aktivní i 32-bit jádro, což umožňuje chod 32-bit programů, proč jsou potřeba 64-bit ovladače???
    Ehm, protoze chod 32b vrstvy ridi 64b jadro?
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 17-02-2008 v 22:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    198

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Tak mě jenom napadlo:
    když je ve Vistě 64-bit aktivní i 32-bit jádro, což umožňuje chod 32-bit programů, proč jsou potřeba 64-bit ovladače???
    visty 64bit maji 64bit jadro a 32bit aplikaci se pousteji pres tzv. WoW - Windows on Windows.

    http://blogs.msdn.com/craigmcmurtry/...14/301155.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední