Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ThinkPad T60

dzandra (1368)|27.1.2008 12:15
Nemáte někdo tento NB. Vlastním ho již skoro půl roku a jsem s ním nějak krapet zklamán. Na to že má C2D 2Gh mám v něm 2GB RAM, mi připadá nějak pořád pomalý. Sice mám na něm visty busines sp1, ale na disk hrabe pořád a vypnutí pc trvá skoro dvě minuty. Předevčírem jsem měl vruce nějaké hp s vistama home, které mělo polovičná výkon, ale rychlost systému byla neskutečně lepší. A to mám vypnuté aero a podobé hovadinky, které zatěžují systém. Tak by mě zajímalo jak by šlapal, kdybch u vist vše zapnul :-).
eraser (0)|27.1.2008 12:22
To nie je problém HW ale SW, ja mám tiež firemné Lenovo s C2D 2.0 GHz a 2 GB RAM a Windows XP sú občas pomalšie a sem tam padne nejaký proces, než na mojom privátnom T43 s Pentium M 1.6 GHz a 512 MB RAM. Dôvodom sú rôzne utilitky, ktoré sa automaticky nainštalovali z oficiálnej inštalácie Windows XP SP2. Niektoré sa mi podarilo zlikvidovať, no a rapídne to zlepšilo i samotný nábeh OS.
johny__g (6387)|27.1.2008 12:22
No možná to bude tím že máš zasviněný systém různým balastem, špatně nakonfigurovaný antivir, pomalý disk .... těch možností jsou stovky, a když nemám ten noťas před sebou, tak těžko něco radit. Když spustíš správce úloh, kolik procesů ti tam jede?
dzandra (1368)|27.1.2008 13:29
No problém s balastem od IBM jsem vyřešil hned ze startu a jedinou věciod IBM co jsem tam nechal, je access connection, protože mám kupu nastavení sití a celkem mi to pomáha. Dokonce s tím původním balastem jsem to nemohl. připojit do domény. Což byl celkem pro mě problém. mno s těmi procesy, je jich 102. Zkusím ještě neco vykopat, ale spíš mi připadá pomalost IBM. Dělám servis na dalších 20ti R60 a dvou Z60 a prostě mi nějak to IBM v něčem nesedí. Ale co mám od nich Bladeserver, diskové pole, ..... . Čert to vem, ikdyž NB za 50 litrů by mohl šlapat jinak
dzandra (1368)|27.1.2008 13:39
No abych se přiznal, tak ani s tím vylazením pomoct nepotřebuji, s tím většinou nemívám problém. Ale jen mi připadá, že jsou ty IBMka nějak pomaleší než ostatní značky, co mám celkem často pod rukou.
eraser (0)|27.1.2008 17:33
Ako hovorím, keď som zrušil všetok balast, nahodil svoje Windows XP SP2 s Ryan's pack aktualizáciami, natiahol len nevyhnutné ovládače, tak nemám s chodom vôbec žiadny problém a taktiež so stabilitou. Tento proces mám potvrdený i na R rade, keď som inštaloval a nastavoval OS kámoške. A ako som uviedol, tak môj služobný R61 má originálny Windows XP SP2 od výrobcu a pokial som nezrušil kopu svinstva, ktoré sa tam automaticky natiahli, tak mi laptop štartoval 5 minút a ledva sa hýbal. Avšak chcelo by to čistú inštaláciu...
dzandra (1368)|29.1.2008 09:22
[QUOTE=eraser;84871]Ako hovorím, keď som zrušil všetok balast, nahodil svoje Windows XP SP2 s Ryan's pack aktualizáciami, natiahol len nevyhnutné ovládače, tak nemám s chodom vôbec žiadny problém a taktiež so stabilitou. Tento proces mám potvrdený i na R rade, keď som inštaloval a nastavoval OS kámoške. A ako som uviedol, tak môj služobný R61 má originálny Windows XP SP2 od výrobcu a pokial som nezrušil kopu svinstva, ktoré sa tam automaticky natiahli, tak mi laptop štartoval 5 minút a ledva sa hýbal. Avšak chcelo by to čistú inštaláciu...[/QUOTE]

No ta ibm politika ohledně předinstalovaného systému a rescue and rec... mi vůbec nevyhovuje. Systém jsem dočistil a opravdu jsem tam nechal jen accs con od lenova a zrychlilo se to celkem znatelně. Jen furt váhám jestli ty visty nenahradím xpama proff, ale zase to jsou jediné visty co mám, tak zase by byla je škoda zrušit.
johny__g (6387)|29.1.2008 11:15
[QUOTE=dzandra;84780]...mno s těmi procesy, je jich 102...[/QUOTE]

Proboha 102 procesů? Mě jich teď jede 69 a to mám otevřeno hafo aplikací, remote desktop, antivir, různé security ptákoviny atd.. Po čisté instalaci win XP jich je myslím kolem 26 .... Já bych viděl problém tady. S IBM notebooky mám jen dobré zkušenosti, jak řada T2x tak T4x, pravda s T60 jsem moc dlouho nepracoval ale nečekal bych nějaký rozdíl ...

Edit: jsem trubka, zapomněl jsem že je to Vista. Tak to bohužel netuším kolik procesů tam jede.
speedsnail (4876)|29.1.2008 13:19
102 je hodně pro XP, ale nemusí byt nutně pro Vistu. Netušim kolik má po čisté instalaci. Třeba je kolem 100 procesů normální stav.

//Moje XP ted pri provozu (FW,antivir,icq,firefox,mp3 atd) maj 35 procesů (ale teda dost se o to starám :))
s.skull (198)|29.1.2008 15:17
sice nemám tento nout, ale kombinace Dell Vostro (podobná konfig. T7250, 2GB Ram....) a Win Vista nabíhá taky pěkně dlouho - minimálně dvojnásobně oproti mému noutu - P4 a XP.Takže bych to také tipl na Visty...
mech13 (5526)|29.1.2008 15:33
XP maji po ciste instalaci tusim tech procesu jen 18
vista urcite pres 40 (nevim presne, mozna i 60)

a lenovo soft je imho pekna katastrofa
Intri (3490)|29.1.2008 16:53
Asi měsíc běžím na 64bitové Vistě a momentálně mám 65 procesů... 100 jich je rozhodně víc než hodně.
tequilla (1015)|30.1.2008 13:25
Instalace Win XPP vcera na HP 6720s (jinak kapitola sama pro sebe) a procesu bylo 23.
Muj Lenovo R61 s Windows Vista Bussines po odinstalaci jen zlomku softu Lenova (nebyl jeste cas si s tim pohrat) a procesu je 82.
eraser (0)|30.1.2008 18:39
Ja mám firemné Lenovo R61 a tam mám originál Wokna XP s odpálenými niektorými utilitkami a mám cez 40 procesov.
dzandra (1368)|6.2.2008 20:46
No tak jsem z teho jelen, po vyčistění mi tam běhalo pořád kolem 100 procesů. Ted jsem tam nahrál nějaké další hovadinky jako anydvd a gamejackal plus nějaké kravinky a pohybuju se kolem těch 80ti. No tak nevím. Ale abych se přiznal, zrovna nepoužívám mechaniku a mám místo ní druhou baterii a jedu na nich