Lenovo ThinkPad T60
Nemáte někdo tento NB. Vlastním ho již skoro půl roku a jsem s ním nějak krapet zklamán. Na to že má C2D 2Gh mám v něm 2GB RAM, mi připadá nějak pořád pomalý. Sice mám na něm visty busines sp1, ale na disk hrabe pořád a vypnutí pc trvá skoro dvě minuty. Předevčírem jsem měl vruce nějaké hp s vistama home, které mělo polovičná výkon, ale rychlost systému byla neskutečně lepší. A to mám vypnuté aero a podobé hovadinky, které zatěžují systém. Tak by mě zajímalo jak by šlapal, kdybch u vist vše zapnul :-).
To nie je problém HW ale SW, ja mám tiež firemné Lenovo s C2D 2.0 GHz a 2 GB RAM a Windows XP sú občas pomalšie a sem tam padne nejaký proces, než na mojom privátnom T43 s Pentium M 1.6 GHz a 512 MB RAM. Dôvodom sú rôzne utilitky, ktoré sa automaticky nainštalovali z oficiálnej inštalácie Windows XP SP2. Niektoré sa mi podarilo zlikvidovať, no a rapídne to zlepšilo i samotný nábeh OS.
No možná to bude tím že máš zasviněný systém různým balastem, špatně nakonfigurovaný antivir, pomalý disk .... těch možností jsou stovky, a když nemám ten noťas před sebou, tak těžko něco radit. Když spustíš správce úloh, kolik procesů ti tam jede?
No problém s balastem od IBM jsem vyřešil hned ze startu a jedinou věciod IBM co jsem tam nechal, je access connection, protože mám kupu nastavení sití a celkem mi to pomáha. Dokonce s tím původním balastem jsem to nemohl. připojit do domény. Což byl celkem pro mě problém. mno s těmi procesy, je jich 102. Zkusím ještě neco vykopat, ale spíš mi připadá pomalost IBM. Dělám servis na dalších 20ti R60 a dvou Z60 a prostě mi nějak to IBM v něčem nesedí. Ale co mám od nich Bladeserver, diskové pole, ..... . Čert to vem, ikdyž NB za 50 litrů by mohl šlapat jinak
No abych se přiznal, tak ani s tím vylazením pomoct nepotřebuji, s tím většinou nemívám problém. Ale jen mi připadá, že jsou ty IBMka nějak pomaleší než ostatní značky, co mám celkem často pod rukou.
Ako hovorím, keď som zrušil všetok balast, nahodil svoje Windows XP SP2 s Ryan's pack aktualizáciami, natiahol len nevyhnutné ovládače, tak nemám s chodom vôbec žiadny problém a taktiež so stabilitou. Tento proces mám potvrdený i na R rade, keď som inštaloval a nastavoval OS kámoške. A ako som uviedol, tak môj služobný R61 má originálny Windows XP SP2 od výrobcu a pokial som nezrušil kopu svinstva, ktoré sa tam automaticky natiahli, tak mi laptop štartoval 5 minút a ledva sa hýbal. Avšak chcelo by to čistú inštaláciu...
[QUOTE=eraser;84871]Ako hovorím, keď som zrušil všetok balast, nahodil svoje Windows XP SP2 s Ryan's pack aktualizáciami, natiahol len nevyhnutné ovládače, tak nemám s chodom vôbec žiadny problém a taktiež so stabilitou. Tento proces mám potvrdený i na R rade, keď som inštaloval a nastavoval OS kámoške. A ako som uviedol, tak môj služobný R61 má originálny Windows XP SP2 od výrobcu a pokial som nezrušil kopu svinstva, ktoré sa tam automaticky natiahli, tak mi laptop štartoval 5 minút a ledva sa hýbal. Avšak chcelo by to čistú inštaláciu...[/QUOTE]
No ta ibm politika ohledně předinstalovaného systému a rescue and rec... mi vůbec nevyhovuje. Systém jsem dočistil a opravdu jsem tam nechal jen accs con od lenova a zrychlilo se to celkem znatelně. Jen furt váhám jestli ty visty nenahradím xpama proff, ale zase to jsou jediné visty co mám, tak zase by byla je škoda zrušit.
No ta ibm politika ohledně předinstalovaného systému a rescue and rec... mi vůbec nevyhovuje. Systém jsem dočistil a opravdu jsem tam nechal jen accs con od lenova a zrychlilo se to celkem znatelně. Jen furt váhám jestli ty visty nenahradím xpama proff, ale zase to jsou jediné visty co mám, tak zase by byla je škoda zrušit.
[QUOTE=dzandra;84780]...mno s těmi procesy, je jich 102...[/QUOTE]
Proboha 102 procesů? Mě jich teď jede 69 a to mám otevřeno hafo aplikací, remote desktop, antivir, různé security ptákoviny atd.. Po čisté instalaci win XP jich je myslím kolem 26 .... Já bych viděl problém tady. S IBM notebooky mám jen dobré zkušenosti, jak řada T2x tak T4x, pravda s T60 jsem moc dlouho nepracoval ale nečekal bych nějaký rozdíl ...
Edit: jsem trubka, zapomněl jsem že je to Vista. Tak to bohužel netuším kolik procesů tam jede.
Proboha 102 procesů? Mě jich teď jede 69 a to mám otevřeno hafo aplikací, remote desktop, antivir, různé security ptákoviny atd.. Po čisté instalaci win XP jich je myslím kolem 26 .... Já bych viděl problém tady. S IBM notebooky mám jen dobré zkušenosti, jak řada T2x tak T4x, pravda s T60 jsem moc dlouho nepracoval ale nečekal bych nějaký rozdíl ...
Edit: jsem trubka, zapomněl jsem že je to Vista. Tak to bohužel netuším kolik procesů tam jede.
102 je hodně pro XP, ale nemusí byt nutně pro Vistu. Netušim kolik má po čisté instalaci. Třeba je kolem 100 procesů normální stav.
//Moje XP ted pri provozu (FW,antivir,icq,firefox,mp3 atd) maj 35 procesů (ale teda dost se o to starám :))
//Moje XP ted pri provozu (FW,antivir,icq,firefox,mp3 atd) maj 35 procesů (ale teda dost se o to starám :))
sice nemám tento nout, ale kombinace Dell Vostro (podobná konfig. T7250, 2GB Ram....) a Win Vista nabíhá taky pěkně dlouho - minimálně dvojnásobně oproti mému noutu - P4 a XP.Takže bych to také tipl na Visty...
XP maji po ciste instalaci tusim tech procesu jen 18
vista urcite pres 40 (nevim presne, mozna i 60)
a lenovo soft je imho pekna katastrofa
vista urcite pres 40 (nevim presne, mozna i 60)
a lenovo soft je imho pekna katastrofa
Asi měsíc běžím na 64bitové Vistě a momentálně mám 65 procesů... 100 jich je rozhodně víc než hodně.
Instalace Win XPP vcera na HP 6720s (jinak kapitola sama pro sebe) a procesu bylo 23.
Muj Lenovo R61 s Windows Vista Bussines po odinstalaci jen zlomku softu Lenova (nebyl jeste cas si s tim pohrat) a procesu je 82.
Muj Lenovo R61 s Windows Vista Bussines po odinstalaci jen zlomku softu Lenova (nebyl jeste cas si s tim pohrat) a procesu je 82.
Ja mám firemné Lenovo R61 a tam mám originál Wokna XP s odpálenými niektorými utilitkami a mám cez 40 procesov.
No tak jsem z teho jelen, po vyčistění mi tam běhalo pořád kolem 100 procesů. Ted jsem tam nahrál nějaké další hovadinky jako anydvd a gamejackal plus nějaké kravinky a pohybuju se kolem těch 80ti. No tak nevím. Ale abych se přiznal, zrovna nepoužívám mechaniku a mám místo ní druhou baterii a jedu na nich