Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 64

Téma: Gigabyte 965P a 45nm

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tech 33 stupnu je urcite teplota chipsetu (NB), ale kdyz na neho sahnes tak zjistis, ze ma hrube pres 50 uz ted
    jestli se ti vali nekde nejaky 80mm vetrak, tak ho nejak postav na grafiku at ti ten chladic pri toceni a zjisteni maxima ofukuje, spadne to pod 40 stupnu

    jeste jsem u toho jak to max testnout zapomel na casovani pameti 5-5-5-18 aby i ty zarucene zvladaly. procak na 6x 1.4V a jak pujdes nahoru, tak do FSB 520 te RAMky ani procak brzdit nebudou
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Teď jsem zjistil, že mám možnost vyměnit moje E6300 za E4400. Asi hovadina. Co?
    Rozhodne si nepomuzes, navic E4X00 ma FSB jen 800MHz....

    Jestli aspon trochu vazne uvazujes o 45nm E8X00, tak na tuhle vymenu zapomen....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To Mech13: O.K. Dík za tip. Nevím, jestli se k tomu dneska dostanu a zítra odjíždím na čtyři dny pryč, ale to maximum desky by mně taky zajímalo a určitě ji poškádlím. Pak to sem hodím, abys viděl, jakej mám hárdvér.

    To Husky14: Jen mně to napadlo. Toho FSB 800MHz jsem si nevšiml, kua. Jasně, že chci nějaký to E8X00 mazlit doma, ale když teď jsem bez přídělu peněz z rodinnýho rozpočtu. Tak musím chvíli počkat. Pár týdnů. (Ježiš, to zní strašně. Radši budu říkat dvacet jedna dní).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak jsem udělal další krok k osazení týhle desky (GA-965P-DS4 rev.1.0) procesorem se 45nm technologií, resp. tím C2D E8400.
    Včera jsem updatoval BIOS z verze F10 na F11G. A to je právě to, na co se chci zeptat. Dělal jsem to přes @BIOS a stáhlo mi to právě nejnovější (?) F11G , ale pro revizi 1.0 tam žádný uváděný F11G není. Jenom F11F http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2288 .
    Ten F11G je jen pro rev.3.3 http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2454 .
    Nevím, jestli je to dobře, páč mi chodí všechno v pohodě i OC jde jako dřív. Z toho plyne otázka, jestli mi na tomhle BIOSu E8400 pojede http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2288 .
    Může mi to někdo prosím trochu objasnit? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Na tomhle chipsetu to bude vždycky neofiko podpora.

    A když ti F11g funguje, tak ho tam klidně nech (stejně downgrade třeba na F11f asi nebude tak jednoduchej). Podpora tam je, ale asi nejlepší je prostě to vyzkoušet....

    Navíc GB a Asus by na tom údajně měli být s podporou těhle procáků rozhodně líp než ostatní výrobci, aspoň ze začátku to tak bylo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jj. Díky. Víš o čem pořád přemýšlím? Co na tu mou základovku hodit za procák, abych si výkonově polepšil. Teď jedu s E6300 na @2400-2800 MHz......Eist Enabled. Nějaký kačky doma jsou, tak že bych milýho Konroua prodal a dal tam něco "lepšího". (cca 5500,-Kč) Chtěl jsem i novou desku (X38, X48), ale to bych musel přeinstalovávat OS a to by byl časovej masakr, takže to budu muset dohonit na FSB. Co myslíš?
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 29-03-2008 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jestli tvrdíš, že nějaký kačky máš, asi bych ten E8X00 koupil (E8400 asi jen tak neseženeš) a vrazil ho do desky. Kdyby náhodou nejel, tak bych šel do P35. X38 a X48 jsou teď imho úplně zbytečný.

    Stejně, když tě tak pozoruju, za půl roku stejně budeš pokukovat zase po něčem "lepším" a pak možná ten X chipset kup....

    Nebo ty uvažuješ i o nějakým quadu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No, přemýšlel jsem o INTEL Core 2 Quad Q6600 - 2,40GHz, 1066MHz FSB, 2x 4MB cache 65nm, nebo Intel Core 2 Duo E8200 2,66GHz 1333MHz FSB, 6MB cache 45nm. Ale fakt nevím, jak moc se to vyplatí ve srovnání s mým taktlým E6300.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 29-03-2008 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No, přemýšlel jsem o INTEL Core 2 Quad Q6600 - 2,40GHz, 1066MHz FSB, 2x 4MB cache. Ale fakt nevím, jak moc se to vyplatí ve srovnání s mým taktlým E6300.
    Záleží na co, na hry vůbec....

    Děláš na tom nějaký videa nebo něco náročnýho na CPU, co využije quad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Děláš na tom nějaký videa nebo něco náročnýho na CPU, co využije quad?
    Ani ne. Video občas. Spíš ty hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    V tom případě, jestli chceš za každou cenu měnit CPU, tak ideální bude to E8X00.... a jestli tvoje deska dá aspoň 450MHz, tak klidně E8200, který je normálně skladem

    Ale pomůžeš si jen tím, že budeš mít procák na vyšší frekvenci s trošku vyšší cache, což při hrách zas takovej vliv nemá. Jestli máš možnost E6300 výhodně prodat, tak do toho jdi, ale zbytečně moc bych do toho necpal, rozdíl velkej nebude.... radši vezmi rodinu někam na výlet nebo tu pani, co s ní bydlíš, někam na večeři a do kina
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten @bios asi prave dokazal, ze u biosu GB je jedno jaka je revize a biosy jsou univerzalni... zajimavy

    na tvem miste bych si nechal tu podarenou E6300, ale je to tvoje zalezitost. imho mas vykonu vic nez dost
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Asi máte kluci pravdu. Zatím se na to vykašlu a zkusím pošetřit penízky na závěr roku. Potřebuju ale za každou cenu upgradovat, protože vím, že příští rok si neškrtnu, tak ať z toho nemám lowend. Finanční situace nebude nakloněna mé zálibě a tak bych chtěl pořídit (dokud to půjde) alespoň novou MB, CPU a RAMky. Za půl roku už budou ceny zase někde jinde a oproti součastné konfiguraci si polepším.
    Tak díky za dobré rady. (Alespoň si koupím další kit těch Geilů......to nebude stát moc).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak mi to nedalo. Když se mi ozvalo pár lidí na inzerát na to moje E6300, tak jsem začal pokukovat po E8400. Sehnal jsem ji celkem rychle a už mi cvrká druhý den v kompu. To E6300 jsem prodal za 2100,-Kč a E8400 mám za 4600,-Kč. Docela slušný......myslím si. (To původní CPU se mi ale nebalilo lehce.)
    Při nastavení BIOSu na auto (Tweaker) a spuštění PC si deska nastavila FSB pro CPU 333MHz.....z toho plyne, jede na svých 2000-3000MHz (EIST enable 6x-9x), ale RAM mi jedou na 667MHz . Malý problém je, že při jiný FSB a manuálním nastavení děličky na 2,5, nebo 3 se to nechce rozjet.
    Při nastavení FSB na 400MHz (CPU 3600MHz / RAM 800MHz CL4) mi to v Orthosu hodilo nějaký Warning. Pamětima to není. Že bych musel přidat CPU voltíky (Napájení CPU je na Normal)? Při tom prvním "defaultním" nastavení (Auto) jel Orthos v pohodě.
    Co vy na to?
    P.S. Neměl jsem moc času zkoumat to hlouběji, protože jsem dodělával jiný "PC", tak sorry, jestli jsem něco přehlédl.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 05-04-2008 v 02:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    GJ diky za test

    urcite skus do CPU pridat tak 0.05V, jestli jen warningy tak by to na stabilitu melo stacit. taky bude docela kladu dostavat chipset, takze bych u severu kontroloval teploty a pripadne skusil neco pridat i tam (vic nez +0.1V nema cenu zkouset, az jen kdyby to pomohlo a sel jsi s OC dost nahoru)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Gigabyte 965P DS3 se moc hřeje?
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 11:42
  2. 4GB RAM na Gigabyte GA-965P-DS4
    Od Morfeuss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 10:42
  3. Gigabyte 775 965p-ds4
    Od Vasek1980 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-01-2007, 15:18