Instalacia Visty 64bit
Instalacia prebehla normalne, na konci instalacie sa PC restartoval-no potom ked bootoval novy windows naskocil hned bluescreen a PC sa restartol. Nasledne som skusal instalovat 32bitovu Vistu, a vsetko ide vporiadku. Ja ale nevidim problem, preco by 64bitova vista nesla. Nenapada vas nieco?
bsod ti hazelo jakou chybu?
Nejspise se jedna o nejaky spatny ovladac, ale bez informace o bsod tezko pomuzem...
edit: ted me napada, zkus x64b vistu nainstalovat jen s jednim pametovym modulem a pokud se instalace zdari, zkus aplikovat tento patch http://support.microsoft.com/kb/929777
Nejspise se jedna o nejaky spatny ovladac, ale bez informace o bsod tezko pomuzem...
edit: ted me napada, zkus x64b vistu nainstalovat jen s jednim pametovym modulem a pokud se instalace zdari, zkus aplikovat tento patch http://support.microsoft.com/kb/929777
Jj, cital som nejake fora a presne v tomto by mal byt problem. Mam totizto 4GB pamete.
Musim sa priznat - toto co som skusal nebola original verzia Visty.
Bude tento problem pretrvavat, aj ked si kupim original? (budem musiet vybrat pamet atd atd.?)
Musim sa priznat - toto co som skusal nebola original verzia Visty.
Bude tento problem pretrvavat, aj ked si kupim original? (budem musiet vybrat pamet atd atd.?)
[QUOTE=sheira;85110]Musim sa priznat - toto co som skusal nebola original verzia Visty.
Bude tento problem pretrvavat, aj ked si kupim original? (budem musiet vybrat pamet atd atd.?)[/QUOTE]
Reknu to takhle, v pripade orig verze aspon muzes servat microsoft "proc to sakra nefunguje"...
Bude tento problem pretrvavat, aj ked si kupim original? (budem musiet vybrat pamet atd atd.?)[/QUOTE]
Reknu to takhle, v pripade orig verze aspon muzes servat microsoft "proc to sakra nefunguje"...
Nemam problem pobezat do obchodu a kupit si original, ale ak to nepojde, je to zbytocne vyhodenych 6 litrov. A tu ramku by som vyberal len v krajnom pripade, lebo mam stale stroj v zaruke. Keby to dam spravit im, tak to trva aspon tyzden, ja to potrebujem hned.
[QUOTE=sheira;85115]Nemam problem pobezat do obchodu a kupit si original, ale ak to nepojde, je to zbytocne vyhodenych 6 litrov. A tu ramku by som vyberal len v krajnom pripade, lebo mam stale stroj v zaruke. Keby to dam spravit im, tak to trva aspon tyzden, ja to potrebujem hned.[/QUOTE]
Mas na nem pecet? Pokud ne tak ho klidne otevri. Ale koupi originalni verze bych ti rozhodne doporucoval, prinejmensim si pak muzes zazadat o novejsi verzi instal cd, kde by mohl tento patch byt integrovanej, pripadne by mozna slo tento patch integrovat pres vlite.
Mas na nem pecet? Pokud ne tak ho klidne otevri. Ale koupi originalni verze bych ti rozhodne doporucoval, prinejmensim si pak muzes zazadat o novejsi verzi instal cd, kde by mohl tento patch byt integrovanej, pripadne by mozna slo tento patch integrovat pres vlite.
No uz pisem z 64bitovej. Odstranil som 1 ramku. Teraz idem stiahnut ten update. Dufam ze to potom pojde.
Casom si urcite kupim original (ak budem spokojny).
Casom si urcite kupim original (ak budem spokojny).
Pokud instalujes x64, mel bys v BIOSu zapnout v nastaveni chipsetu MEMORY REMAP na Enable. Nekde to tak je, nekde je to disejblovany. Ty pameti jsou jinak OK? Projel jsi je aspon MEMTESTem? S pametma byva nejvetsi svizel, co se tyce kompatibility. Co je to za ramky, jen tak pro zajimavost? 4 RAMKY neni dobry napad. Byvaji s tim casto problemy. Tuhle jsem se trapil s ASUS P5E. Jedna pamet OK, 2 pameti OK, 3 pameti OK, ale jak jsem dal ctvrtou, uz to zacalo hazet v MEMTESTu chyby. A to pri jakekoliv kombinaci slotu a pameti (Kingston 800/CL5). Muzes zkusit zvednout napeti o 0,05V, zkus 1,85V. Ale jestli ti pomohla ta zaplata, tak jsem se aspon vykecal.
@pcmaker: su to konkretne tieto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Neskusal som memtest, ale vidim ich vo windowse, takze vsetko vporiadku. Tento fix pomohol (thx cool.user).
Neskusal som memtest, ale vidim ich vo windowse, takze vsetko vporiadku. Tento fix pomohol (thx cool.user).
Windows ti chybu pamětí neukáží. By jsi musel mít celý modul nějak poškozený že by neviděli jeho kapacitu. Ten MEMETEST je na to, že ti otestuje v pamětové chipy, kam se zapisují data a odhalí případné chyby v nich odhalí. Je to něco jako 3DMark na testování výkonu PC, jen je to specializované na něco jiného ( jinak jestli se to někomu zdá být blbé přirovnání, tak se omlouvam, ale nic lepšího mě nenapdalo )
[QUOTE=Zoidik;85318]Windows ti chybu pamětí neukáží. By jsi musel mít celý modul nějak poškozený že by neviděli jeho kapacitu. Ten MEMETEST je na to, že ti otestuje v pamětové chipy, kam se zapisují data a odhalí případné chyby v nich odhalí. Je to něco jako 3DMark na testování výkonu PC, jen je to specializované na něco jiného ( jinak jestli se to někomu zdá být blbé přirovnání, tak se omlouvam, ale nic lepšího mě nenapdalo )[/QUOTE]
Ale on nema problemy s pametma :rolleyes:
Ale on nema problemy s pametma :rolleyes:
cool.user : jsem neřikal že má, jen jsem se mu snažil přiblížit jak ten soft funguje, jelikož napsal že ve woknech vidí plnou kapacitu paměti, tak si trochu pozorněji čti
[QUOTE=Zoidik;85343]cool.user : jsem neřikal že má, jen jsem se mu snažil přiblížit jak ten soft funguje, jelikož napsal že ve woknech vidí plnou kapacitu paměti, tak si trochu pozorněji čti[/QUOTE]
Nejak mi unika smysl proc mu vysvetlovat jak funguje memtest kdyz problem s pametma nema, ale budiz, tvuj boj... :rolleyes:
Nejak mi unika smysl proc mu vysvetlovat jak funguje memtest kdyz problem s pametma nema, ale budiz, tvuj boj... :rolleyes: