Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4800+ EE (65W)

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    je tento procesor dosť silny na všetky dnešne hry?dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ano...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele JaMiskater
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    18

    Silnej je ale 5000+ je podle mě lepší volba
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Keď ho ešte dobre pretočíš, v kombinácií s výkonnou grafikou tak hej
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od JaMiskater Zobrazit příspěvek
    Silnej je ale 5000+ je podle mě lepší volba
    jenze 5000+ ma o 100mhz vyssi takty ale stoji o 400kc vic(zdroj alfacomp/czc), coz je prakticky petina ceny 4800+ za nejakych kolik, 4% vykonu?

    Kdyz uz 5000+ tak jedine Black Edition, ale jen v pripade ze planuje taktovat, jinak mi to neprijde moc cenove zajimave, tedy presneji receno mi prijde ze mam 4800+ mnohem lepsi pomer cena/vykon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele JaMiskater
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    18

    Já myslel 5000+ Black Edition ten přetočíš klidně na 3,2Ghz z původních 2,6Ghz. Osobní expy zatim nemam ale fóra jsou toho plný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od JaMiskater Zobrazit příspěvek
    Já myslel 5000+ Black Edition ten přetočíš klidně na 3,2Ghz z původních 2,6Ghz. Osobní expy zatim nemam ale fóra jsou toho plný.
    To bych rozhodne netvrdil. Znam lidi kteri zkoncili i na 2800...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele JaMiskater
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    18

    Samozřejmě taky záleží jakou máš desku a taky jsem slyšel, což nevim jestli je pravda, že taky záleží jaký máš štěstí a jaký dostaneš cpu. Někdy můžeš dostat povedený a taktovat ho v pohodě a někdy dostat ne zrovna moc povedený a moc si nepotaktovat. Já nevim no ale je možný že mě se něco takovýho stalo s grafikou. Přetočim jí o slabejch 15Mhz na jádře a třeba 10Mhz na pamětech a v crysis se na 100% load zastaví. Nevim no, je to zakletý
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od JaMiskater Zobrazit příspěvek
    což nevim jestli je pravda, že taky záleží jaký máš štěstí a jaký dostaneš cpu.
    No jistě že je to pravda, o nic jiného tady ani nejde. Deska je v případě BE téměř zcela irelevantní, páč nepotřebuješ aby ti dávala vysoký fsb, takže pokuď chytneš špatnej kus cpu, jseš v prčicích...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    4800+ EE je dle me vyborna volba, Brisbany obecne posledni revize jdou vyborne taktovat a uz i v zakladu je to procesor solidniho vykonu, v soucasne dobe naprosto postacujici, netrapil bych ho a dal mu max 2,8Ghz, kazdopadne bychs e snazil o takt bez zvyseni napeti, treba zkus jen FSB 215 s tim, ze pameti ponech na jejich frekvenci /dellicce/ a oni tech par MHz navicv snesou bez problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Redaktor SHW / Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    174

    Pro hry je důležitější grafická karta než procesor. V podstatě dosahneš vyššího framerate na Sempronu LE-1100 s GeForce 8800GTS než na Athlonu 64 X2 6400+ a řekněme GeForce 8600 GTS. Přičemž obě řešení budou stát zhruba stejně. Samozřejmě je nesmysl to takto blbě párovat. Myslím, že Athlon 64 X2 5000+ EE (2,6GHz) a k tomu GeForce 8800 GT nebo Radeon HD 3850 ti za dané peníze nabídnou hodně. Procesor to rozhodně není pomalý (holt ale nejrychlejší taky není), je levný a úsporný. Obě grafické karty patří dnes k tomu výkonnějšímu a ceny jsou také dobré. Prostě u herního počítače je lepší spíše lehce přidat na grafice a ubrat na procesoru než naopak. Z vlastní zkušenosti to můžu potvrdit, na Celeronu 466 jsem měl GeForce 4 Ti4200 a ten komp i s tak neuvěřitelně slabým procesorem spustil skoro všecko. Jakmile ale přišla nějaká část, která nebya náročná jen graficky, ale také na výpočtech procesoru, šlo všechno "do háje". Toto je extrém: slabý procesor a silná grafika. Průměrný framerate byl vysoký, ale hratelnost v některých momentech šla drasticky dolů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    defakto ano, limitem procesoru uz potom byva grafika, i kdzy samozrejme srovnani treba Athlonu 4000+ vs X2 4400+ se stejnou grafikou by dnes uz dopadlo v novejsich hrach znatelneji lepe pro doujadro, byt o nizsim taktu. Rika se, ze procesor ktery ma 2x2,4 GHz jiz neni limitovan na hry vykonem CPU,ale prave grafikou, az na drobne rozdily, dky srovnavame napr core duo e8500 vs athlon x2 5000+ apod
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Taktování procesoru AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2 ghz
    Od Vitenuto v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2013, 19:50
  2. Socket AM2/AM2+: M2N SLI nespoznáva AMD Athlon™ X2 Dual-Core 4450e
    Od pedro33 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2009, 09:53
  3. Procesory: AMD Athlon 64x 2 5200 dual-Core processor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 01:02
  4. Chlazení procesorů: Jaký cladič zvolit na procesor AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6400+ 3200MHz, AM2
    Od Solitario v sekci Chlazení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 17-02-2008, 01:25