Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Laptop od Applu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím brzy odjíždím do USA a potřebuji nějaký laptop, chtěl bych si pořídit MacBook Pro ale spousta lidí mě od toho odrazuje, velice bych ocenil nějaké praktické zkušenosti, jak moc je to poruchové, kompatibilita v praxi atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RHBambus
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    156

    No takhle já mám macbook a sem s ním nadmíru spokojenej a MacBook Pro to je můj sen žadné PC bych nevyměnil ani za MacBook otázka je jestli máš dost peněz... Ale při dnešním kurzu je to směšné...

    Sice nikoho neznám kdo by ho měl ale podle skušeností s MacBookem doporučuju...

    Ale jediné mínus které na něm vidím je že 17" ani 15" model nemá numerickou klávesnici takže jestli s epro něj rozhodneš ber 15" ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    to ja bych do neho nesel. jednak je predrazeny a taky ma oproti klasickym win/linux notasum mizerny zastoupeni na trhu - pro win je spousta vychytavek a utilitek na dosahnuti cehokoli co te napadne. windows jsou proste majoritni system, z toho plynou jiste vyhody a nevyhody (treba zamereni viru a utocniku)

    zajimave pocteni je treba zde: http://myego.cz/category/apple ( http://myego.cz/item/kolik-stoji-hig...gory/pc-tuning )
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 03-02-2008 v 16:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RHBambus
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    156

    panebože hulán to by se mělo zakázat...

    A pokud vezmeš v úvahu, že ho bude kupovat v USA tak s teou s předražeností nemůžu souhlasit si to přepočítej :

    2.500$ což znamená 15" typ dobrý * 16 korun (dolar) = 40.000,- a to dolar je pravděpodobně míň

    v konfiguraci 2,4GHz Intel Core 2 Duo, 2Gb RAM, 160Gb HDD, 15 widescreen glossy displej (může být i nelesklý), Nvidia 8600M GT 256MB GDDR3 SDRAM

    Podsvícená klávesnice, DVI Port, FireWire 400 a 800

    já kdybych měl šanci si koupit MacBook Pro tak neváhám...

    A navíc mechu ty asi nevíš, že na intelovejch macích můžeš mít 2 systémy takže tam mlžeš mít i Mac OS X i Windows...

    A se zastoupením na trhu bych zase tolik nepovídal apple je 4 před ním je : Acer, Dell a tuším HP
    Naposledy upraveno uživatelem RHBambus: 03-02-2008 v 19:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od RHBambus Zobrazit příspěvek
    ...
    Za a... neřekl, že ho bude kupovat v USA :-). Jen že tam jede, třeba ho potřebuje předem na nějaké prezentace. Předpokládám, že ho tam asi fakt chce koupit, ale jeden nikdy neví .

    Dolar rozhodně neni míň jak 16 korun, ale dnes 17,37 a cena se tak pohybuje okolo týdne. Notebook tedy vyjde na cca 43 400,-. To je opravdu ďábelská cena ;-). Jestli to považuješ za nízkou cenu...

    DVI Port - musim uznat, tj. výhoda
    FireWire 400 a 800 - kolik jsi viděl FireWire zařízení? Mimoto třeba můj dva roky starý Asus jej má také.

    No vemu-li notebooky VBI, dostanu se při stejných komponentech na 28000,- s DPH bez OS. Vista v Ultimate edici vyjde na 4000,-, home 2000,-.

    U Dellu jsem si vzal Precision a při mírně vyšší ceně jsem dostal notebook se stejnými parametry, ale s displejem 15,4" s rozlišením 1920x1200 a grafickou kartou NVIDIA Quadro (postavená na 8400GS). Především pak mám podporu NBD (oprava/výměna notebooku do dalšího pracovního dne) po tři roky.

    To všechno při českých cenách. V USA budou i Dell levnější. Potom mi netvrď, že Apple není drahej...

    A to ještě nemluvíme o dani, že? Protože při dovozu z USA by se daň a clo měla platit.

    To s tim DualBootem nechápu. Tak si snad kupuju MacBook kvůli OS, ne kvůli krabici. K čemu mi to potom je? To si to můžu rovnou koupit u VBI, budu to mít (v případě, že zaplatím za Apple clo a daň) dvakrát levnější a nebudu mít problémy s reklamací. A neříkej mi, že MacBook přežije dva VBIčkový notebooky, minimálně morálně zastarává stejně rychle.

    Samozřejmě jestli máte prachy na rozhazování a styl je prostě věc číslo jedna, tak si to klidně kupte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    RH: vsak jsem tam dal smajla

    na druhou stranu se pidivej, jakyho macatyho DELLa za ty prachy muzes mit (s dokonalou ctyrletou NBD zarukou a klidne i s pojistenim proti nahodnemu poskozeni - tj ze ti spadne, polijes ho coca-colou...)

    apple 4. - a co u operacnich systemu? ten HW by se dal prekousnout (skvely design) ale mac OS ani omylem... Mac + win by bylo mensi zlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RHBambus
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    156

    proč by se Mac OS X nedalo překousnout já ho stabilně používám win-downs bych sem nikdy nestrčil a pokud někomu jde o hry nepotřebuje ani ty windowsi za 1. pro Mac jdou všechny hry od EA samozřejmě nejdřív musíš mít Mac verzi a ne jako např. World of Warcraft která je rovnou CD Mac

    A za 2. ani office dnes nepotřebuješ v Mac OS X Leopard a iLife 08 je možnost ukládání ve standartních PC formátech nebo office jak tomu chceš říkat...

    ukaž mi jedinou věc, v čem má výhodu PC oproti Macu dobře uznávám, že mac si trochu zakládá na komerčnosti a proto je trochu dražší a výdrž?

    Kámoš má PowerBook G4 a stabilně existuje už asi 4-5let... a furt eště stačí na dnešní věci.. Možná to už není na nejnovější hry ale WoW se na tom hrát dá a zbytek svede každej počítač...

    Já nevím možná je to tím, že jak mám apple stávám se proti PC trochu zaujatej ale každopádně když PC tak Dell...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    17

    panejo, tenhle thread je zralej na nejakej flame..

    ja osobne s macem zkusenosti nemam - tedy ano, zkousel sem si s tim hrat u stanku applu a u kamose, ktery ho ma.. samozrejme jde v prve rade o zvyk - cili jsem z toho byl trosku vykulenej... ale i kdybych si zvyk na trosku "zvlastni" ovladani, uz bych neprekousl toto:
    - uzavrena platforma --- pro mac je opravdu mizernost sehnat nejakou aplikaci
    - kdyz uz sezenete aplikaci, je to nejakej slavnej vydobitek applu, kterej jeste vice svaze uzivatele s applem - tj nesvoboda
    - vymena komponent ? - kdyz se podivam do apple shopu (nebo jak tomu rikaji) nestacim se divit, kdyz prodavaji nejakou komponentu 2x draz nez v >normalnim< shopu... a to jen proto, ze do toho steve pridal jakejsi cip, bez kteryho to proste nepujde..
    - take me dost prekvapila pomalost GUI a pomerne dost bugu - okna a panely se oteviraly dost zvlastne
    - a redeji bych preferoval funkcnost a rychlost pred "hezkym" gui..

    .. ale je to muj (trosku flejmoidni) nazor.. jde take o to, co od pocitace cekate. jediny plus, ktery ale applu nemohu zazlit je unix - to dela mac silny.. ale mit ty prachy fakt bych si koupil obycejne pccko s xpckama
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Děkuji RHBambus. Neptal jsem si co ste se doslechli a podobně, ptal jsem se na zkušenosti uživatelů.

    Buduho kupovat v USA a cena je cca 30% dolu oproti česku, budu tam s nim rok fungovat a pak při dovozu žádné clo ani dph platit nebudu.

    Měl jsem ho asi hodinku vruce a naprosto mě chytli vychytavky typu magneticky konektor napajeni a magneticke pracicky na držení displeje (nezlomí se).

    Myslim si že vše potřebné je v balíku aplikací a software ktery potřebuju je dostupný.

    Jen se bojím jedné věci anglické klávesnice, jde potom dodatečně nějak softwerově dodat hačky a čárky????
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Valachus Zobrazit příspěvek
    Jen se bojím jedné věci anglické klávesnice, jde potom dodatečně nějak softwerově dodat hačky a čárky????
    na windows by nebyl sebemensi problem, staci v systemu zmenit rozlozeni klavesnice. u aplu snad maji rozum a da se to stejne snadno udelat. je to zalezitost software, ne hardware. anglicka klavesnice znamena jen to, ze na ni jsou anglick nalepky. jen si budes muset pamatovat ktera klavesa pak co znamena, nebo si ceske znaky dopsat fixou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    4

    Děkuju, spadl mi poslední šutr ze srdce a je rozhodnuto, půjdu do nich
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RHBambus
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od wdolek Zobrazit příspěvek
    panejo, tenhle thread je zralej na nejakej flame..

    ja osobne s macem zkusenosti nemam - tedy ano, zkousel sem si s tim hrat u stanku applu a u kamose, ktery ho ma.. samozrejme jde v prve rade o zvyk - cili jsem z toho byl trosku vykulenej... ale i kdybych si zvyk na trosku "zvlastni" ovladani, uz bych neprekousl toto:
    - uzavrena platforma --- pro mac je opravdu mizernost sehnat nejakou aplikaci
    - kdyz uz sezenete aplikaci, je to nejakej slavnej vydobitek applu, kterej jeste vice svaze uzivatele s applem - tj nesvoboda
    - vymena komponent ? - kdyz se podivam do apple shopu (nebo jak tomu rikaji) nestacim se divit, kdyz prodavaji nejakou komponentu 2x draz nez v >normalnim< shopu... a to jen proto, ze do toho steve pridal jakejsi cip, bez kteryho to proste nepujde..
    - take me dost prekvapila pomalost GUI a pomerne dost bugu - okna a panely se oteviraly dost zvlastne
    - a redeji bych preferoval funkcnost a rychlost pred "hezkym" gui..

    .. ale je to muj (trosku flejmoidni) nazor.. jde take o to, co od pocitace cekate. jediny plus, ktery ale applu nemohu zazlit je unix - to dela mac silny.. ale mit ty prachy fakt bych si koupil obycejne pccko s xpckama
    wtf??

    to sem teda nevěděl, že se nedají sehnat aplikace....

    rychlost no mě to jede docela rychle to si ais skoušel leoparda na powerbooku G3

    No přesně pouze změníš rozložení klávesnice jen si budeš muset pamatovat kde co je ale pokud píšeš všemi deseti není problém
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    17

    RHBambus: no, mate pravdu - asi sem byl prilis tvrdy s temi aplikacemi - to ze na macu nejde Visual Studio, Total Commander a Miranda neznamena, ze to nebude vyhovovat jinejm lidem..
    co se rychlosti tyce - asi sem byl take trosku kriticky - opravdu nemam zdani, co to bylo za model.. zkratka jen "pekny" macbook
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    MacBooky jsou dobre stroje, sice oproti PC trochu predrazene, ale presto dobre. Nikdo zatim nedokazal vyvratit testy Apple, ve kterych si MacBooky vedou velmi dobre oproti notebookum na platforme PC se stejnou konfiguraci. Co me osobne na Apple vadi je, ze Leopard uz je z hlediska systemovych prostredku pomerne nenazrany (ve srovnani s jeho predchudci to citim). Sam jsem priznivcem jineho designu, spis funkcionalistickeho IBM/Lenovo, ale Apple ma rozhodne take co nabidnout, i kdyz pro jiny segment zakazniku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RHBambus
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od Jezevec Zobrazit příspěvek
    MacBooky jsou dobre stroje, sice oproti PC trochu predrazene, ale presto dobre. Nikdo zatim nedokazal vyvratit testy Apple, ve kterych si MacBooky vedou velmi dobre oproti notebookum na platforme PC se stejnou konfiguraci. Co me osobne na Apple vadi je, ze Leopard uz je z hlediska systemovych prostredku pomerne nenazrany (ve srovnani s jeho predchudci to citim). Sam jsem priznivcem jineho designu, spis funkcionalistickeho IBM/Lenovo, ale Apple ma rozhodne take co nabidnout, i kdyz pro jiny segment zakazniku.
    no takhle no na 13" počítač si macbook vede asi nejlépe s tím výkonem bych řekl ano je pravda, že ty apply sou trochu nad cenou ale to najdete i u jiných značek..

    Když já sem vybíral NTB tak se mi zdáli hodně předražené IBM a i jiné

    Citace Původně odesláno od wdolek
    RHBambus: no, mate pravdu - asi sem byl prilis tvrdy s temi aplikacemi - to ze na macu nejde Visual Studio, Total Commander a Miranda neznamena, ze to nebude vyhovovat jinejm lidem..
    co se rychlosti tyce - asi sem byl take trosku kriticky - opravdu nemam zdani, co to bylo za model.. zkratka jen "pekny" macbook
    všechny tyto aplikace mají svou amcovskou alternativu stejně jako u linuxu... Třeba místo visual studio máš zdarma Xcode který zvládne kód snad jakéhokoliv jazyku i když se sním musíš nejdřív blíže seznámit místo mirandy používám AdiumX nebo je tu výchozí iChat..

    A Total commander by byl u macu k něčemu jen na ftp a na to já používám cyberduck jinak prohledávání počítače levou rukou zvládneš ve finderu a cokoliv v počítači najdeš díky spotlight

    A krom toho lidi co mají apple mají valné zastoupení v Americe kde si program koupíš za pár šupů, že...
    Naposledy upraveno uživatelem RHBambus: 04-02-2008 v 16:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): nejde mi laptop
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-10-2010, 09:48
  2. Problem Laptop Acer 5020 vypinani
    Od Freelancer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-06-2010, 19:16
  3. 2x laptop a domácí síť + USB port !!!
    Od zuzynap v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-11-2009, 12:04
  4. Laptop
    Od Zdenda52120 v sekci Identifikace HW
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 21:15