ATI nebo Nvidia k této MB?
Mám desku MSI K9Neo-F a nevím kterou GPU zvolit,(3870512MB nebo 8800GT)obě sou podobně výkonné ale mě hlavně zajímá co nejlepší kompatibilita s chipsetem Nforce 550 na AM2,současná 1950Pro mi občas resetuje ovladač zobrazení "atikmdag"při startu Windows a já mám tušení že to je právě špatnou kompatibilitou,jak to vidíte vy,kterou kartu k této desce zobrat?
Kompatibilita bude podobná pri obidvoch grafikách. A už ktorú kúpiš to sa rozhodni sám, ale nárast výkonu 3870 sa bude čoraz viac približovať k 88GT kôli odladeniu ovládačov.
Já bych volil nVidia 8800GT, je o trošku výkonejší a s čipsetem nForce by neměla mít problém. Kamarát to má obráceně a pořád lamentuje. :)
Kompatibilita je zaručena u obou. Samozřejmě chipsety nVidia žádnou velkou stabilitou neoplývají, proto potíže. Zpravidla je dobré řešit chybovou hlášku na BSOD, která se objeví, a problém vyřešit.
Osobně bych si prosvištěl testy na http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html a podle aplikací, které tě zajímají zvolil. Osobně preferuji spíše 8800GT 512, ale možná je to sympatiemi k řadě 8800.
Osobně bych si prosvištěl testy na http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html a podle aplikací, které tě zajímají zvolil. Osobně preferuji spíše 8800GT 512, ale možná je to sympatiemi k řadě 8800.
Já bych šel asi do té ATI 3870 je levnější, výkonem se od 8800GT se zas tolik neliší, hry ti na tom pudou v pohodě a svižně tak jako tak. A cca ušetřiš až 2000. Toť muj názor.
Problemy ti muže dělat oboje, ale taky nemusí. S jednou kartou budeš mít problemy, vyměníš ji za tu samou a máš klid, to platí u všeho. Takže těžko říct. Já osobně preferuji ATI
no pokud máš na Nvidii ber ji.Pokud nemáš ber Ati - taky to tak dělám.
[SIZE="1"](asi proto mám už 4 roky ATI:notsure )[/SIZE]
kompatibilitu bych už dnes moc neřešil - mimo extrémy je to bez problémů
[SIZE="1"](asi proto mám už 4 roky ATI:notsure )[/SIZE]
kompatibilitu bych už dnes moc neřešil - mimo extrémy je to bez problémů
Dnes to mas cert ako diabol, to sa moze pokazit, hento sa moze pokazit. Jedine co ma na ATi stve su tie neskutocne nenazrane Catlisty, inak som s nimi spokojny, myslim ze je to na tebe, obidve karty podavaju podobny vykon, u ATi mas takmer vzdy istotu, ze s ovladacmi pojde hore aj vykon, takze o pol roka mozes byt o 101% vysie ako pri kupe, 8800 GT je dobra volba, zalezi za aku cenu je dokazes zohnat oprti tej ATIne.... ;)
Nestalo by za to srovnat primo karty (linky?) ktere bys chtel koupit? Ono nejen ze nVidia je predrazena, ale treba bude mit i mnohem horsi chlazeni - alespon co se tyce hlucnosti. Nebo uvazujes rovnou o tom, ze pujdes do Silncera?