Problém se zapnutím PC
Řekl jsem si že vyčistím jeden z mých PC.Rozdělal jsem bočnici položil na bok jen sem se parkrát ohnal prachvkou :D a skoušel jsem odstranit integrovaný Boxový chladič potom jsem toho rači nechal :) a vrátil bočnici do puvodní polohy jenže.Když ho zapnu naběhne Windows Xp nabiha nabiha a najednou šup a PC je vyple?
Pište mi sem možné případy.
Pište mi sem možné případy.
A připojil se zpět větráček na CPU? Co to bylo za prachovku, nějaká ze syntetických vláken? Statická elektřina je sviňa, pár tisíc voltů dokáže s pc komponenty pěkně zatočit. Co v BIOSu, PC se také vypne? Nebo nějaká live distribuce linuxu?
hele to byly jen takový ofoukání zádná prachovka.ani jsen neodpojoval nic.SW to nebude protože ikdyž jsem byl v BIOSU chvili tak mě to spadlo.Ale dělal jsem neco s BOXovým větrákem a neco u jedné páčky jse mě nezdá.Není to nějaké přepětí
brw.mám boxové provedení intel III 300x15
brw.mám boxové provedení intel III 300x15
Chtělo by to přesun do Problémy s PC (HW/SW) a jejich řešení, tady to nemá co dělat...
Zkus nabootovat nějakou Live distribucí Linuxu, jak psal johny__g. Například SLAX. Nebo pokud máš možnost, zkus na jinej prázdnej HDD nainstalovat Windowsy.
Zkus nabootovat nějakou Live distribucí Linuxu, jak psal johny__g. Například SLAX. Nebo pokud máš možnost, zkus na jinej prázdnej HDD nainstalovat Windowsy.
Jasně ale když jsem chvíli v BIOSU a zachvili jse mi vypne.¨Přemýšlel jsem nad tím že by to někde v BIOSU ukazuje špatnou teplotu a že ten počítač se automaticky vypne po nějaKé teplotě.
A nepovedlo se ti částečně povolit uchycení chladiče, který teď na CPU nedoléhá a proto se to vypne? To mně přijde jako pravděpodobné - když jsi "něco dělal s nějakou páčkou..."
a myslíš že tím to je?je pravda že ten chaldič jsem asi nějak podělal.Mám skusit rozdělat to uplně celé? a celej ten chladič vydělat a znovu tam dát,
větrák muže ovlivnit restartování?
větrák muže ovlivnit restartování?
Jeden z 4 páček na tom chladiči u CPU.je trochu vyzvihnuta a nejde dat tu dolní část pod Uroven Základní desky.
Určitě to zkus, sundat chladič, vyndat procesor, odstranit starou pastu a dát novou, nasadit chladič. Při špatně nasazeném chladiči smozřejmě PC nemůže fungovat, CPU se přehřeje, zapracuje ochrana a PC se vypne.
Hlavně dobře zatlačit ty páčky, až na doraz. Po zapnutí PC hned běž do BIOSu a mrkni na teplotu CPU.
ano větráček nám to zlepšil.ted to naběhne do windowsů.ALoe když jse dívám do BIOSU tam tam je Curret CPU temparature 89 C takže bud novej procák nebo doporučit nějakou pastu.
Mohli by ste mi doporučit pastu jetli to teda pomuže?
Mohli by ste mi doporučit pastu jetli to teda pomuže?
Když už jsme u toho - jaké CPU a deska to je? 89 stupňů se mi zdá docela hodně i kdyby tam pasta nebyla, ledaže by IHS nebyl zrovna povedený.... Pokud netaktuješ, stačí běžná bílá pasta (na bázi silikonu), levným stříbrným se raději vyhni, časem zaschnou a ztvrdnou.
http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1796 je zakladní deska processor je jednojádro o frekvenci 3GHZ.
větrák a ještě jeden naproti a ten odvádí teplo
větrák a ještě jeden naproti a ten odvádí teplo
No tak Intel(predpokladám, že Prescott) na 3Ghz vie dobre zahriať s nekvalitnou pastou.
ten link si trocha pooprav. aby to iný nemuseli kopírovať a vymazať posledné slovo s neho
ten link si trocha pooprav. aby to iný nemuseli kopírovať a vymazať posledné slovo s neho
Doplnuji to screena pro vas a lepší orientaci
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Omlouvám se za kvalitu
Omlouvám se za kvalitu
No to jsi klidně mohl, pokud se procesor přehříval kvůli nekvalitní pastě tak jen docházelo ke zpomalení (snížení taktu) ale počítač se nevypínal. To vypínání bylo asi kvůli tomu, že jsi ten chladič uvolnil, ten pak nedoléhal na CPU a tím pádem se to přehřívalo tak, že se systém vypnul.
A nějaké rozumné řešení?
Podle toho co si říkal By to chtělo nějakej dobrej Chladič.
Když tak ješte porad radte.
Podle toho co si říkal By to chtělo nějakej dobrej Chladič.
Když tak ješte porad radte.
Slušný a osvědčený chladič je třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale pokud ti nevadí hluk toho stávajícího tak ten to uchladit musí také, jen to chce pečlivě nanést novou pastu (jen tenký film na IHS, ne tam toho plácnout půl tuby, ta pasta má jen vyplnit nerovnosti mezi chladičem a IHS!).
Není to také tím že jsem asi před 14 dni měli |Grafiku s 6600 na 8600 GT.Ale jela těch 14 dni pravdu dobře.
Máám 350W zdroj
Máám 350W zdroj
Grafická karta a teplota procesoru spolu nijak nesouvisí.
Teplota 89 bez pasty je reálná.
Grafika 8700GT neexistuje. Budeš mít pravděpodobně 8600GT.
Teplota 89 bez pasty je reálná.
Grafika 8700GT neexistuje. Budeš mít pravděpodobně 8600GT.
Mno když zapnu PC v BIOSU mi to ukazuje 90 C a když to rychle rozdělám cca 1minuta je to studený.
není to špatným čidlem
není to špatným čidlem
Chladič je studenej protože neodebírá teplo od procesoru (bez pasty to moc dobře nejde). To je celkem logická věc. Kousek pasty by neměl být problém sehnat u kámoše,souseda. Dodávaj se ke všem neBox chladičům.
A těch 60 stupňů je při čem? Při zátěži (čím), v BIOSu, v idle ve win ...?? Pokud to nenapíšeš, tak to o ničem nevypovídá.
Bios může ukazovat nesmysly. Ale důležitější bude teplota s korektním nainstalováním chladiče (pasta+správné zaklapnutí). Bez toho tu nemá smysl diskutovat. Sežeň si pastu, pak dej vědět.