Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 150

Téma: Pretaktovani E4400

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Dobry den, pomozte prosim kdo ma skusenosti s pretaktovanim. Mam E4400 2GHz, na googlu je spousta clanku kde ten proc taktovali az na 3GHz. Takze taki jsem sel do toho.
    Deska: ASUS P5LD2 SE/C
    Proc: Intel Core 2 Duo 2.0 GHZ
    RAM: 2GB DDR2
    Taktoval jsem v BIOSu, takze jsem udelal takhle:
    - v JumperFree Configuration jsem dal AI Tuning na Manual;
    - VCore voltage - auto
    - PCIE Frequency - 100
    - Mem DDR - 800
    - CPU Multiplier - 10
    - calovani RAm - 5-5-5-15
    Moznosti taktovani fsb jsem nenasel, ale nasel prednastaveny profily taktovani - od 5 do 30%, pak kombinacii FSB/DDR.
    Skusil jsem FSB 1230/DDR800 - nemohl jsem to nastartovat,
    FSB 993/DDR800 - nastartoval, frequenci 2.4
    30% profil - nastartoval - 2.6, ale snizil se vykon
    Dal uz nejde, ale ja chci na 3.0!!!
    Porad'te prosim, kdo ma skusenost, myslim ze problem je v desce, ale nejsem se jisty
    Predem diky za odpoved'
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bez urážky ale problém bude spíše mezi židlí a klávesnicí. Když chceš taktovat, tak za prvé musíš zajistit adekvátní chlazení - o tom nepíšeš ani řádku . Že by procesor jel na 3 GHz ti nikdo nezaručí, ne každý kousek to zvládne, takže chtít můžeš ale realita je třeba jiná. Že se na 2,6 GHz snížil výkon, je asi tím přehříváním, deska si zřejmě samá přidá voltáž (volba auto) a CPU se přehřívá. Co psali v těch článcích na googlu o voltáži? Byla default? Nebo zvýšená?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Napiš sem kompletní sestavu.
    Paměti, Grafiku, Zdroj, a Chladič. Taky napiš jaký máš teploty v zátěži intel TAT před taktováním.

    Potom dáme dohromady jak na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    bylo tam nekolik clanky nekdo nechal na auto nekdo nastavil na 1.425. skusil oba.
    O tom chlazeni: mam INTEl chladic, CPU v idle je kolem 30 stupnu, v 2.4 se zvedla na 39, pri zatizeni - 59. Jinak o prehrivani asi mas pravdu i kdyz v clankach pouzivali referencni chladici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Napiš sem kompletní sestavu.
    Paměti, Grafiku, Zdroj, a Chladič. Taky napiš jaký máš teploty v zátěži intel TAT před taktováním.

    Potom dáme dohromady jak na to.
    Sestava:
    Intel Core 2 DUo E4400 BOX
    RAM - 2 GB DDR2
    Zdroj - ASUS P5LD2 SE/C
    Chladic: Akasa AK-965, INTEL LGA 775, pridavny ventilator Akasa 80x80x25 - bulk
    Grafika - EN8600GT 256Mb.
    S teplotou v TAT uz vypada trochu jinak
    idle - 40+
    zatez - 60 az 67
    Pracuje ted' na frekvenci 2.4GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Rozhodne taktovanie nezáleží o zvyšovaní FSB ale aj od napetia ktoré do CPU púšťaš(v tvojom prípade by som ho nezvyšoval) a 1,425 sa mi tam zdá pri 3Ghz zbytočne moc čo sa prejaví na spotrebe, frekvencie ram, lebo ak si neznížil deličku tak to ramky nemusia vôbec zvládať.
    EDIT: s tým zdrojom si sa tak trocha sekol a ak chceš taktovať tak by som si poriešil lepší chladič na CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No tak 67 při zátěži už je dost, kdoví kolik to mělo při 2,6 GHz. Voltáž doporučuji zvedat ručně, pomalu, jen v případě kdy se objeví nestabilita. Když nastavíš na AUTO, tak deska tam pouští kdovíco, často zbytečně moc. Frekvenci také zvedat po malých krocích a stále testovat!, takový hurá postup jako že hned nastavím 3 GHz není dobrý. Chladič asi budeš potřebovat nějaký lepší než Intel BOX, pokud chceš zvedat voltáž tak to nezvládne. Zároveň nezapomeň na kvalitní a správně nanesenou teplovodivou pastu. Můžu ještě vědět důvod, proč chceš tolik taktovat? Podle grafiky asi hry nebudou priorita (?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Grafiku chci vymenit a taki jsem uvazoval o rychlejsim procesoru, ale kdyz se mi to podari pretaktovat, tak bych usetril
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. nepoužívej automatické přetaktování (+10% a podobně)
    2. nepoužívej automatické Vcore.

    Najdi v biosu změnu FSB.

    Pro začátek zkus. Vcore 1.3V, FSB 266, FSB/DRAM 1066/800. Pak mrkni na teploty a otestuj výkon. Mělo by to chodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    V biosu nemuzu nastavit FSB! takhle to vypada:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 08022008.jpg 
Zobrazení: 282 
Velikost: 124.4 KB 
ID: 2541  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    FSB je CPU frequency.
    FSB dej 266
    Pametem nastav 667 (kdyz napíšeš jaký možnosti ti to nabízí tak to bude fajn)
    A pak napis co ukazuje CPU_Z (záložka memory), at zjistime jak funguje dělička pamětí.

    EDIT: sory ale umíš číst?? co je na řádku FSB dej 266 nepochopitelnýho? Vcore dej 1.3V
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 08-02-2008 v 23:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Tak a jak ji mam nastavit kdyz default je 200?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Takze CPU Z ukazuje ted' 2671.4.MHZ, Multiplier x10, Bus speed 267.1MHZ, FSB 1068.5MHz.
    Teplota se ted drzi na 66
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Napis mi co ukazuje záložka memory. jakou FSB: DRAM a jakou frekvenci. A připiš jaký přesně paměti máš (kvuli zvyšování napětí).

    //A ta teplota je v zátěží (TAT) nebo v klidu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Ten TAT by som nechal bežať aspoň pol hodiny nech sa CPU poriadne zapotí a kúpa nového chladiča ťa aj tak neobíde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Přetaktování HD4870
    Od funn3r v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 15:53
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:47
  3. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 17:07
  4. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 20:18
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 19:48