Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Jednoprocesorový se hlásí jako dvouprocesorový

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Zdravím, přítelkyni se rapidně zpomaluje PC s WXP SP2 staré 3 roky používané na 50%jen pro e-mailovou korespondenci a 50% 1 DOSový program.
    Intel P4 Northwood HT na 3000MHZ, MB FIC P4M800 soket 478, 512 MB Ram.
    Ovládací panely/systém/hardware/procesor je napsáno že má DVA procesory na 3000MHz.
    To samé je v Everestu. Je to možný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, je to normální, to je právě ten HT - Hyper Threading. A protože jsem líný se rozepisovat, dám sem odkaz na jeden článek ze SHW.

    http://www.svethardware.cz/technolog...threading/6279

    A to zpomalení může být způsobeno přehřátím, kolik ukazuje Everest teplotu CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Též zdravím

    Ano, je to možné - víceméně jsi si i odpověděl sám, když píšeš, že máš procesor Intel P4 Northwood HT. To HT totiž znamená Hyper-Threading. Ve zkratce řečeno je to emulace dalšího (virtuálního) procesoru, díky čemuž mohou některé speciálně napsané aplikace pracovat rychleji. Některé ale třeba i pomaleji, protože obě jádra využívají stejné systémové prostředky.

    Jinak to, že se WXP zpomaluje není asi nic neobvyklého. Záleží na tom, jak moc se zpomaluje... Wokna totiž mají tu vlastnost, že čím víc je používáš, tím víc se zaplácávají balastem a zbržďují se. Nejen proto se doporučuje jednou za čas (ideální je např. jeden rok) celý systém přeinstalovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Teplota v Everestu bez zátěže 27 v testu stability 30minut 31 stupňů.
    Je možný že jsou Xp zaneřáděné a určitě by pomohlo přidat Ram
    Jinak dík za vysvětlení

    Ještě dotaz: Jak postupovat při přeinstalování systému tak abych nemusel znova instalovat všechny programy a zachoval důležité soubory (e-mail )
    Naposledy upraveno uživatelem Brecht51: 09-02-2008 v 10:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tá teplota sa mi zdá nejako málo si si istý, že je to teplota CPU? Pozri sa koľko jej beží aplikácií či ich nieje zbytočne moc.
    RAM by mohla pomôcť mne teraz pri surfovaní bere 600MB ram a na pozadí mi ide winamp
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Brecht51 Zobrazit příspěvek
    Teplota v Everestu bez zátěže 27 v testu stability 30minut 31 stupňů.
    Je možný že jsou Xp zaneřáděné a určitě by pomohlo přidat Ram
    Jinak dík za vysvětlení

    Ještě dotaz: Jak postupovat při přeinstalování systému tak abych nemusel znova instalovat všechny programy a zachoval důležité soubory (e-mail )
    Ty teploty jsou podezřele nízké, buď je to teplota něčeho jiného nebo deska špatně měří, 31 stupňů u takového přímotopu jako P4 není moc reálných. Aby měla ta reinstalace smysl, tak je vhodné udělat format C:, jinak se různého balastu a smetí co se na windows nabalilo nezbavíte. Co je potřeba tak zálohovat, poté čistá instalace. Píšete že se PC používá jen na internet plus jeden DOSový program, tak nechápu v čem je problém - nová instalace prohlížeče, toho programu a obnovení nastavení emailového klienta ze zálohy snad není taková práce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Reinstalovat bez ztráty dat samozřejmě lze. Problém je ale ten, že se systém poté moc nezrychlý, i když neříkám, že to nemůže trošku pomoci. Já například nedávno prováděl inovaci systému (instalace bez formátu) a systém se mi trošku zrychlil a hlavně - přestal házat modré obrazovky.

    Pokud se rozhodneš pro inovaci je potřeba, zapnout bootování z CD a nechat načíst instalační program z CD WXP. Až setup rozpozná Tvůj operační systém, tak stiskni R pro opravu (je to to druhé R, to R na první obrazovce spouští konzoly ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    docela zbytecne zrava masina na takovy zakladni ucely...

    Co se tyka zpomalovani - otevri bednu a vyfoukej poradne chladic od prachu - nejspis tam bude souvisla vrstva prachu, imho se prehriva. Taky si to projed nejakym antivirem a antispywarem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    55

    Antivir je Eset smart security, prachu tam moc nebylo.
    Jinak sedět půl dne u nové instalace se mě moc nechce, a nevim jak udělat (nebo na co )případnou zálohu. DVD jsou malé, potřebuju asi 26,5 GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak vyzkoušej tu inovaci... Při ní o data nepřijdeš. Jak jsem již psal, není to sice nejčistší řešení, ale pomáhá
    Naposledy upraveno uživatelem Petr S.: 10-02-2008 v 23:30
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Core i5 2500k se hlásí jako tříjádro
    Od caldrl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-05-2012, 23:47
  2. DDR2: Ram DDR2-667 systém hlásí jako ddr2-533
    Od jindramasa v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:01
  3. Sítě: 1GB lan se hlásí jako 100Mbit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2008, 08:56
  4. MSI 915G SATA se hlásí jako IDE
    Od grafnev v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 01:17
  5. Mobile AMD Sempron 3400+ 1,8 GHz se hlasi jako 198 MHz
    Od wolficek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 16:03