Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Rada s nákupem grafiky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    45

    Ahoj všem
    plánuji nákup nové grafiky a jelikož moje zkušenosti a finanční situace nejsou nic moc tak bych vás chtěl poprosit o radu.Vybral jsem si grafickou kartu ATI Saphire HD 2600 Pro 256mb DDR2 2DVI,HDMI.Jestli máte někdo zkušenosti a nebo alternativu s lepším výkonem prosím poraďte díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Radeon 3650, 256MB DDR3 bude o neco lepsi(jadro je stejne takty 600vs 725 pameti 1000 vs 1600 a stale za prijemne penize (1800)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    No, jádro 3650 není tak úplně stejné, spíše trochu vylepšené, 2600 má RV630 - 65nm výrobní proces, DX10 a 3650 má RV635 - 55nm proces, DX10.1....Což samozřejmě nic nemění na tom, že 3650 DDR3 je mnohem lepší volba než 2600Pro DDR2.

    Ještě by připadala v úvahu Sapphire 2600Pro OC DDR3 s takty 700/1400, která bude cenově někde mezi a výkonově spíš bližší 3650.
    Případně klasická 2600XT 800/1400MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Ano, hlavne nech tam je DDR3 ,ta 3650 je dobra len neviem ci je uz dostupna . Ak nieje a velmi sa s kupou ponahlas tak 2600XT
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    45

    Tak všem dík asi bude lepší 2600 XT ale nevím s tim DDR3 nevím jestli na ní ma vliv i základní deska?Mám desku Saphire RC410,Vím že to není žádnej zázrak,proto jsem se rozhodl o nové grafice.Mám procesor Pentium4 2,8GHz to už snad není tak hrozný ne,doufám že v něm taky není nějaký zádrhel,slyšel jsem že ten dost ovlivňuje výkon grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak P4 na 2,8 GHz žádnej trhač není, ale fungovat to bude. DDR3 na grafice s deskou nijak nesouvisí, toho se bát nemusíš. Ovšem že si zahraješ nejnovější hry na slušné detaily a rozlišení raději zapomeň, to s touhle sestavou nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    P4 2.8 neni zadny zazrak, ale jeste by to melo byt vicemene dostatecny, na grafiku jako 2600/3650 by melo tak akorat stacit. jestli mas prescotta tak ho mzues skusit pretaktovat, na takovy 3.5GHz by to mohlo jit (pokud ma deska PCI-lock, aspon nejake moznosti OC a mas slusnejsi chladic)
    grafiku bych bral urcite 3650 - je novsi, na stejne frekvenci vykon zhruba odpovida 2600 ale 3650 by mela jit lip taktovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ta deska vypadá spíš jako kancelářské řešení - uATX, integrovaná VGA ... ale aspoň o něco nataktovat to půjde, v tomhle případě každý MHz CPU navíc bude zvedat celkový výkon ve 3D. Hlasoval bych také pro 3650.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    k te zakladni desce: jaky mas presne model? mas s DDR1 nebo s DDR2? v manualu jsem o taktovani nevycetl vubec nic, z biosu nejsou zadne screenshoty takze se nada nic zjistit jedine vyfotit/navigovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    45

    Nojo no je to Pc dva roky starý a totální ulet to už mi říkali kluci.Ale něco na tom hrát jde.Skusím tu grafiku a pak určitě časem budu muset koupit ten procesor nejspíš.A nebo rovnou celé pc no uvidím v každým případě dík za rady.Hold nejsem opravdu znalec ale časem se to snad zlepší,člověk se učí celej život ne.
    Ale uřčitě všem dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nikdo nerika ze to je nejaka hruza, PC je vicemene dostatecne a jestli ma deska nejake OC schopnosti tak ti muze PC jeste docela dlouho slouzit

    lepsi CPU do toho ale nesezenes, mnohem lepsi by byl upgrade i s deskou
    napis ale ktery typ presne mas, kdyby se to podarilo pretaktovat tak by to dost pomohlo
    (nejlepe i vyfotit v biosu podmenu advanced bios, advanced chipset a frequency control)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    45

    Mám s DDR 2 na desku jukni na Firmu JVB kod zboží 200609312 a dej vědět co ty na to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    je to ta co jsem ji nasel na strankach sapphire, bohuzel jeji manual je vic nez strucny takze budou potreba ty fotky biosu
    nasel jsem jen neco strucnyho o podobne sapphire desce s AM2 a zda se ze by to mohlo jit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    45

    Tak tady je ten bios
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ka?ule 096.jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 765.6 KB 
ID: 2587   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ka?ule 097.jpg 
Zobrazení: 126 
Velikost: 727.7 KB 
ID: 2588   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ka?ule 098.jpg 
Zobrazení: 121 
Velikost: 731.9 KB 
ID: 2589  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Takže zajímavé jsou položky Adjust DRAM Timing - zde nastavíš časování pamětí, pro přetaktování by bylo vhodné nastavit vyšší hodnoty, a pak poslední screen s položkou CPU Clock - jaké jsou v ní možnosti nastavení? Tímto právě nastavuješ frekvenci procesoru. Momentálně jede na 21 x 133 = 2800 MHz, takže už snadno odvodíš co se stane když ji změníš. Násobič 21 je pevný, ten nezměníš. Bohužel asi nejde zvedat voltáž CPU, pouze napájení čipsetu, což moc význam mít nebude, čipset mýslím oficiálně umí až 200 MHz, což je daleko víc než zvládne procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rada s nakupem levneho vodnika
    Od CyberDeath v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 69
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 11:06
  2. 3D ZOBRAZENI 2x grafiky ???
    Od paint v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-08-2011, 17:36
  3. LSI u grafiky
    Od razzo v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 12:36