reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sit laguje...

lama -.- (4)|11.2.2008 15:56
Dobry den,

Predem bych chtel rict, ze co se tyce siti, tak sem docela nepouzitelnej.
Mam bezdratovou sit s jednim problemem - proste laguje. Pouzil sem prikaz /ping a vyhodili me to toto:
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1812ms TTL=255 <=lag
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
.
. cca minuta klid
.
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=2ms TTL=255
Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time=1049ms TTL=255 <= dalsi lag
atd.
Predpokladam, ze mam zas neco blbe nastavenyho, ma nekdo nejakej napad?
Intri (3490)|11.2.2008 18:19
Ono je to měření celé nějaké divné, mimo jiné i v tom, že kde ti to zrovna nelagne, tam máš pořád 2ms. Obzvlášť u bezdrátové sítě by ta hodnota měla kolísat. Překontroluj si nastavení portů v jednotlivých firewallech, za kterými stojíš, nezapomeň ani na případné HW firewally a nastavení proxy, máš-li.
lama -.- (4)|11.2.2008 18:27
Mno kolisa to od 1ms do 4ms, ale tak v 80% jsou prave 2ms. Jak na to tak koukam, tak ty lagy jsou az podezrele pravidelny...
Taky jsem zapomnel na jednu vec - tohle zacalo az po instalaci windows vista, asi prejdu z5 na xp, ty visty me uz zacinaj celkem s.at.
eraser (0)|11.2.2008 18:48
Ak by to spôsobovali Windows Vista, tak to by ma zaujímalo, z akého dôvodu k tomu dochádza... :)
Intri (3490)|11.2.2008 18:55
[quote=lama -.-;89405]Taky jsem zapomnel na jednu vec - tohle zacalo az po instalaci windows vista, asi prejdu z5 na xp, ty visty me uz zacinaj celkem s.at.[/quote]

Tohle problém Visty určitě nebude, já se běžně připojuju s notebookem na školní síť a nemám nejmenší problémy. Potíž bude v ovladačích nebo v nastavení sítě ( to druhé je pravděpodobnější ). Ty lagy mají důvod, jen je potřeba ho najít. Mrkni do těch nastavení firewallu atd.
lama -.- (4)|11.2.2008 21:05
Tak mame tu happy-end, zapnul sem pomoci metody pokus-omyl funkci "smartscan" a uz to nelaguje...:P. Diky vsem za trpelivost nad timto ztracenym pripadem.
eraser (0)|11.2.2008 22:09
A prečo si to mal vypnuté, keďže smartscan je vo Viste aktivovaný defaultne...?
lama -.- (4)|12.2.2008 14:53
ehm...viz muj nick ;)