reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Software: Hlavni lista v XP - problem

Neregistrovaný (0)|13.2.2008 11:42
Jméno tazatele: eNko

Znění dotazu:
Ahoj, mam problem se kterym si uz opravdu uz nevim rady - zkousel sem uz temer vse (krom reinstalace win :P). Problem se tyka hlavni listy ve woknech (s nabidkou START ;))...problem je v tom, ze pokud spustim jakoukoli aplikaci, tak vse funguje naprosto korektne, jen spustena aplikace se neobjevi na liste...kdyz ji minimalizuju, tak mezi nimi muzu prepinat jen pomoci ALT+TAB, ale ne pres klikani na listu (pac tam zkratka nejsou videt :( ).Lista se pritom tvari naprosto normalne, az na tlacitko jazykoveho nastaveni (EN or CZ). Neni "povesena" uplne vpravo (tesne vedle tray icon bezicich programu na pozadi) ale je umistena uplne vlevo (hned za panelem rychleho spusteni)...zkousel sem posouvat a menit sirku jak "rychleho spusteni" tak "panelu jazyku", ale neuspesne.....nekolikrat (asi 2x) se mi to uz stalo, ale restart to spravil....dnes rano sem nainstaloval aktualizace od MS, restart...a uz to mam trvale :(...je to spis dotaz na nekoho, kdo se s tim setkal....jinak nevim, jak vam ten problem lepe priblizit...leda jeste udelat screen...

jeste poznamecka: pokud vytvorim dalsi ucet na PC a spustim jej, tak na nem je lisa v poradku a funkcni...pokud se ale proklikam nastavenim jazyku, START nabidky, ci lokalni nabidkou listy, tak vsechna nastaveni jsou totozna jako na uctu puvodnim :(

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
MS Win XP Pro EN, SP2
Styryx (351)|13.2.2008 12:31
Hmm podlě mě bude ten panel jazyků roztaženej moc doleva. Tj. odemknout taskbar (poklud už není) a šoupátkem před panelem jazyký posunout co nejvíc doprava.
Pro vyzkoušení je taky možný panel jazyků na chvíli vypnout a zkusit co to udělá (2. tlač. na Taskbar, Panely, Panel jazyků odsškrtnout, zkusit jestli to jde, a pak zase zaškrtnout).
Bude to podle všeho problém aktuálního profilu.

Je taky možný to asi vyřešit tak, že smažeš profil na disku a necháš si vytvořit znova čistej. Tj. přihlásit se pod jiným administrátorským účtem (pokud není, tak lze vytvořit), vlézt do Documents and Settings a smazat složku s tvým uživatelským jménem (pozor, smažou se i všechny dokumenty, nastavení, profil Firefoxe, Thunderbirda, asi maily apod.) - tedy lépe přejmenovat např. na MyUserName.Zaloha apod. Ale mělo by podle mě i stačit smazat jenom soubor pod touhle složkou ntuser.dat - to je soubor uživatelskýho registru, vytvoří se novej při dalším přihlášení, nastavení lišty bych čekal uložený v registrech (samozřejmě, přijdeš v takovým případě o všechny nastavení, který jsou uložený v registru, takže dopuručuju spíš opět radši jenom přejmenovat na ntuser.dat.zaloha apod. než přímo mazat, aby to šlo případně obnovit).
Neregistrovaný (0)|13.2.2008 15:26
http://neonek.xf.cz/lista.jpg - vyfocena lista

- zkousel sem posunovat do vsech stran...jakoby tam chybel jeste jeden oddelovac mezi programy a oddelovacem u panelu jazyku - a ten nevim, jak tam zase pridat :P
- vypnuti jazyku roztahne panel snadne spusteni na celou listu, vypnuti vseho zasune listu pod obraz a dokud neco opet nezapnu, tak jej zpet nevratim
- ntuser.dat sem zkusil prejmenovat, ale potom se ucet nenacetl vubec, po prejmenovani zpet nabehl se stejnou chybou

chyba asi opravdu bude v tomnastaveni uctu/registru...ale bohuzel nevim kde, ani jak to spravit...ja se v registrech nerypal, takze asi nejaky zmrsene napsany program/script...posledni moznosti je prejiti na jinej ucet (ale to uz premyslim i nad reinstalaci, pac stejne bych musel vse znova nastavovat)...ale jinak dik za rady - jeste nejaky napad?
BlackFrog (563)|13.2.2008 17:29
Ono tam opravdu chybi takoveto soupatko na roztazeni, oblast pro okna proste chybi... Tolik nepomuzu-mam Visty a muze to byt jinak, ale po klepnuti pravym tlacitkem se neda nejak oblast zapnout?
Intri (3490)|13.2.2008 17:33
To nejde ani ve Vistě, už jsem se po tom koukal... Moc ti nepomůžu, taky nevím, kde by se tohle dalo zapnout. Snad jedině nějaký klíč v registru, ale v těch se bohužel nevyznám.
BlackFrog (563)|13.2.2008 17:34
no právě ve Vistě to nejde, ale co si pamatuju tak v té nabídce panely nástrojů bylo v XP víc položek...myslim :D tak sem doufal...
Styryx (351)|14.2.2008 10:43
No tak leda ještě zkusit tohle:
http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm

jestli to nebude umět nějak spravit. Možná je to nějak něčim zakázaný, tak to třeba proto nejde.
pas!k (3765)|14.2.2008 10:51
Tim soupatkem pro roztazeni myslite zobraznei panelu pro snadne spusteni? To se da nastavit pravym klikem na listu .. vlastnosti/zobrazit panel snadne spusteni .. to ale nevyresi ten problem .. Ja bych zkusil nejakej tune up utils projet tim registry jestli to neporesi pokud ne novy profil neni az takova katastrofa . staci odzalohovat outlook oblibene atd ..
Styryx (351)|14.2.2008 11:09
Tady jsem našel ještě jednu možnost řešení:
http://answers.google.com/answers/threadview?id=506462
[code]
It happened to me, too. I still don't know *what* happened, but I was
able to recover from it.

First, make sure both RegEdit and the Task Manager are running.
From the Task Manager, kill "explorer.exe".
In RegEdit, select
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer"
in the left pane. Rename the key to "Explorer.old"

Then, from the Task Manager start Explorer again (File::New Task...)

You will loose all your explorer/start menu/taskbar settings but at
least you get the machine back...

It is left as an exercise for the reader to determine what difference
between the Explorer.old and the recreated Explorer keys caused this
behavior...
[/code]

Tj. česky:
- ukončit pokud možno všechny programy který jsou spuštěný i z taskbaru (malý ikonu vpravo)
- spustit RegEdit (WinKey+R,regedit)
- spustit Task Manager (Ctrl+Shift+Esc)
- v Task Manageru přepnout na procesy, najít Explorer.exe a klepnout na Ukončit proces
(a neleknout se, co to udělá :D)
- v RegEditu najít "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer" a tento klíč přejmenovat (F2) na "Explorer.old"
- potom znova spustit Explorer.exe z task manažeru (Soubor-Spustit) (nebo třeba restartovat počítač, mělo by stačit i odhlášení a přihlášení)
- to způsobí resetování všech nastavení Explorer.exe, včetně Taskbaru (tj. měl by si ten klíč vytvořit znova)


(a proskenoval bych počítač antivirem, prej takovýhle chování můžou způsobovat viry)
Neregistrovaný (0)|14.2.2008 13:24
Tak sem tu zas. Vyzkousel sem program doporuceny Styryxem - TaskbarRepairToolPlus. A funguje...program 20sec pracoval a pak naskocily vsichni zastupci. Ten dalsi postup (s praci s registry) sem tedy uz ani nezkousel.

Takze problem vyresen.

Vsem diky za rady a za pokusy o pomoc. Specialni diky patri Styryxovi .. achoooj
pas!k (3765)|14.2.2008 14:12
Je dobre ze si napsal co zabralo ;) Kdyby to nahodou potreboval nekdo dalsi.. dal bcyh ti z ato body ale nejsi registrovany ;)
eNko (0)|14.2.2008 14:39
No ja sem registrovany, dokonce i prihlaseny, ale kdyz vlezu sem do fora, tak to hlasi ze nejsem, a kdyz dam prihlasit, tak mi to rekne, ze nelze znova prihlasit...takze to mas fuk
eNko (1)|14.2.2008 16:07
takze po cca tech 20minutach uz je to activ :P...