Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: (Ne)pravidelné zpomalování výkonu her

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Zdravím všechny na fóru.

    Mám problém, který nastal zřejmě po výměně základní desky - ASRock -> ASUS. Jde o to, že se mi hry naprosto bez jakékoliv zjevné příčiny začnou trhat a zpomalovat - to se děje asi 5-10s, pak se vrátí vše do normálu. Ovšem po asi 5-10s je to tady znovu. Opravdu už nevím, co s tím, vyzkoušel jsem různé postupy, ale pořád to samé, teď se mi navíc zdá, že je to ještě horší.
    Ovladače mám nejnovější, u grafické karty dokonce beta (na výkon ani funkci PC nemají žádný vliv )

    V příloze naleznete konfiguraci počítače vytáhnutou z SiSoft Sandry 2007.

    Pomůžete mi, prosím? Byl bych vám vděčný.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A to si jen vymenil desku za desku? Reistalovals pak winy?

    Mas nastavenej swap?

    O jakych hrach se bavime? Precejen P4, 1GB ram a 86gt neni nic pro nejnovejsi hry....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Winy jsem reinstaloval, na swap se mrknu... 1,536 GB.
    Dělá to u všech her - a teď jsem si všimnul, že i u běžných činností, jako prohlížení Internetu. Jinak s výkonem her nejsou problémy - mám speciálně přetaktovanou nVidii 8600GT od ASUSu - ASUS EN8600GT TOP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Co teploty v PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Projdi si Tuto diskuzi, na 95% se jedná o stejný problém.. Throttling, tedy zpomalování procesoru kvůli přehřátí.

    speed
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Čekal jsem tuto otázku

    Do přílohy jsem hodil graf ze SpeedFanu - CPU a Core. CPU se nedostalo nad 55°C, ale Core šlo zhruba o 10°C výše. Upozorňuji, že jde o graf při zátěži 3DMarkem05.

    Graf. karta by se přehřívat neměla (myslím), ještě se teplota nedostala na 75°C. Při normální zátěži se drží okolo 50°C.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SpeedFan.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 49.7 KB 
ID: 2630  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No vzhledem k tomu že P4 nemá čidlo v procesoru a všechno jsou to hausnumera z čidel na desce který můžou mít přesnost +-20°C tak doporučuju použít postup který uvedl P@pi v tomto příspěvku v již odkazované diskuzi a ujistit se že to opravdu není přehříváním. Je to otázka 2 minut.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Hmm, throttling zafungoval :-/ výkon se po určité době snížil z 3,2 Ghz na 1,5 Ghz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Děkuji za uznání
    S největší pravděpodobností je na vině špatná instalace chladiče (když to před výměnou MB nedělalo).
    Málo, moc nebo nerovnoměrně nanesená pasta, nedocvaknutí uchycení atd. Takže sundat chladič očistit od pasty, nanést novou (velmi tenkou) vrstvičku a pečlivě znovu uchytit chladič. Jiná varianta je samozřejmě koupě lepšího chladiče než je Box. Ten je totiž u P4 3,2Ghz na hranici svých možností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Díky za rady, "rychlý šneku" , ale již nepoužívám box, znovuuchycení a znovunapastování chladiče jsem prováděl dneska, před pár hodinami. Bohužel si myslím, že se to tímto zásahem ještě zhoršilo

    EDIT: pošlu fotku, jak vypadá můj nynější chladič, abyste si udělali představu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Takže, tady máme chladič. Myslím, že bude nejlepší nechat ho vyměnit, co vy na to?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC01350.JPG 
Zobrazení: 142 
Velikost: 2.04 MB 
ID: 2631  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zvláštní. Freezer 7 je jeden z lepších chladičů a měl by to bez problémů zvládnout (pokud neni vadný). Možná by pomohlo vyfoukání od prachu..

    //Když před výměnou desky fungoval, tak se mi nezdá že by byl vadný.. zatim to ukazuje na špatnou montáž.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Dělá to u všech her? SATU máš nainstalovanou?

    Ukonči co nejvíce programů, jdi do správce úloh - výkon a dívej se na využití CPU, jestli se ti křivka stále zdrží na spodní hranici, jestli ti náhodou výkon CPU nencucá nějaký program.

    /Problém se bude točit kolem CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co flash nového BIOSu na desku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Paulos
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    60

    Od prachu jsem chladič vyfoukal

    BIOS je nejnovější, BETA. Nedělá problém.

    SATA - mrknu

    Žádný puštěný program výkon CPU necucá. Vyzkoušeno - toto je skoro nový operační systém! Neee, oprava - skoro nová instalace - a na té staré to dělalo to samé
    Naposledy upraveno uživatelem Paulos: 13-02-2008 v 20:44
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pravidelné sekání NTB
    Od Cleo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2012, 03:42
  2. Postupné zpomalování HDD
    Od truemetalman v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-01-2011, 19:41
  3. Prenos souboru pres FTP - zpomalovani
    Od ShadowX v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2010, 19:45
  4. Zpomalování GPU - závada na větráčku?
    Od Faire v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 17:43
  5. zpomalování PC
    Od thaavi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-04-2009, 23:46