Zmizel oddíl na HDD
Zdravim, mám Win Vista 64bit a HDD 320GB rozdělené na dva oddíly 270 a 35GB, potřeboval jsem upravit HDD na více oddílů a tak jsem nainstaloval Partition Magic 8.
Já blbec jsem si nepřečet že umí jen 300GB a spustil prog. který Hdd označil jako "BAD". I když jsem PM hned zavřel zůstal přístupný jen oddíl vel. 270GB se systémem a druhý je nedostupný. Poradíte jak oddíl zpřístupnit. Ve vistách s ním nejde nic dělat
Já blbec jsem si nepřečet že umí jen 300GB a spustil prog. který Hdd označil jako "BAD". I když jsem PM hned zavřel zůstal přístupný jen oddíl vel. 270GB se systémem a druhý je nedostupný. Poradíte jak oddíl zpřístupnit. Ve vistách s ním nejde nic dělat
Kde's prisel na to ze umi jen disky do 300GB? Ja sem rozdeloval 500GB a bez problemu!? V jaky fazi, kde PM8 oznacil disk za BAD? Kdy si program zavrel? Jestli si ho zavrel kdyz uz disk rozdeloval, tak se ani nedivim ze se ti pochroumal.
Hned při startu PM se zobrazí HDD s chybou že je BAD, tudíž s ním nešlo a ani nejde nic dělat, skusil jsem externě (USB) připojený HDD 80GB a jde v pohodě editovat
Jestli s enepletu, tak partition magic nefunguje pod Win Vista. v seznamu podporovaných systémů není uveden.
Jinak partition magic je schopen pracovat i s disky většimi jak 300GB, ale neni schopen vytvořit oddil větši než 300GB.
Zkus použít Partition Logic, neni sice tak populární, ale je nezávíslý na operačnim systemu.
A nebo taky partition manager, ten je dělanej i pro vistu.
Jinak partition magic je schopen pracovat i s disky většimi jak 300GB, ale neni schopen vytvořit oddil větši než 300GB.
Zkus použít Partition Logic, neni sice tak populární, ale je nezávíslý na operačnim systemu.
A nebo taky partition manager, ten je dělanej i pro vistu.
Wlcek: Dík program zkusim, podařilo se v nouzovém režimu nějakym zázrakem po několikerém smazání svazku a postupném snižování velikosti oddílu tento spojit taže mám místo dvou jeden.
Jaké bylo překvapení když jsem znovu připojil externí disk který v PM byl v pohodě upraven a teď není ani naformátovanej díky bohu že byl prázdnej.
Jaké bylo překvapení když jsem znovu připojil externí disk který v PM byl v pohodě upraven a teď není ani naformátovanej díky bohu že byl prázdnej.
A nevytvořil si předtim na tom externim jen oddil?? Naformatovat ho přece nemusiš, mužeš ho ponechat tak jak byl.
Da se to resit i tak ze se ten oddil normalne odstrani ve spravci disku a pak treba pomoci symantec all in one kde je utilitka pro tyhle pripady se ten oddil znova obnovi ..
Ne nevytvořil jsem žádný oddíl, jen jsem zkoušel co to udělá. V PM je vidět a jde s ním pracovat.
Ve správě disků ve Vistě je nepřiřazen a nejde ani odsranit ani formátovat nebo zmenšit, to jde jen v nouzovém režimu a ještě blbě. Taky nejsem asi žádnej génius.
Jako na potvoru teď přišel mail že Paragon má verzi 9.0 která umí Vistu 64Bit za 40$ u nás bude za 1,5litru:D
Ve správě disků ve Vistě je nepřiřazen a nejde ani odsranit ani formátovat nebo zmenšit, to jde jen v nouzovém režimu a ještě blbě. Taky nejsem asi žádnej génius.
Jako na potvoru teď přišel mail že Paragon má verzi 9.0 která umí Vistu 64Bit za 40$ u nás bude za 1,5litru:D