![Nvidia uvádí GeForce RTX 5000 s Blackwellem, mají 2slotové chladiče a zajímavé ceny 61473/nvidia-geforce-rtx-5090-50.webp](nvidia-uvadi-geforce-rtx-5000-s-blackwellem-maji-2slotove-chladice-a-zajimave-ceny/61473/img/nvidia-geforce-rtx-5090-50.webp)
Jaké DDRII pro Core2 Duo?
Zdravím všechny, řeším menší dilema a proto bych prosil o radu či o názor všech alespoň malinko znalých. Hodlám si v brzké době pořídit Intel Core 2 Duo E6300, s chladičem Scythe SCINF-1000 Infinity a s deskou Gigabyte 965P-DS4 a jelikož se rozhodně chci pustit do taktování, řeším dilema při výběru pamětí. Nechci za ně utratit zbytečně moc peněz, proto jsem jako horní hranici určil 4000,- včetně DPH za 2x512MB. V této chvíli vybírám ze čtyř druhů, uvedených v anketě. Samozřejmě hledám co nejlevnější paměti s co nejvyšším možným taktem a nejnižšími latencemi (jak jinak:D ). Mám dobré zkušenosti s pamětmi Geil, ale tady bych se spíš přikláněl k pamětem Corsair. Co vy na to? Nebo byste volili nějaké úplně jiné? Předem moc děkuju za všechny reakce.
[QUOTE=boboco]Zdravím všechny, řeším menší dilema a proto bych prosil o radu či o názor všech alespoň malinko znalých. Hodlám si v brzké době pořídit Intel Core 2 Duo E6300, s chladičem Scythe SCINF-1000 Infinity a s deskou Gigabyte 965P-DS4 a jelikož se rozhodně chci pustit do taktování, řeším dilema při výběru pamětí. Nechci za ně utratit zbytečně moc peněz, proto jsem jako horní hranici určil 4000,- včetně DPH za 2x512MB. V této chvíli vybírám ze čtyř druhů, uvedených v anketě. Samozřejmě hledám co nejlevnější paměti s co nejvyšším možným taktem a nejnižšími latencemi (jak jinak:D ). Mám dobré zkušenosti s pamětmi Geil, ale tady bych se spíš přikláněl k pamětem Corsair. Co vy na to? Nebo byste volili nějaké úplně jiné? Předem moc děkuju za všechny reakce.[/QUOTE]
Za levno se dají pořídit A-DATA 800MHz s CL5, jinak za víc peněz určitě ty GeiLy nebudou špatné. :)
Za levno se dají pořídit A-DATA 800MHz s CL5, jinak za víc peněz určitě ty GeiLy nebudou špatné. :)
[quote=Withman]Za levno se dají pořídit A-DATA 800MHz s CL5, jinak za víc peněz určitě ty GeiLy nebudou špatné. :)[/quote]
Ty Geily jsem schopen sehnat za 2910,-Kč, to se mi zdá podezřele málo oproti ostatním, tak se jich trochu bojím abych pravdu řekl:)
Ty Geily jsem schopen sehnat za 2910,-Kč, to se mi zdá podezřele málo oproti ostatním, tak se jich trochu bojím abych pravdu řekl:)
Geily za 2910Kč,- ???:eek: Kde jestli se mohu zeptat??? To je trochu divný....
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )
[quote=Honziik]Geily za 2910Kč,- ???:eek: Kde jestli se mohu zeptat??? To je trochu divný....
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )[/quote]
Tak například tady: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Já je mám teda ještě krapet levnějc. Ale i tohle je super cena.
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )[/quote]
Tak například tady: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Já je mám teda ještě krapet levnějc. Ale i tohle je super cena.
[QUOTE=Honziik]Geily za 2910Kč,- ???:eek: Kde jestli se mohu zeptat??? To je trochu divný....
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )[/QUOTE]
Nene, tyto jsem na mysli neměl a ani nevím, kde se dají sehnat, nepídil jsem se potom. Já jsem myslel obyč. A-DATA 800MHz, ale pokud máš ty Geily za tuto cenu, tak do nich jdi. :)
Jinak nevím které A-DATA má Withman konkrétně na mysli, ale já bych navrhoval A-Data Extreme Edition - 1GB DDR2-1000+ - teda pokud budou stát tolik co výrobce slibuje :o )[/QUOTE]
Nene, tyto jsem na mysli neměl a ani nevím, kde se dají sehnat, nepídil jsem se potom. Já jsem myslel obyč. A-DATA 800MHz, ale pokud máš ty Geily za tuto cenu, tak do nich jdi. :)
Podla mňa sú fajn Corsair, spomínané TWINX su sice najdrahšie v ankete ale dalo by sa kupiť dva samostatne moduly 2 x 512 MB nie v baleni TwinX a tym by sa aj aspon čo to ušetrilo.
No rozhoduju se hlavně mezi těma GEIL a Corsair. Možná rozhodne skladová dostupnost (těch GEILů je posledních pár kousků a já je nestihnu koupit tak rychle - zkušenosti z minulosti mi říkaj, že je naskladněj tak za 14dnů a zas jen pár kusů). Zajímalo by mě, na kterých by byl větší OC;)
Před měsícem jsem kupoval Geil 800Mhz 5-5-5-15 za 2700Kč (včetně DPH) přes kámoše. Měl jsem štěstí, protože po pád dnech výrazně zdrahli. Zatím jsem je netaktoval, ale jedou vítečně!
Zapoměl jsem napsat, že to jsou 1GB, a že je mám ve druhém PC (S AMD Athlonem X2 3800+ AM2). Aby jste si někdo neříkali: "Má Operona 144 a jedou mu pameti DDR2?" :D
Sel bych do Corsairu. Jsou sice nejdrazsi, ale Corsair je pojem. :D Pokud by na ne nebylo, tak bych zvolil Geily.
to Frog: Nedoporucoval bych kupovat jednotlive 2x512, ale opravdu jit do kitu TwinX...mas zaruku, ze byly testovane a budou fungovat v Dual channel modu v pohode. A to za ten rozdil v penezich myslim stoji.
to Frog: Nedoporucoval bych kupovat jednotlive 2x512, ale opravdu jit do kitu TwinX...mas zaruku, ze byly testovane a budou fungovat v Dual channel modu v pohode. A to za ten rozdil v penezich myslim stoji.
Já jsem si koupil nejprve jednu 512MB a o par mesicu druhou 512MB. Chvili mi trvalo nez jsem je "vyladil", ale ted mi bezi krasne (jak? to vidite v podpisu). V memorytestu jsem je "dusil" par hodin a bez jedine chybky.
osobne mam 2x moduly po 256 MB RAM, a nemam problemy, ale rozhodne tiež sa priklanam za riešenie TwinX od Corsairu maju lepšie časovanie ako Geily, ale aj vyššiu cenu a preto som spomenul aj možnosť kupiť ich samostatne, ale teda ušetrených par stovák za to stať nemusi. Hoci si myslim že osobitne by fungovali rovnako dobre, ved ide o pamate Corsair, ak sa nemylim maju doživotnu zaruku.
Tak po pár dnech několik informací... Geily se ze třech tisíc vyšvihly na více jak čtyři tisíce, tudíš jsem je vyřadil (stejně momentálně nejsou dostupné), paměti Corsair si u pár dodavatelů udržely tuhle báječnou cenu, ale co je to platný, když se doprodaly sklady a opět je nikdo nemá... A-Data, bohužel stejná situace a navíc také zvýšení ceny... Takže nakonec to dopadlo tak, že jsem zatnul zuby, za necelý tři tisíce si vzal Kingmaxy s tím, že je třeba po čase vyměním... ALE... Dnes mi to všechno přijelo, Gigabyte 965P-DS4, Intel Core 2 Duo E6300 a 2x 512MB Kingmax DDRII PC 6400. V tuhle chvíli už Vám z tohodle drobečka píšu a musím teda před těma Kingmama smeknout... Právě funguju na 414MHz FSB --- tj. CPU na 2900MHz, paměti na 828MHz, ale pozor, s časováním 4-4-4-12! To bych od nich nečekal. Tohle časování si udržely i na 888MHz, dál jsem zatím nezkoušel, čakám, až mi přijede chladič CPU, teď tam mám ten ošklivej boxovanej:rolleyes: . Jinak už jen pro zajímavost, při FSB 414MHz procesoru stačí na stabilní chod s tím BOX chladičem 1,20V!!! PRIME na obě jádra běží už skoro 40minut, a zdá se to stable:)
[QUOTE=boboco] --- tj. CPU na 2900MHz, paměti na 828MHz, ale pozor, s časováním 4-4-4-12! To bych od nich nečekal. Tohle časování si udržely i na 888MHz, dál jsem zatím nezkoušel, čakám, až mi přijede chladič CPU, teď tam mám ten ošklivej boxovanej:rolleyes: . Jinak už jen pro zajímavost, při FSB 414MHz procesoru stačí na stabilní chod s tím BOX chladičem 1,20V!!! PRIME na obě jádra běží už skoro 40minut, a zdá se to stable:)[/QUOTE]
To chces povedať že s BOX chladením si taktol Core 2 6300 z povodnych 1,86 na 2,9 GHz ? Tak to by bolo fakt bezvadne, ale to sa mi zda moc, o celych 1000 MHz naviac ? no už viem čo najbližšie kupim :D
To chces povedať že s BOX chladením si taktol Core 2 6300 z povodnych 1,86 na 2,9 GHz ? Tak to by bolo fakt bezvadne, ale to sa mi zda moc, o celych 1000 MHz naviac ? no už viem čo najbližšie kupim :D
Teploty jsou teda docela fuj! 67°C po hodinový zátěži obou jader. Ale to vyřeší lepší chlazení příští tejden:) Jen mě docela šokovala jiná věc. Ten procesor mi je schopnej běžet na týhle prekvenci i při 1,17V, to už je ale fakt dolní mez, ovšem při tomhle napětí nesnesitelně sičí, bzčí a píská buďto zdroj nebo deska... když zvyšuju napětí, tak to utichá a při 1,24 už je to skoro neslyšitelný... Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset zbytečně víc krmit procesor kvůli zdroji.... Fakt divný:eek: . Jinak přikádám pár ošklivých foto (fakt se omlouvám za kvalitu, ale mám doma jen pitomý Olympusy a ty fotěj děsně:cool: )
Tak takhle nějak to vypadá:)
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_01.jpg)
Teploty po hodinovém Dual Prime95 s BOX chladičem
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_02.jpg)
Paměti překvapily:D
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_03.jpg)
Tak takhle nějak to vypadá:)
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_01.jpg)
Teploty po hodinovém Dual Prime95 s BOX chladičem
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_02.jpg)
Paměti překvapily:D
![](https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/2006-09-15_03.jpg)
Ještě dodatek, nechci to teď s tím boxem už trápit, ale nad 2,95GHz jsem musel začít rapidně zvyšovat napětí aby to systém ustál. Z těch krásných 1,2V při 2,90GHz na 1,41V při 3,05Ghz. Nechápu ten obrovskej skok. A nad 3,1GHz nestačilo na stable ani 1,48V. Moc jsem to ale nezkoušel, rapidně se zvyšovaly teploty.
Doska Gigabyte 965P je fakt nádhera sa na ňu pozerať. Ešte by si mohol hodit nejaky ten screen benchmarku, napr. SuperPi alebo PCmark2005 ako to vyzeralo na povodnych 1,86 GHz a teraz na 2,9 GHz. Inak ta teplota je fakt vysoka, ešte aj GPU je chladnejšia :) Takže to je vyborna sprava BOX chladič ma pri Core 2 Duo velikánsku rezervu, pri Prescotte a Presslery by si si toto z BOX chladičom nemohol dovoliť.
Teplota ještě kapku spadla, když jsem ještě snížil voltáž a navíc, málokdy jedou obě jádra na 100%. Normálně i během gamesek atp. je teplota pod 60°C a teď už i v uzavřené skříni. Přesouvám se ale do sekce Procesory - Intel - Přetaktování Core 2 Duo E6300. Tady by se měli řešit jen paměti a ne tohle:)
Sorry,tohle bude z jineho soudku...potrebuji PROSIM HELPNOUT......
Mam tuto sestavu:
Intel core 2 duo e6600
Gigabyte 965p-ds4
2x512 MB Corsair 800Mhz,5-5-5-12
Leadtek PX7900GTX
SB Audigi 2
WDC WD 2500KS
LG-H20L
Problem mam s tim,ze mi windows sata disk schodi z UTRA DMA 5....na PIO MOD....dik jsem testoval je ok.
Co s tim??Mam blbe nastavenej bios??Jo ten jsem dal z F3 na F6....jsem z toho lama.....mel jsem AMD a tomu jsem hovel....
PREDEM DIK....
Pameti jsem kupoval za cca 4400Kc....je to par dni....
Mam tuto sestavu:
Intel core 2 duo e6600
Gigabyte 965p-ds4
2x512 MB Corsair 800Mhz,5-5-5-12
Leadtek PX7900GTX
SB Audigi 2
WDC WD 2500KS
LG-H20L
Problem mam s tim,ze mi windows sata disk schodi z UTRA DMA 5....na PIO MOD....dik jsem testoval je ok.
Co s tim??Mam blbe nastavenej bios??Jo ten jsem dal z F3 na F6....jsem z toho lama.....mel jsem AMD a tomu jsem hovel....
PREDEM DIK....
Pameti jsem kupoval za cca 4400Kc....je to par dni....