Otázka je jednoduchá. Jakou mi doporučíte zvukovou kartu?
Chtěl bych si koupit nějakou zvukovou kartu ale mužu investovat maximálně 1500,-
Nejvíce mi asi záleží na kvalitě hudby, pak na hrách a na filmech minimálně. Tak sem se chtěl zeptat co mi doporučíte? :-P
Nejvíce mi asi záleží na kvalitě hudby, pak na hrách a na filmech minimálně. Tak sem se chtěl zeptat co mi doporučíte? :-P
Co Creative X-FI Extreme GAmer? Na hry asi dobrá, nevim ale, jak je na tom s hudbou.
(Rozhodně to neberte jako doporučení, spíš návrh-v audiu se moc nevyznám)
(Rozhodně to neberte jako doporučení, spíš návrh-v audiu se moc nevyznám)
M-Audio je dobra karta, jen bacha na to, ze Revolution 5.1 nema ovladace pro Vista 64bit a Revolution 7.1 nema ovladace na Vista vubec. S M-Audio pro Visty opatrne viz: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/9936-poradte-jakou-zvukovou-kartu
Pokud nebude delat profesionalni muziku, ale jen poslouchat a parit gamesky, pak si radeji vemte Creative X-Fi.
Pokud nebude delat profesionalni muziku, ale jen poslouchat a parit gamesky, pak si radeji vemte Creative X-Fi.
Jojo...ovladače jsou u této karty problem...Na profesionální tvoření si myslím že by zas nestačila...Ale jen na to poslouchání hudby a občasné hraní je ideální...Pokud bude převažovat hraní nad hudbou,tak pak Creative...On jí chce ale především na hudbu...takže já se připojuji k tgfh a jsem pro M-Audio(pokud nebude problém s ovladači)...
Tak repráky mám čersvě nové Logitech 51.
Tak na čem se shodneme? :-P hudba je pro mě hlavní. Hry ani tak ne ale neuškodily by nějake ty dobré efekty no :-))
Tak na čem se shodneme? :-P hudba je pro mě hlavní. Hry ani tak ne ale neuškodily by nějake ty dobré efekty no :-))
No tahle karta má právě dostatek výstupů. Zapojíš 5.1 (2,3 a 4 konektor z prava) i mikrofon najednou (což u spousty karet nejde).
čtyři kabely. zelený pujde do zelené zástrčky, černý do černé v pravo, oranžový do oranžové a růžový :D ??? jinak vypadá to slibně možna těch 300,- dostanu
Nejak tě nechápu...kam bys chtěl jinam dávat mikrofon než do růžově?Repro má přece snad jen 3 jacky ne?
//Na tom ovladači vidim i mikrofon takže tedy 4...a ten tam nutně zapojovat nemušíš...pokud nechceš mikrák píchnout do ovladače...
//Na tom ovladači vidim i mikrofon takže tedy 4...a ten tam nutně zapojovat nemušíš...pokud nechceš mikrák píchnout do ovladače...
V návodu stojí:
pokud je součástí pc 6,7 nebo 8 kanálová zvuková karta, připojte všechny 4 barevné označené kabely pro zvukový vstup k barevně rozlišeným zdířkam zvukové karty. Nejslou-li zdířky na zvukové kartě barevně označeny, připojte zvukový vstup následujícím způsobem:
-zelený do zdířky pro levý nebo pravý přední reproduktor
-černý do zdířky pro levý nebo zadní reproduktor
-oranživý do zdířky pro prostřední reproduktor nebo subwoofer
-růžový do zdířky pro vstup mikrofonu
a ještě tady připíšu jak to mam já zapojené bo sem 4. dirku nenašel (...NO...Name... ví)
-4kanálová zvuková karta, zapojte zelenou zástrčku na zvukovém vstupním kabelu do přední zdířky zvukové karty a černou zástrčku do zadní zdířky zvukové karty. Zapojte růžový kabel do zdířky pro vstup mikrofonu. Oranžovou zástrčku nezapojujte
(přitom mam zakladni desku ktera ma 5.1) - http://www.pro-line.cz/?str=detail&kod=800529
nejak se mi to nezda zkusim ty dratky nejak přehazet
no a ted přemyšlim nad tim jestli mi ta zvukovka pujde vubec připojit k zakladni desce
[quote=Niickll;91591]no a ted přemyšlim nad tim jestli mi ta zvukovka pujde vubec připojit k zakladni desce[/quote]
ať se koukam jak se koukam nikde mi nepasuje
pokud je součástí pc 6,7 nebo 8 kanálová zvuková karta, připojte všechny 4 barevné označené kabely pro zvukový vstup k barevně rozlišeným zdířkam zvukové karty. Nejslou-li zdířky na zvukové kartě barevně označeny, připojte zvukový vstup následujícím způsobem:
-zelený do zdířky pro levý nebo pravý přední reproduktor
-černý do zdířky pro levý nebo zadní reproduktor
-oranživý do zdířky pro prostřední reproduktor nebo subwoofer
-růžový do zdířky pro vstup mikrofonu
a ještě tady připíšu jak to mam já zapojené bo sem 4. dirku nenašel (...NO...Name... ví)
-4kanálová zvuková karta, zapojte zelenou zástrčku na zvukovém vstupním kabelu do přední zdířky zvukové karty a černou zástrčku do zadní zdířky zvukové karty. Zapojte růžový kabel do zdířky pro vstup mikrofonu. Oranžovou zástrčku nezapojujte
(přitom mam zakladni desku ktera ma 5.1) - http://www.pro-line.cz/?str=detail&kod=800529
nejak se mi to nezda zkusim ty dratky nejak přehazet
no a ted přemyšlim nad tim jestli mi ta zvukovka pujde vubec připojit k zakladni desce
[quote=Niickll;91591]no a ted přemyšlim nad tim jestli mi ta zvukovka pujde vubec připojit k zakladni desce[/quote]
ať se koukam jak se koukam nikde mi nepasuje
No tak asi tak...Tyhle návody sou takový...na nic...Prostě 3 jacky(zelený,oranžový a černý) připojíš to příslušních děr.A ten růžový,jak už sem řek,podle potřeby.Když ho připojíš tak mikrofon budeš strkat do ovladače.Když ho nepřipojíš,tak dáš mikrofon rovnou do zvukovky...Já ti říkám se 100% jistotou že to tak půjde,protože jí mám doma a vím jak to je...A na svojí desce PCI slot máš,jak už píše Klingacikx,takže už nevidim žádný problem...
ok jdu to popřehazovat...takže..oranžový sem do dal ružove...černy do modre...a zeleny do zelene....is it ok?
Počkat...Já myslel že se mluví o tej M-Audio...:mistake:mistake
Tady na té tvojí integvované by se to mělo nastavit přes ovladače...jak to bude s barvama to nevím...
Tady na té tvojí integvované by se to mělo nastavit přes ovladače...jak to bude s barvama to nevím...
[QUOTE=...No...Name...;91608]Počkat...Já myslel že se mluví o tej M-Audio...:mistake:mistake
Tady na té tvojí integvované by se to mělo nastavit přes ovladače...jak to bude s barvama to nevím...[/QUOTE]
kde bych ji nabral ted nabral :-D jeste nemam tolik penez ale budou
Tady na té tvojí integvované by se to mělo nastavit přes ovladače...jak to bude s barvama to nevím...[/QUOTE]
kde bych ji nabral ted nabral :-D jeste nemam tolik penez ale budou
A když to máš zapojené jen tím zeleným a černým...tak to hrajou i zadní repra?Pamatuju si že si psal něco ve smyslu že si to umí udělat prostorový zvuk samo...
nooo to nevim..ale přio testu zvuku...jak přehazi hudba postupně od repraku k repraku mi center a subwoofer nehrajou a zadni dve mi hrajou zaroven s prednima
Osobně doporučuji Sb X-fi Gamer, kterou sám mám. Jediná a to veliká potíž je, pokud máte Linux. Tam Creative rozhodně nedělá dobrou práci a ovladač na 32-bit linux originál neseženete (max. OSS 4.0 v poslední revizi prý už Xfi podporuje), 64-bit beta verze driveru je ubohá.
Druhá věc je, že dost často odchází na Xfi mikrofonový port do věčných lovišť - lépe řečeno ze dne na den mikrofon nejde. Trapné u tak drahé mrchy:)... Jinak hudebně vzato jde o kartu dobrou a její zvuk se mi líbí.
M-Audio údajně nepodporuje nový EAX je to pravda?
Druhá věc je, že dost často odchází na Xfi mikrofonový port do věčných lovišť - lépe řečeno ze dne na den mikrofon nejde. Trapné u tak drahé mrchy:)... Jinak hudebně vzato jde o kartu dobrou a její zvuk se mi líbí.
M-Audio údajně nepodporuje nový EAX je to pravda?
No...píše se tohle...
[QUOTE]Karta podporuje SRS TruSurround XT a SRS Circle Surround II technologii, kromě toho je plně kompatibilní s EAX, Sensaura, DirectSound a A3D.[/QUOTE]
Ale pokud podpora záleží na ovladačích,tak nejspíš ne...XPéčkové jsou ze 07/21/2004...
[QUOTE]Karta podporuje SRS TruSurround XT a SRS Circle Surround II technologii, kromě toho je plně kompatibilní s EAX, Sensaura, DirectSound a A3D.[/QUOTE]
Ale pokud podpora záleží na ovladačích,tak nejspíš ne...XPéčkové jsou ze 07/21/2004...
jako ja si koupim tu M-Audio 5.1. Je nejaky postup k tomu co mam delat? jestli mam něco stáhnout atd..
tgfh ty ji mas ze? mel si s ni nejaky problem?
tgfh ty ji mas ze? mel si s ni nejaky problem?
Mám ji od září, denně ji +/- 3 hodinky projíždím :) a nikdy žádný problém. Jedu od prosince na 32-bit Vistě a taky pohodka.
Největší plus je, že si můžu všechno dokonale nastavit, SRS Circle Surround II je hodně povedená věcička, možná že mají takto dokonalý suuround i ostatní karty, ale z kvalitnějších zvukovek znám jen tu svoji.
Největší plus je, že si můžu všechno dokonale nastavit, SRS Circle Surround II je hodně povedená věcička, možná že mají takto dokonalý suuround i ostatní karty, ale z kvalitnějších zvukovek znám jen tu svoji.
[QUOTE=Niickll;91896]jako ja si koupim tu M-Audio 5.1. Je nejaky postup k tomu co mam delat? jestli mam něco stáhnout atd.[/QUOTE]
Stahovat nic nemusíš...Ke kartě dostaneš 4 CD-ovladače,přehravač DVD a 2CD nějaká "super" hra...Takže jen zapojíš do PCI,nainstaluješ ovladače,resetuješ...a pak už si jen užíváš zvuk a nastavuješ co ti bude vyhovovat...
Stahovat nic nemusíš...Ke kartě dostaneš 4 CD-ovladače,přehravač DVD a 2CD nějaká "super" hra...Takže jen zapojíš do PCI,nainstaluješ ovladače,resetuješ...a pak už si jen užíváš zvuk a nastavuješ co ti bude vyhovovat...
oooohoho už se nemužu dočkat :-P ale nekde sem četl že to chce nejdriv odinstalovat v biosu tu puvodni ze zakladni desky...a na to jak?
[QUOTE=tgfh;91963]Stačí int. zvukovku v BIOSu zakázat.
AC´97 [enable] -> [disable][/QUOTE]
Že by tak?
AC´97 [enable] -> [disable][/QUOTE]
Že by tak?