reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Kyberseznamka - pomohl Vám internet najít přítelkyni/přítele?

Karel Polívka (1485)|14.11.2008 04:18
[QUOTE=Gianelle;181407]Maximálně kdyby někdo založil nějakou seznamku speciálně pro geeky :D[/QUOTE]
A byl by o ni zájem? :-) Teď to ale myslím vážně, jelikož jsem takový nápad na základě podnětu jednoho kolegy nedávno taky dostal.

[QUOTE=-HoNY-;182552]Ne teď vážně na internetu se nadá najít vážná známost. Leda tak velké množství přátel a skvělých lidí, z nichž po prvním roce 90 % odpadne a po pěti letech není skoro nikdo, kdo by si pamatoval začátky. O to víc si lidí kolem sebe začnete vážit, a když se nad tím člověk zamyslí, tak ho to i dost změní. Deprimující? Tvrdé? Možná realita? Ani dobrá ani špatná ani dobrá, zkušenosti pro běžný život nepoužitelné.[/QUOTE]
Ale prosím tě, přestaň generalizovat. Velmi nepravděpodobné ano, nemožné rozhodně ne. V této spojistosti se jedná o náhodné kontakty s lidmi, přičemž nikdy nevíš, na koho narazíš - a to ať už v reálu (v samoobsluze, na koncertě, v knihovně, v hromadné dopravě, v práci, v čekárně u doktora...) nebo na síti (chaty, seznamky, IM služby...). V obou případech můžeš narazit na primitiva (ať už rodu mužského nebo ženského) nebo zkrátka ne tolik kompatibilního jedince stejně jako na tvou spřízněnou duši nebo "biologicky zcela kompatibilní protějšek" :-), jelikož je to věc náhody a jak je známo, náhoda je věc značně nevyzpytatelná. Osobně k tomu mám taky negativní postoj, ale rozhodně to nepovažuji za nemožné, jelikož znám případy, kdy virtuální známost přerostla ve vážnou a fungující známost v reálu.
Gianelle (20)|14.11.2008 10:03
[QUOTE=Karel Polívka;182553]A byl by o ni zájem? :-) Teď to ale myslím vážně, jelikož jsem takový nápad na základě podnětu jednoho kolegy nedávno taky dostal.
[/QUOTE]
No, ode mě to byla víceméně jen taková střelba od boku, ale řešilo se to kupříkladu i tady : http://www.abclinuxu.cz/forum/show/241400#49 a ohlasy nebyly zrovna nejhorší. Akorát si nedokážu představit jak by tam vypadal poměr mužů/žen
pas!k (3765)|14.11.2008 10:39
[QUOTE=-HoNY-;182552]
Ne teď vážně na internetu se nadá najít vážná známost. Leda tak velké množství přátel a skvělých lidí, z nichž po prvním roce 90 % odpadne a po pěti letech není skoro nikdo, kdo by si pamatoval začátky. O to víc si lidí kolem sebe začnete vážit, a když se nad tím člověk zamyslí, tak ho to i dost změní. Deprimující? Tvrdé? Možná realita? Ani dobrá ani špatná ani dobrá, zkušenosti pro běžný život nepoužitelné.
[/QUOTE]

Kazdy clovek je individualita .. ono take zalezi jak ty budes pusobit na okoli ;) I do pratelstvi je potreba hodne investovat .. Ja jsem na internetu poznal lidi se kteryma pravidlene jezdime na chatu .. hrajem karty .. chodime na koncerty a jsou to lidi ktery jsem poznal pred vice jak 10 lety a na netu v threadu ktery se zabyval tim jestli je k pivu lepsi nakladany hermelin nebo syrove koule :)
Dojigiri (1629)|14.11.2008 13:03
Ono právě to většinou co vím je tak, že IT "ujetej" člověk (za jakýho se osobně taky považuju) potřebuje někoho z úplně jiný sorty lidí, protože pak by to dopadlo tak, že by oba seděli jen u komplu a psali si z jednoho pokoje do druhýho po icq :D (neboli když to řeknu jinak - já osobně si myslím, že bych nevydržel žít s někým, kdo je stejnej IT "profesionál" jako já) ... a uměním je najít právě někoho takovýho, komu ale naopak nebude tolik vadit technický zaměření jeho protějšku. To bejvá často oříšek.

Kupříkladu moje přítelkyně nemá počítače právě v oblibě (dělá na něm něco jenom když skutečně musí, ani internet jí nějak extra nebaví), takže mě tak zpětně až překvapuje, že jsme se po internetu seznámili (naproti tomu pro ÍTý "asociály" (jako já :D) je to ten nejjednodušší možnej způsob seznamování, když nemusim vstát od počítače :p). Přesto, že jsme každej úplně jinak zaměřenej (nebo možná právě proto?) nám to spolu zatím už 3 roky skvěle klape, a žádnej nemáme nemáme na toho druhýho takový nároky, který by ten druhej nemohl splnit. No prostě štěstí :) (občas sedne i na vola hehe :D)
ICEBOSS (3435)|19.11.2008 16:47
ne, nikdy z toho nic nebylo... osobne to povazuji na naprostou ztratu casu.