Citlivost mysi u her
Zajimalo by me jakou pouzivate citlivost u mysi podle toho co hrajete za hru. Vim ze se to neda moc presne rict nebo urcit,ale jestli treba mate mensi a vic otacite rukou a nebo naopak. Podle toho co hrajete.
Treba ja kdyz si dam malou tak nemuzu nic trefit kdyz na blizko u me,protoze tak rychle neotocim rukou. A kdyz dam vetsi tak zase na dalku nic nedam :D. Takze s tim porad experimentuju.
Treba ja kdyz si dam malou tak nemuzu nic trefit kdyz na blizko u me,protoze tak rychle neotocim rukou. A kdyz dam vetsi tak zase na dalku nic nedam :D. Takze s tim porad experimentuju.
U her a když to tak vezmu tak vlastně i programů (WinXP, CAD) používám malou citlivost myši a vypínám akceleraci.
Takže více pohybu po stole (podložku nepoužívám).
Takže více pohybu po stole (podložku nepoužívám).
co vubec dela ta citlivost. Taky sem cetl ze by se mely vypinat na hry atd. ale nevim z jakyho duvodu.
Umožní ti jemnější pohyb, sejme určitý počet pixelů podložky ( nebo prostě plochy, na které myš jezdí ) a tím pak zajistí určitou přesnost pohybu. S větším rozlišením má pak prostě více informací o tom, kam se pohnula a jak rychle.
[QUOTE=)aguar;94175]co vubec dela ta citlivost. Taky sem cetl ze by se mely vypinat na hry atd. ale nevim z jakyho duvodu.[/QUOTE]
Skoro bych řekl že jsi měl na mysli Akceleraci..
Tak tedy akcelerace funguje tak, že pro pomalý pohyb myši zvolí nižší citlivost (větší přesnost) a pro rychlý pohyb zvolí vyšší citlivost (větší pohyb kurzoru) - lze jednoduše vyzkoušet ve Win přejetím myši pomalu o pár cm doprava a pak rychle z5 o stejnou vzdálenost, pokud je akcelerace zapnutá, kurzor se nevrátí na původní pozici.
Takže pokud ve hře (řekněme CS) máš zapnutou akceleraci a hýbeš myší pomalu, chová se jako by měla nízkou citlivost a dobře se zaměřuje, pokud se chceš otočit o 180° a uděláš rychlý pohyb, bude ti díky akceleraci stačit menší pohyb myši. Pro někoho to může být přínosné ale většina profi hráčů hraje bez akcelerace . Máš totiž už v ruce "odhad" jak velký pohyb myši potřebuješ na odpovídající pohyb zaměřovače a akcelerace do toho nepřípustně zasahuje. A když na tebe někdo vyskočí ze zálohy a ty v leku cukneš myší, tak se roztočíš jako kolotoč :)
Skoro bych řekl že jsi měl na mysli Akceleraci..
Tak tedy akcelerace funguje tak, že pro pomalý pohyb myši zvolí nižší citlivost (větší přesnost) a pro rychlý pohyb zvolí vyšší citlivost (větší pohyb kurzoru) - lze jednoduše vyzkoušet ve Win přejetím myši pomalu o pár cm doprava a pak rychle z5 o stejnou vzdálenost, pokud je akcelerace zapnutá, kurzor se nevrátí na původní pozici.
Takže pokud ve hře (řekněme CS) máš zapnutou akceleraci a hýbeš myší pomalu, chová se jako by měla nízkou citlivost a dobře se zaměřuje, pokud se chceš otočit o 180° a uděláš rychlý pohyb, bude ti díky akceleraci stačit menší pohyb myši. Pro někoho to může být přínosné ale většina profi hráčů hraje bez akcelerace . Máš totiž už v ruce "odhad" jak velký pohyb myši potřebuješ na odpovídající pohyb zaměřovače a akcelerace do toho nepřípustně zasahuje. A když na tebe někdo vyskočí ze zálohy a ty v leku cukneš myší, tak se roztočíš jako kolotoč :)
jj spletl sem se. Myslel sem akceleraci a ne citlivost. Diky za presnejsi upresneni. zase su chytrejsi =)
O ty akceleraci sem snad jeste neslysel :notsure a proto ji asi nepouzivam...
Jinak mam mys nastavenou tak, ze na prejeti 19" 4:3 obrazovky na šířku mi staci popojet mysi o 1,25cm :). To vite, sem linej tu mysku venčit po celym stole :turtle.
Jinak mam mys nastavenou tak, ze na prejeti 19" 4:3 obrazovky na šířku mi staci popojet mysi o 1,25cm :). To vite, sem linej tu mysku venčit po celym stole :turtle.
Akcelerace se "ma" vypinat protoze pri rychlem pohybu jakoby pridava vzdalenost, kterou mys udeje. Mam ji na malo a v akcnich hrach mi to dost pomaha - rychle se otocim a kdyz mirim (to delam malinko pomaleji) tak je to presne a presto se muzu rychle otocit, kdyz na me nekdo vleti zezadu...
Svyho casu mi to docela slo, CoD2 na LYNX serveru:
Svyho casu mi to docela slo, CoD2 na LYNX serveru:
Ja som tiež lenivý ako Zeli tak sa myškou moc nenatrápim, max 2cm po celej ploche, myš mám na 2500dpi a pri hrách si to mením podľa vzdialenosti cieľa.