reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

kousání explorer.exe jede CPU na 50%

fps (96)|25.2.2008 21:49
někdy se mi stane při normální práci se PC zpomalí kouknu se do správce úloh systému windows a explorer.exe jede CPU na 50% když ho vypnu tak se zobrazí hláška, (systém windows nemůže nalézt /idlist,;296:1776. Přesvědčete se, zda je název zadán správně a akci opakujte.) pak zapnu explorer.exe a PC jede normálně. Kdo poradí co se stím dá dělat předem jenom doplním že jsem přeinstaloval od té doby dvakrát OS WXP díky za radu tady sem to řešil před tím
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=102308&highlight=
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=126136&highlight=
mech13 (5526)|25.2.2008 22:18
jen pro ostatni sem nakopcim tvou sestavu:
Core2Duo E6300 1,86@3,15GHz
GIGABYTE 965P-DS4
ATI Sapphire Rad X1900GT
3x SEAGATE 250GB BARRACUDA 7200.10
2x 1024MB DDR2 800@900MHz A-DATA
Samsung SH-W163AD DVD±R±RW
THERMALTAKE VB1000BNS SOPRANO
FSP 400-60THN-P 400W

OC za to nemuze, HW se zda OK (memtest, orthos....)

dalsi na rade jsou ovladace a 3rd party software...
mozna nezbyde nez OS znovu nainstalovat a postupne pridavat ovladace a software a sledovat kdy to zacne...

btw jake jsou periferie? tiskarny, zvukovky, webkamery...

EDIT: btw BIOS uz je F10 (nebo muzes skusit beta F11)
fps (96)|26.2.2008 15:35
skoušel sem bios F10 ale mněl sem problém z přetaktováním tak sem dal F6 ze začátku sem mněl F3 ale kousalo se to stejně asi skusím sehnat jiný OS jaký doporučuješ XP nebo vista, 32bit nebo 64bit home nebo profesionál a vůbec co je potřeba aby mi šel 64bit OS jde mi o HW co je třeba zda mi půjte na toto PC hlavně mám PC na hry a pak na to ostatni odkaždého trochu
husky14 (4214)|26.2.2008 16:18
Imho zbytecne budes davat jinej OS, tohle musi jit vyresit i na stavajicich WXP 32bit....

Stahni si Procexp, ten je daleko prehlednejsi a podrobnejsi nez Spravce uloh. Tam se podivej, co ti vytezuje CPU, treba ti to dela nejakej proces navazanej na explorer.exe (me tohle kdysi delala nejaka nepotrebna knihovna z Canopus Procoderu a Spravce uloh mi to nebyl schopnej zobrazit, odstranil sem ji a bylo po problemu)....

Btw. mas doufam XP se SP2?

EDIT: z tvych odkazu na Zive.... mas ted komp pretaktovanej? Evidentne si to predtim s OC prehnal....
fps (96)|26.2.2008 22:19
ano mám SP2 jak to mislíš stím přetaktováním? tak to dělá SHLWAPI.dll!Ordinal505+0x2fa screen tady http://www.fofo.cz/s?show=75303-qkwyp zapne se ještě jednou co stím? co to znamená?
husky14 (4214)|27.2.2008 15:03
Imho to mas zavirovany.... zkus projet komp nejakym antivirem, treba Spybotem a taky muzes pres Hijackthis udelat log a hodit ho sem nebo na 4um http://www.viry.cz, aby ti ho nekdo (ja ne) zkontroloval....

Btw. jakou velikost ma ta shlwapi.dll knihovna? Mela by mit 462kB, kdyztak zkus stahnout a prepsat tuhle....

Jinak nevim.

Jo a funguje ti win media player?
fps (96)|27.2.2008 16:50
[QUOTE=husky14;94899]Imho to mas zavirovany.... zkus projet komp nejakym antivirem, treba Spybotem a taky muzes pres Hijackthis udelat log a hodit ho sem nebo na 4um http://www.viry.cz, aby ti ho nekdo (ja ne) zkontroloval....

Btw. jakou velikost ma ta shlwapi.dll knihovna? Mela by mit 462kB, kdyztak zkus stahnout a prepsat tuhle....

Jinak nevim.

Jo a funguje ti win media player?[/QUOTE]
Zavirován asi neni aspoň to podle logu na fóru PCT tvrdili. Používám AVG a SUPERAntiSpyware project ccleaner a vše vpořádku a taky sem už několikrát přeinstaloval OS před tím formátoval HDD media player normálně šlape
Via (4)|4.3.2008 17:10
Zdravím. Mám k tomu co říct, tak jsem se také konečně zaregistroval.

Nedávno jsem řešil uplně stejný problém. IE se pravidelně dostávalo do stavu, kdy mi zatěžovalo skoro celé CPU a po vypnutí zapnutí IE to bylo ok. Spybot search and destroy nic nenašel, stejně tak antiviry, vše aktualizované. Nakonec jsem přišel na to, že za to může zřejmě nějaká chyba v aktualizaci ICQ toolbaru pro IE (netušil jsem že ho mám). Po odinstalování ICQ toolbaru v ovládacích panelech/přidat odebrat programy chyba zmizela.

Podívej se tedy, jestli tam nemáš nějaký toolbar či jinou modifikaci IE, a případně ho/je odinstaluj.

Všem přeji hezký den.
fps (96)|7.3.2008 16:19
[QUOTE=Via;96909]Zdravím. Mám k tomu co říct, tak jsem se také konečně zaregistroval.

Nedávno jsem řešil uplně stejný problém. IE se pravidelně dostávalo do stavu, kdy mi zatěžovalo skoro celé CPU a po vypnutí zapnutí IE to bylo ok. Spybot search and destroy nic nenašel, stejně tak antiviry, vše aktualizované. Nakonec jsem přišel na to, že za to může zřejmě nějaká chyba v aktualizaci ICQ toolbaru pro IE (netušil jsem že ho mám). Po odinstalování ICQ toolbaru v ovládacích panelech/přidat odebrat programy chyba zmizela.

Podívej se tedy, jestli tam nemáš nějaký toolbar či jinou modifikaci IE, a případně ho/je odinstaluj.

Všem přeji hezký den.[/QUOTE]
IE je internet explorer?
mech13 (5526)|7.3.2008 16:24
jj, IE = Internet Explorer
fps (96)|10.3.2008 00:29
tak jsem dokončil testy nainstaloval jsem jiný OS co jsem mněl půjčen od kamaráda na jiný HDD než jsem mněl předtím (mam celkově tři HDD) zkoušel jsem taky odpojit dva HDD a nechat jenom HDD z OS a bohužel se kouše stále hned od začátku co nainstaluji OS ještě před tím než tam nainstaluji cokoliv jiného takže to OS není a zdáse že ani HDD co dál je to něco HW jak přijít nato jaká část HW to dělá
pas!k (3765)|10.3.2008 07:13
Cele to rozeber a sloz znovu .. poradne zkontroluj zda vse sedi v desce jak ma .. vymen kabelaz k hdd a flashni bios .. Pokud mas vic modulu ram nechej v sestave pouze jeden pokud problem pretrva prostridej je .. odpoj vsechno co neni potreba k chodu pc .. ruzne usb udelatka, fdd atd a pak napis jak se to chova.
fps (96)|10.3.2008 16:59
přeinstaloval jsem dva různé OS Windows abych vyloučil zda to dělá OS a nainstaloval jsem to na různé HDD abych vyloučil HDD ale dělá to stále a hned od začátku když mam jenom nainstalovaný OS Windows v biosu nastaveno default stále se to kousá ale když najedu OS v nouzovém režimu tak se to nekouše co to znamená že to v nouzové režimu funguje normálně poraďte díky moc předem už jsem s toho dost hotoví
pas!k (3765)|10.3.2008 17:29
udelal si neco z toho co jsem ti radil?
fps (96)|11.3.2008 11:21
Bios jsem zkoušel F10 a teťka mam F6 na F10 bylo nestabilní taktování původní byl F3 je to stále to samé, vše jsem odpojil na desce jsem nechal CPU, grafiku, jeden HDD (vyměnil kabel a jiný slot) a jednu ram kterou jsem dal do jiného slotu ve kterém jsem to nikdy nemně (mněl jsem je v prvním a třetím slotu dual šanel) a dělá to stále ještě jsem to pořádně otestoval v nouzovém režimu a v nouzovém režimu to dělá taky pak jsem našel toto http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC21D2E0079A0FB23C12571CD004E3436.html kde to dotyčnému dělá taky na té stejné desce tak asi budu reklamovat desku nebo se dá dělat ještě něco
mech13 (5526)|11.3.2008 11:34
jeste mzues vyzkouset nejakou live distribuci linuxu jestli bude taky zlobit... ( http://kubuntu.ubuntu.cz/stahnout ) - ale to spis jen tak pro zajimavost, nesjpis uz ta reklamace... jinou grafiku na vyzkouseni sehnat nemuzes?

//trochu mi to pripomina throtlovani... jakou ze mas teplotu CPU v zatezi?
skus jeste dalsi vec: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=1996&page=3 podle toho co je v prispevku cislo #107
asi to ono nebude, ale za pokus to stoji
pas!k (3765)|12.3.2008 09:08
Pokud taktujes zkus jeste hodit hodnoty na default ..
fps (96)|2.4.2008 19:40
tak jsem reklamoval desku a dali mi novou rev. 3.3 ale je to stále to samé co teťka stim? může být dobrá deska a špatný procesor? tak už nevim co stim poraďte někdo jak poznat zda neni špatné CPU
fps (96)|8.4.2008 20:45
Tak jsem udělal dle níže uvedených komponentů abgreid PC reklamoval jsem základní desku za ver.1 jsem dostal ver.3.3 bios jsem dal nejnovější F11g Windows jsem dal na různé HDD za C2D E6300 jsem koupil C2D 8200 místo ramm A-Data 2x1GB jsem koupil CORSAIR TWINX XMS 2x2GB bohužel se PC chová stále stejně a to je že se zpomalí a jde jenom jedno jádro procesoru na fórech jsem se dočetl že chipset 965P má problém z voujádrovými procesory je to možné? může to dělat ještě něco jiného? Třeba zdroj nebo grafika protože už jiný HW nemam
mech13 (5526)|8.4.2008 20:50
to uz nemuze byt pravda, skus sehnat uplne jine XP nez ktere pouzivas, ne jen od znamych (hrozi stejny zdroj)

treba stahni nejake z netu na vyzkouseni, nebo visty, jina deska, procesor a RAM to uz nemuze byt HW zavada. nebo si klidne od nekoho puc original, jen ho neaktivuj, mas 30 dni na aktivaci a to staci na otestovani
hlavne aby to melo naintegrovany SP2

EDIT: pokracujeme zde z tohoto threadu: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=16660 at se to neresi na dvou mistech
fps (96)|8.4.2008 21:00
[QUOTE=mech13;110003]to uz nemuze byt pravda, skus sehnat uplne jine XP nez ktere pouzivas, ne jen od znamych (hrozi stejny zdroj)

treba stahni nejake z netu na vyzkouseni, nebo visty, jina deska, procesor a RAM to uz nemuze byt HW zavada. nebo si klidne od nekoho puc original, jen ho neaktivuj, mas 30 dni na aktivaci a to staci na otestovani
hlavne aby to melo naintegrovany SP2

EDIT: pokracujeme zde z tohoto threadu: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=16660 at se to neresi na dvou mistech[/QUOTE]
mam CD Boot linux stačíto na test ten OS jsem skoušel dvá ruzné jeden z SP2 a druý bez SP2 mam od jednoho zdroje jemu vše šlape
Logout (4018)|8.4.2008 21:03
Ahoj,
a máš tam instalovanej ten patch na dualcore procesory. Sice je trochu na něco jinýho, ale zkusil bych to...
Matyáš
pavel_p (993)|8.4.2008 21:08
FPS: S tím Linuxem těžko říct, naopak se mi stává, že Linux zatěžuje při zápisu obrovského množství dat CPU na 100%, ačkoliv to Windows nedělají. Nainstaloval jsi ovladače chipsetu/řadiče? Jinak mi jednou k vyřešení problému pomohl upgrade firmware raid řadiče, ale to zde asi nehrozí ... zkus však upgradovat BIOS.
Mech13: ty seš dobrej říct, že se pokračuje v jiným vlákně, a locknout ho
fps (96)|8.4.2008 21:09
[QUOTE=Logout;110011]Ahoj,
a máš tam instalovanej ten patch na dualcore procesory. Sice je trochu na něco jinýho, ale zkusil bych to...
Matyáš[/QUOTE]
jaký patch máš namisli rozveď to mam tam ze stránek desky nejnovjejší motherboard_driver_chipset_intel Version: 8.3.1.1011
mech13 (5526)|8.4.2008 21:11
ze nekomu vse slape neznamena, ze to musis slapat tobe.

[QUOTE=pavel_p;110013]Mech13: ty seš dobrej říct, že se pokračuje v jiným vlákně, a locknout ho[/QUOTE]

ups:) drobnejsi prepsanise... uz jsem to opravil
fps (96)|8.4.2008 21:12
[QUOTE=pavel_p;110013]FPS: S tím Linuxem těžko říct, naopak se mi stává, že Linux zatěžuje při zápisu obrovského množství dat CPU na 100%, ačkoliv to Windows nedělají. Nainstaloval jsi ovladače chipsetu/řadiče? Jinak mi jednou k vyřešení problému pomohl upgrade firmware raid řadiče, ale to zde asi nehrozí ... zkus však upgradovat BIOS.
Mech13: ty seš dobrej říct, že se pokračuje v jiným vlákně, a locknout ho[/QUOTE]
už jsem po těch mněsících z toho dost hotovej tak to dávam všude pořád dokola jestli někdo neporadí
husky14 (4214)|8.4.2008 21:20
Pořád stejnej problém se stejnou shlwapi knihovnou?

A zkoušels už tohle?[QUOTE=husky14;94899]Btw. jakou velikost ma ta shlwapi.dll knihovna? Mela by mit 462kB, kdyztak zkus stahnout a prepsat tuhle....[/QUOTE]
fps (96)|8.4.2008 21:23
[QUOTE=pavel_p;110013]FPS: S tím Linuxem těžko říct, naopak se mi stává, že Linux zatěžuje při zápisu obrovského množství dat CPU na 100%, ačkoliv to Windows nedělají. Nainstaloval jsi ovladače chipsetu/řadiče? Jinak mi jednou k vyřešení problému pomohl upgrade firmware raid řadiče, ale to zde asi nehrozí ... zkus však upgradovat BIOS.
Mech13: ty seš dobrej říct, že se pokračuje v jiným vlákně, a locknout ho[/QUOTE]
mam nejnovjejší BIOS i motherboard_driver_chipset_intel
meo (1)|8.4.2008 22:27
Neviem, či nebudem mimo... Keď som prvýkrát nahodil Windows na mojej E6750 , tak sa javilo všetko ok. Ku grafike som mal pribalenú hru Supreme commander. Na môj šok to bolo trhané ako ...Na fóre tej hry odporúčajú stiahnuť nejaké patche od Microsoftu. Po nainštalovaní sa mi výkon rapídne zvýšil takmer vo všetkých aplikáciach.

http://forums.gaspowered.com/viewtopic.php?t=424
http://forums.gaspowered.com/viewtopic.php?p=29775#29775

http://support.microsoft.com/kb/896256

Možno je to mimo, ale človek nikdy nevie...
Logout (4018)|8.4.2008 23:27
Ahoj,
jo, to je von :-)
Matyáš
fps (96)|10.4.2008 16:26
tak jsem blbec koupil windows XP home SP2b CZ a je to stále to samé PC jse kousne a jede jenom jedno jádro a z těma ovladačema co mam ještě jiného naistalovat? vše co je na CD k desce jsem naistaloval když jse PC stále kousalo tak jsem taky skusil naistalovat nejnovjejší motherboard_driver_chipset_intel, motherboard_driver_lan_marvell a motherboard_driver_sata_gb_sata2raid ze stránek výrobce základní desky odkaz http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2454 tak co teť ? je možne že to bude tim chipsetem 965P? znova upozorňuji že jsem četl na netu že někomu se tohle stejné dělo taky z chipsetem 965P že mu několikrát dali novou desku ale bylo to stále stejné tak nakonec přešel na chipset P35 a vše šlape
husky14 (4214)|10.4.2008 16:40
To si nemyslím, fanynek má tu samou deksu co ty a jede mu na ní E8400. Napiš mu SZ, nebo třeba se ti sem ozve....
fps (96)|10.4.2008 16:56
[QUOTE=fps;110674]tak jsem blbec koupil windows XP home SP2b CZ a je to stále to samé PC jse kousne a jede jenom jedno jádro a z těma ovladačema co mam ještě jiného naistalovat? vše co je na CD k desce jsem naistaloval když jse PC stále kousalo tak jsem taky skusil naistalovat nejnovjejší motherboard_driver_chipset_intel, motherboard_driver_lan_marvell a motherboard_driver_sata_gb_sata2raid ze stránek výrobce základní desky odkaz http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2454 tak co teť ? je možne že to bude tim chipsetem 965P? znova upozorňuji že jsem četl na netu že někomu se tohle stejné dělo taky z chipsetem 965P že mu několikrát dali novou desku ale bylo to stále stejné tak nakonec přešel na chipset P35 a vše šlape[/QUOTE]
díky už jsem mu napsal
fps (96)|13.4.2008 12:35
docházím k závěru že to co řeším ty měsíce pořád dokola je vlastně nedostatek ať už SW nebo HW kdy prostě nestačí a že tím jak PC zahltím příkazy tak prostě nestíhá jsem zřejmě moc náročný a PC to nezvládá a asi v dohledné době zvládat nebude a nebo bude PC stát neuvěřitelný ranec je tento můj závěr v pořádku a nebo se pletu? Jenom doplním že samo od sebe se PC nekouše jenom když ho zahltím příkazy
cool.user (2822)|13.4.2008 12:42
[QUOTE=fps;111662]docházím k závěru že to co řeším ty měsíce pořád dokola je vlastně nedostatek ať už SW nebo HW kdy prostě nestačí a že tím jak PC zahltím příkazy tak prostě nestíhá jsem zřejmě moc náročný a PC to nezvládá a asi v dohledné době zvládat nebude a nebo bude PC stát neuvěřitelný ranec je tento můj závěr v pořádku a nebo se pletu? Jenom doplním že samo od sebe se PC nekouše jenom když ho zahltím příkazy[/QUOTE]

Pletes se. To co se deje je proste nejakej bug, chyba.
fps (96)|13.4.2008 13:10
ještě doplnim že když na PC pracuji normálně a nebo hraji dlouhé hodiny hry samozřejmně i nejnovjejší tak PC šlape normálně
cool.user (2822)|13.4.2008 13:11
[QUOTE=fps;111670]ještě doplnim že když na PC pracuji normálně a nebo hraji dlouhé hodiny hry samozřejmně i nejnovjejší tak PC šlape normálně[/QUOTE]

tak pockat, kdyz mas pc v klidu, zere ti proces explorer 50% cpu vykonu?
fps (96)|13.4.2008 13:13
[QUOTE=cool.user;111671]tak pockat, kdyz mas pc v klidu, zere ti proces explorer 50% cpu vykonu?[/QUOTE]
ne v klidu jede CPU 0%
cool.user (2822)|13.4.2008 13:14
[QUOTE=fps;111673]ne v klidu jede CPU 0%[/QUOTE]

To si z nas delas legraci ne?
fps (96)|13.4.2008 13:16
[QUOTE=cool.user;111674]To si z nas delas legraci ne?[/QUOTE]
jakou legraci přečti si pořádně můj uplně první příspěvek možná že si ho nepřečetl a je to asi moje chyba protože jsem toho za ty mněsíce napsal všude možně hodně a je v tom bordel
cool.user (2822)|13.4.2008 13:18
[QUOTE=fps;111675]jakou legraci přečti si pořádně můj uplně první příspěvek možná že si ho nepřečetl a je to asi moje chyba protože jsem toho za ty mněsíce napsal všude možně hodně a je v tom bordel[/QUOTE]
Ano, to mas z toho ze pises na deset ruznych for do desiti ruznych threadu. Kaslu na to, tohle nema smysl.
r34ktor (7477)|13.4.2008 13:25
Zahlcení příkazy je blbost. Jde jen o to odhalit příčinu.

Zkus následující postup:
  • Stáhni Process Monitor (Process Explorer máš už doufám z dřívějška).
  • Až se to zase zacyklí, tak pomocí Process Exploreru najdi TID viníka (je to v prvním sloupci na obrázku, který jsi dříve postnul).
  • Spusť Process Monitor. Přidej si zobrazení sloupců TID (Thread ID) a Duration (v Options -> Select Columns).
  • Zapni Filtr (Filter -> Filter) TID is [číslo zjištěné pomocí Process Exploreru] Inscude -> Add -> OK.
  • Chvíli (cca 60s) monitoruj stav, a pak ulož výpis pomocí File -> Save.
  • Ten sem postni.

Doporučuji to předem natrénovat, ať víš co a jak, až přijde k věci.
fps (96)|13.4.2008 13:25
[QUOTE=cool.user;111676]Ano, to mas z toho ze pises na deset ruznych for do desiti ruznych threadu. Kaslu na to, tohle nema smysl.[/QUOTE]
napsal jsem to pouze na čtyřech fórech a to čtvrté mi bylo dopručeno viry.cz ať to tam dam že mi někdo poradí že tam mam vir a pouhé dva thready takže nepřeháněj
fps (96)|7.6.2008 17:45
Tak po měsíci testu vist 64bit problém který jsem řešil několik měsíců že při zahlcení příkazy se XP 32bit kousnou u vist 64bit nehrozí a jsou o dost svižnější takže všem doporučuji jedině visty 64bit