Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Vybuch Zdroje - mam shanet novy?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    mozna pitoma otazka, ale vsechno zatim bezi "normalne".

    zdroj je Enermax Liberty. Byl vypnuty hlavnim spinacem.
    Pri jeho zapnuti se ozvalo neco neco mezi PRSK a BUM a perifernim videnim jsem zahlidl zablesk (jako kdyz se rozlitne kondig).

    Po okamzitym vypnuti (reflex) jsem ho zapl a pustil pocitac ... kupodivu bezi.
    Tyhle zdroje maj byt kvalitni, ale ze by byly schopny bezet i po vybuchu jsem netusil :-)


    Nicmene ty komponenty uvnitr jsou docela drahy a vyladeny, takze bych o ne nerad prisel. Takze mam shanet novy zdroj, nebo je to "normalni" a zdroj bude dal fungovat?

    Hlavne rekl bych jde o to, jestli se neco fakt rozletelo, nebo to byl jenom elektricky vyboj (nemam ale predstavu jak to zjistit).

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    257

    Rozhodně nový zdroj - pokud máš svůj PC (potažmo peněženku) jen trochu rád. A na tu "kvalitu" Enermaxu bych si taky dával velký pozor. (btw. nemusel odejít jen kondík ve zdroji, mohl odejít i kondík někde jinde - deska / GK).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    rozhodne cele PC prohledni a zkontroluj jestli nenajdes neco podezdreleho, s tim enermaxem radsi nic co ma cenu vic nez par stovek neprovozuj. nejlpsi by bylo enermax otevrit a oprohlidnout ho zevnitr, jestli je na nem nalepka ktera by zabranovala otevreni bez viditelnych znamek, tak se aspon podivej pres vetrak a zadni mrizku.
    jestli bys otevrenim zdroje musel prerusit nalepky tak se zkus domluvit s obchodem kdes nakupoval, dojit k nim a otevrit a zkontrolovat to u nich (pokud je zaruka samozdrejme)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No tak se do toho zdroje podívej a uvidíš, pokud by vybuch kondík tak to poznáš, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    - pokial je v zaruke tak skus reklamovat
    - ak uz nieje zaruka, bolo by dobre zdroj otvorit prezriet co to tam vlastne "bouchlo" alebo tiez jednotlive vetvy premerat multimetrom...(v zatazi/bez zataze)
    - pre istotu zdroj dalej v PC nepouzivaj, az po skontrolovani respektive vymene chybnych suciastok a naslednom premerani zdroja...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Doporučuji jít po čuchu - pokud se rozlítnul kondík, tak to určitě bude v zasaženém místě dost smrdět. Nemyslím si, že by explodovalo něco jinýho než něco ve zdtoji - to by byla velká náhoda. Pokud je zdroj v záruce, tak kontaktovat prodejce a domluvit se na dalším postupu. Pokud půjde na reklamaci, tak si klidně koupit novej (pokud nemáš dvě 8800GTX ve SLI, tak by mohl stačit 500W Modecom FEEL III) a jak se Ti vyreklamovaný Enermax vrátí tak zkrátka jeden ze zdrojů prodáš.

    V žádném případě ale nedoporučuju PC používat dokud nezjistíš, co se stalo - to je hazardování nejvyšíího kalibru. Jestli se nedostatečně filtruje některé z napětí, tak je jen otázka času než něco odejde!
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 05-03-2008 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    takove prsk a bum obcas zdroje po zapojeni do site delaji... treba muj stary AOpen 350W to dela celkem silne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Mne to urobil starý 300W LC power, bachlo zaiskrilo a komp sa vypol smradu bolo to ako v kur*inci. ale pc si spokojne s tým zdrojom asi rok išlo pokým som ho nevymenil
    V tvojom prípade by som najskôr skúsil reklamáciu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2

    s odstavenim compu je problem, ze mam jenom jeden.

    Prohlizel jsem to (compa zevnitr a zdroj pres mrizku) dost podrobne a z vnejsku (pres mrizku) muzu rict, ze:
    - nic uvnitr "nepoletuje" (takze zadna soucastka se neodlomila) a to na 100%
    - pokud vidim, tak zadny kondik nema ulomenou nozicku
    - zadny kondik nevypada jako vybuchly (vsechny maji valcovity tvar a nevypadaji vypoukle)


    Stran "smradu" jsem k tomu cuchnul hned po "vybuchu" a citit byl akorat takovy ten horky plech (jako kdyz dlouho sviti plechova lampa tak pak vydava takovou tu specifickou vuni).
    Nic co by pripominalo chemickou slouceninu jsem necitil a ted nic takovyho nikde po compu citit neni (jen ten "horky plech").


    Ja hlavni vypinac na compu zase tak casto nepouzivam, takze predevsim nevim, jestli se neco fakt pokazilo, nebo je to neco temer "beznyho" (zdroj byl studeny a vypnuty cca den).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Pokud zapneš zdroj hlavním vypínačem, tak při spojení kontaktů dochází k malému zajiskření. To je i krásně vidět. Pokud to udělal až po sepnutí hlavního vypínače, tak bych ten zdroj radši hodil do popelnice.

    Citace Původně odesláno od chmod777 Zobrazit příspěvek
    s odstavenim compu je problem, ze mam jenom jeden.
    Nic neni problem, věř tomu a pokud to PC nepoužíváš k podnikání, tak se bez něj obejdeš. Nebudeš hrát DOOMa, CRYSIS, BIOSHOCK... a místo toho si zahraješ dostihy a sázky s přítelkyní/manželkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Pokud zapneš zdroj hlavním vypínačem, tak při spojení kontaktů dochází k malému zajiskření. To je i krásně vidět. Pokud to udělal až po sepnutí hlavního vypínače, tak bych ten zdroj radši hodil do popelnice.
    Ono je to i slyšet, takové jako zachrastěni nebo prsknutí, obzvlášť když ten spínač mačkáš pomalu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Exploze Enermax Liberty 620W zdroje?
    Nedivim se.

    Je to znama vec, 100x popsana na ruznych forech na svete a stala se milionu a jednomu cloveku. Enermax pouziva CTC VENT kondiky, coz jsou shity shitu, a tim padem to casem exploduje. Bud rad, ze ti to nevzalo sebou ostatni HW. Zdroji bud vymen kondiky, nebo ho vyhod a kup si novy. Pokud je v zaruce, zanes ho na reklamaci.

    Ja jsem svemu Enermaxu Liberty 620W vymenil vsechny kondiky a jede jen hodinky

    Potrebujes:

    Enermax 620W -done-
    ---------------
    1x 390uF 400V d25 x 45 - 1x Samxon GP 390uF 400V d25
    4x 3300uF 10V d10 x 34 - 4x Samxon GD 3300uF 6.3V d10
    2x 3300uF 16V d10 x 34 - 2x Samxon GD 2200uF 16V d10
    1x 1500uF 10V d10 x 23 - 1x Samxon GC 1500uF 10V d10
    1x 1000uF 10V d8 x 18 - 1x Samxon GC 1000uF 10V d8
    1x 470uF 25V d8 - 1x Samxon GC 470uF 16V d8 (highest spike 14.4V)
    1x 22uF 50V - 1x Samxon GF 22uF 50V d5
    5x 10uF 50V - 10x Samxon RS 10uF 50V d5
    5x 2.2uF 50V -
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Koupit LCD nebo dál shánět CRT?
    Od Fox_25 v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 02:53
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-06-2011, 17:00
  3. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 14:22
  4. Výbuch zdroje
    Od Kutuzov v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 09:49