Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internet Explorer 7 „Professional Edition"

Maximus12 (763)|6.3.2008 17:21
Na světě je nová verze IE 7. Tato nová verze by měla přinést řadu vylepšení a to tak, aby si udrželi své postavení na trhu.

Změny přicházejí především v podobě nových funkcí, které mají usnadnit používání IE. Mezi tyto vylepšené funkce patří například propracovanější kontrola pravopisu, zálohování uživatelského nastavení IE7Pro na server, možnost skrýt panel nástrojů, nastavení otevírání všech pop-up oken do nových záložek, blokování reklam pomocí klávesových zkratek a mnoho dalších novinek.

O všech novinkách co se v novém IE nacházejí se dá dozvedět zde: http://www.ie7pro.com

Jinak co sem si to pročítal tak některé funkce, které "nový" IE nabízí (ač je to jen jakasi modifikace) tak nabízejí už jiné prohlížeče dříve než tento upravený IE. Takže si myslím, že zas moc nových věcí nepřinese pač se microsoft inspiroval od konkurence a upravil to do podoby, aby to lidem jen více vyhovovalo. Nevím zda by tolik lidí IE vůbec používalo, kdyby nebyl součastí nejpoužívanějšího OS na světě. Řekl bych, že tam by asi MS nepochodil s IE jinak.

Zdroj: pcworld
trodas (1753)|6.3.2008 19:43
[QUOTE]* Mazání historie navštívených URL adres nyní korektně funguje pod Windows Vista[/QUOTE]

ROFL!
Nemělo by se to jmenovat spíš service pack pro IE7? :mistake

A až pro něj budou takové pluginy jako pro FF a nebude chytat spyware jako auto mouchy v lete na celni sklo, pak o nem budu uvazovat :D (čiže - nikdy, ani za boha)
kane.shw (1231)|6.3.2008 19:53
IE 7 mám sice nainstalovaný, ale použil jsem ho snad jednou a to při prvním spuštění. Ta úvaha o tom, že je MS IE rozšířen jen díky tomu, že jsou samotné widle tak rozšířené/monopolní je zcela správná!

Používám FF a v krajní nouzi Operu... díky schopné konkurenci nemám důvod používat (zatím) ani IE7, ani IE7 Prof. Ed. a mám dojem (hraničíčí s jistotou :D), že ani IE 8 na tom nic nezmění :D
Maximus12 (763)|6.3.2008 21:36
Jop v tom s vama souhlasim ja pouzivam primarne taky Firefox, ale vzhledem k tomu, ze se podilim na vyvoji jisteho projektu (nebudu schvalne menovat) tak vyuzivam pro otestovani funkcnosti ruzne prohlizece. Rikam na rovinu Firefox je osvedcenej. Co se tyka IE je to des a běs, co v jedne verzy jde v další vůbec. A jinak ja už si tak zvykl na Firefox, že ani o nic jiného nestojim. I když jak řikám občas spíše z donuceni IE používam.
mech13 (5526)|7.3.2008 07:25
nechtel by nekdo napsat i neco k tematu? kydat hnuj na M$ vam jde dobre, videly jste IE7pro aspon z dalky?

jen tak pro zacatek IE7pro neni od MS... nebo mi chcete namluvit ze by nekdo od MS mel verejny support na gmailu?
http://www.ie7pro.com/about.htm
kane.shw (1231)|7.3.2008 08:20
[QUOTE=mech13;97625]nechtel by nekdo napsat i neco k tematu? kydat hnuj na M$ vam jde dobre, videly jste IE7pro aspon z dalky?

jen tak pro zacatek IE7pro neni od MS... nebo mi chcete namluvit ze by nekdo od MS mel verejny support na gmailu?
http://www.ie7pro.com/about.htm[/QUOTE]

Osobně se nedomnívám, že bych "kydal hnůj" na Mrkve, či na IE7, nebo komu to teď patří.
1. Přiznal jsem, že mám IE7 nainstalován, ale prostě ho nepoužívám.
2. Potvrdil jsem to, co tady v úvodu napsal Maximus12 o úspěchu/rozšíření IE (defacto všech verzí).
3. "Vymoženosti" jako např. záložky, o bezpečnosti a rychlosti nemluvě měla konkurence mnohem dřív, než si vůbec MS uvědomil, co s tím má dělat. Že tutu součást OS, řekněme, zanedbal je/byl jejich problém, tak se mi nedivte, že jsem přešel ke konkurenci - jen využívám možnosti kapitalismu.

Víc k tématu to snad být nemůže... :notsure
mech13 (5526)|7.3.2008 10:32
tady ale neni rec o IE7 ale o IE7pro;)

tedy o nadstavbe IE7 - kdyz nekdo nepouziva IE7, jak muze neco vedet o jeho nadstavbach?

jen pro predstavu, tady je zhruba co se s tim da delat:

EDIT: se tak divam na zdroj te aktuality... ten clovek co to psal vubec nevi o cem je rec:runaway
IE7pro.PNG
kane.shw (1231)|7.3.2008 11:17
[QUOTE=mech13;97667]tady ale neni rec o IE7 ale o IE7pro;)

tedy o nadstavbe IE7 - kdyz nekdo nepouziva IE7, jak muze neco vedet o jeho nadstavbach?

jen pro predstavu, tady je zhruba co se s tim da delat:

EDIT: se tak divam na zdroj te aktuality... ten clovek co to psal vubec nevi o cem je rec:runaway[/QUOTE]

No tak IE7pro, mně osobně je to jedno. Jsem prostý uživatel.
Poentou toho, co jsem napsal, mělo být to, že IE prostě ve vývoji zaspal. Alespoň u mě. Už jsem přešel na FF a zatím nemám důvod se (z)vracet. Věřím, že ti co IE používají, ať už z donucení, ze zájmu, či proto, že nic jiného nikdy před tím nepoužívali, ti to ocení (btw. znám několik firem, co o nějakém IE7 natož IE7pro vůbec neví a vesele jedou na IE6 :D). Ale v některých případech (i můj případ) jsou lidi už zvyklí na něco jiného a jsou spokojeni s FF, či Operou (a není se čemu divit).

IE7, IE7pro mi osobně nevadí a neříkám, že je špatný, ale nechtěj po lidech, kteří k němu ztratili důvěru (ať už oprávněně, nebo aby jen byli cool), aby se k němu vraceli. Ano je dobré, že IE se vyvíjí a pracuje na sobě, ale to dělají v IT všichni ti, co chtějí být úspěšní a nechtějí zaniknout, ne?
Maximus12 (763)|7.3.2008 11:24
Hold trosku se to ze zacatku zvrhlo ta diskuze spíš na to kdo jakej má rad prohližeč a jakej používá. Ale to se dalo o takovéhoto tématu čekat. Taky sem se do toho zamotal.

Já sem používal jak sem psal IE7 tak sem psal spíš o zkušenostech s ní. Pro verzy sem neměl...

Jinak ale souhlasim zas s kanem, že IE zaspal dobu a předhonili ve funkcích konkurenční prolížeče, ale zas třeba pro hromadu bežnejch uživatelů jak doma tak ve firmách je plně vyhovující, jim stačí třeba oblíbené a pár funkcí a na co mít tuny funkcí. Řekl bych, že kdo co používá je na každém zvlášť podle jeho potřeb, podle potřeb funkcí jake potřebuje a jako pokud přijde k nainstalovanejm Win. a je tam IE tak je to jednoduche a pro něj taky.