Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co nejlevnější (náhradní) deska AM2

Mastodont (14)|6.3.2008 19:46
Potřebuji náhradní desku na AM2, pro případ, že by se podělala ta hlavní .. je podle vás lepší
http://www.ab-com.cz/default.asp?stiplname=asrock-mb-alivenf6g-vsta-geforce-6100-430-dualddr2-800&cls=stoitem&stiid=21761 AS Rock
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] FoxConn ??
kane.shw (1231)|6.3.2008 20:10
[QUOTE=Mastodont;97495]Potřebuji náhradní desku na AM2, pro případ, že by se podělala ta hlavní .. je podle vás lepší
http://www.ab-com.cz/default.asp?stiplname=asrock-mb-alivenf6g-vsta-geforce-6100-430-dualddr2-800&cls=stoitem&stiid=21761 AS Rock
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] FoxConn ??[/QUOTE]

V této cenové kategorii je to úplně jedno... Ta značka je jedna za 18 a druhá bez dvou za 20 ;)
Čipset AMD bych bral raději, ale třeba Asus nebo Gigabyte.

Btw. to je to tak důležité, že musíš mít jednu desku doma schovanou v šupleti? Není lepší to řešit až to odejde, poněvadž nemusí se stát, že odejde jen základní deska :notsure
Mastodont (14)|6.3.2008 20:19
[QUOTE=kane.shw;97509]Btw. to je to tak důležité, že musíš mít jednu desku doma schovanou v šupleti? [/QUOTE]

Já jsem tak už zvyklej - za posledních cca 10 let šly všechny desky do reklamace a vydržely až ty nový, co jsem dostal místo nich ...
kane.shw (1231)|6.3.2008 20:30
[QUOTE=Mastodont;97514]Já jsem tak už zvyklej - za posledních cca 10 let šly všechny desky do reklamace a vydržely až ty nový, co jsem dostal místo nich ...[/QUOTE]

Si děláš srandu ne? Tak si raději lépe vybírej zdroje, nebo si pořádně proměř zásuvky v baráku... :mistake To snad není ani statisticky možné - teda pokud doma nemáš zároveň v chodu 200 základovek :notsure
A když už teda chceš zálohu, tak si raději pořiď něco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ať máš tedy zálohované skoro vše - základovku, síťovku, procesor nebo si pořiď nějaký levný noťas (teď už se dá sehnat nejlevnější hp530 za cca 9500 CZK - o bazaru nemluvě).
Zoidik (1405)|7.3.2008 06:10
Osobně bych si nepořizoval náhradní desky. Jeden komp který jsem složil a kompletně nainstaloval, tak po předání majitelce nebyl dva týdny zaplý a potom nešel již zapnout vubec. Při předání vše fungovalo jak mělo. Byl skládán s ohledem na cenu.

Takže jak píše kane.shw jakmile ti odejde do ráje základních desek, tak teprve potom řeš novou desku. Dva dny na výběr, den na dodání a den na překopání. 4 dny bez PC se dá velice snadno vydržez.
pegy (757)|8.3.2008 12:54
[QUOTE=Zoidik;97621]Osobně bych si nepořizoval náhradní desky. Jeden komp který jsem složil a kompletně nainstaloval, tak po předání majitelce nebyl dva týdny zaplý a potom nešel již zapnout vubec. Při předání vše fungovalo jak mělo. Byl skládán s ohledem na cenu.

Takže jak píše kane.shw jakmile ti odejde do ráje základních desek, tak teprve potom řeš novou desku. Dva dny na výběr, den na dodání a den na překopání. 4 dny bez PC se dá velice snadno vydržez.[/QUOTE]
Zas taky zli napad to neni, dakomu beha doska 6 rokov, je zo svojou zostavou spokojny, staci mu na jeho potreby a prask, zakladovka odide a uz ju clovek nemoze zonat a pritom by stacilo vymenit zakladovku a takto musi kupit povecsinou komplet nove PC. V tomto to povazujem za dobru myslienku, ale pri pouziti soketu AM2 to asi zatial nema zmysel, lebo na nove petice sa prechadza v tejto chvili velmi pozvolne (AM2+) ;)
PS: K tym dvom maticnym, asi by som siel skor cestou Foxconu, koli lepsiemu cipsetu, ale ako uz bolo pisane, pobzerat sa aj po ASUS/MSI/Gigabyte ;)
mech13 (5526)|8.3.2008 12:58
jeste se vratim zpet, mezi foxconn a asrock bych bral asrocka - je to dcerina firma asusu, venuje se updatum biosu mnohem lip nez foxconn a celkove na me pusobi lip...

a jako zalohu bych ale raddi taky bral little valley:)
kane.shw (1231)|8.3.2008 13:17
[QUOTE=pegy;98064]Zas taky zli napad to neni, dakomu beha doska 6 rokov, je zo svojou zostavou spokojny, staci mu na jeho potreby a prask, zakladovka odide a uz ju clovek nemoze zonat a pritom by stacilo vymenit zakladovku a takto musi kupit povecsinou komplet nove PC. V tomto to povazujem za dobru myslienku, ale pri pouziti soketu AM2 to asi zatial nema zmysel, lebo na nove petice sa prechadza v tejto chvili velmi pozvolne (AM2+) ;)[/QUOTE]

Njn, jen by mě zajímalo, kde bych dopředu bral tu jistotu, že mi odejde zrovna jen deska! :notsure Co všechno odešlo, se většinou zjistí až to klekne :D Nebo třeba odejde základovka a zdroj, zdroj si třeba neuvědomí přeměřit a třeba by tím odpálil i tu náhradní, tolik let zchraňovanou, desku... imho prostě hloupost. Jakmile komp jednou klekne, tak to může (ale samo nemusí) být celé mnohem komplikovanější, než jen "vyměnit desku" :runaway

Ale samo proti gustu žádný dišputát ;)

Btw. když už tedy, tak bych také raději volil Asrock, nebo se ještě mrkni po renomovanějším výrobci (Asus, Gigabyte, MSI) - ta stovka dvě navíc, už to snad nebude komplikovat, ne?
boboco (1987)|8.3.2008 16:25
Rovněž se přikláním k AsRocku, mám s ním jen nejlepší zkušenosti. Levný a kvalitní ekvivalent může být také Biostar s GF6100:thumb
pegy (757)|9.3.2008 01:43
[QUOTE=boboco;98115]Rovněž se přikláním k AsRocku, mám s ním jen nejlepší zkušenosti. Levný a kvalitní ekvivalent může být také Biostar s GF6100:thumb[/QUOTE]
Asrock je takisto zaujimava volba, aj ked Ja som mal s nimi trosku problemy a bezala mi az 3 MB ;) Ale predavali sa vo velkom aj s Foxconmi a daky problem s nimi nebol... ;)
pegy (757)|9.3.2008 01:46
[QUOTE=kane.shw;98075]Njn, jen by mě zajímalo, kde bych dopředu bral tu jistotu, že mi odejde zrovna jen deska! :notsure Co všechno odešlo, se většinou zjistí až to klekne :D Nebo třeba odejde základovka a zdroj, zdroj si třeba neuvědomí přeměřit a třeba by tím odpálil i tu náhradní, tolik let zchraňovanou, desku... imho prostě hloupost. Jakmile komp jednou klekne, tak to může (ale samo nemusí) být celé mnohem komplikovanější, než jen "vyměnit desku" :runaway
[/QUOTE]
Ano ked berees v dotaz takyto scenar zo zdrojom tak samozrejme jeden nikdy nevie, aj ked zdroje by mali byst dostatocne osetrene proti "pusteniu" viac stavi do MB, ale stat sa moze vsetko ;) Nezabudaj ale, ze kazda suciastka ma svoju zivotnost a nemusi to byt len chyba zdroja, ale aj dojdenim suciastok na MB k zivotnosti alebo vplyvom teplot k poskodeniu a v takom pripade ta bohate zachrani MB v sufliku ;)
kane.shw (1231)|9.3.2008 09:56
[QUOTE=pegy;98232]Ano ked berees v dotaz takyto scenar zo zdrojom tak samozrejme jeden nikdy nevie, aj ked zdroje by mali byst dostatocne osetrene proti "pusteniu" viac stavi do MB, ale stat sa moze vsetko ;) Nezabudaj ale, ze kazda suciastka ma svoju zivotnost a nemusi to byt len chyba zdroja, ale aj dojdenim suciastok na MB k zivotnosti alebo vplyvom teplot k poskodeniu a v takom pripade ta bohate zachrani MB v sufliku ;)[/QUOTE]

Tak zdroj jsem myslel jako příklad. Stejně tak tě může zradit grafika, procesor, hadr, prostě každá součást počítače zvlášť :mistake Vím, že to jsou až moc katastrofické scénáře, a mnohdy nereálné, ale vyloučit je nemůžeme. To je jako bys v autě vozil pořád náhradní startér, baterku, nebo poslední část výfuku :rolleyes: Nebo ty máš doma náhradní sadu jističů, vodovodní baterii, nebo FABku (vložka do zámku ;))?
Imho je to prostě na hlavu postavené. Až něco klekne, tak to budu řešit. A v nouzi vběhnu do prvního obchodu s IT a koupím první základovku, kterou uvidím a za 2 hodinky nemám co řešit. Nebo si teda koupím ještě notebook a mám zálohu kompletní.

A už se o tom bavit nebudu ;)
pegy (757)|9.3.2008 12:45
[QUOTE=kane.shw;98239]Tak zdroj jsem ... [/QUOTE]
Ano to je vsetko pravda co si napisal, ale len tak letmo sa porozhliadni, co je najvecsi problem zohnat z cias davno minulych... pamete DDR bez problemov, VGA do AGP zozenies dnes aj nove, CPU do starych soketov tiez zozenies ale skus zohnat staru MB a funkcnu... Tak to je problem.... Samozrejme pri sokete AM2 to nema vyznam riesit, ale Ja sa tu bavym o starsich komponentach a beriem to v "teoretickej hladine" kupovat druhu dosku do zalohy by malo zmysel pri sokete 754 a starsich 775 ktore uz nepodporuju starsie CPU.
Mastodont (14)|9.3.2008 18:52
Tak vám děkuji za rady, nakonec jsem objevil ještě levnější řešení :-))
http://eshop.pcbazarvondra.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=189183
mech13 (5526)|9.3.2008 20:01
[QUOTE=Mastodont;98456]Tak vám děkuji za rady, nakonec jsem objevil ještě levnější řešení :-))
http://eshop.pcbazarvondra.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=189183[/QUOTE]

az na drobny, skoro zanedbatelny problem ze je nedostupna...
imho tu desku nekdo proste vratil a oni ji dali do "akce" bez prislusenstvi a uz ji nekdo koupil (pokud jsi to nebyl uz ty:D)
Mastodont (14)|10.3.2008 07:31
No pochopitelně že jsem to byl já :D