Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Cpu Fan: 0 Rpm

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    ahoj,
    koupil sem si dneska novej chladic na procesor. Pri nabihani pocitace mi to nahlasi cervene
    CPU FAN: 0 RPM, nevite cim by to mohlo byt? podle drivejsich temat jsem se koukal do biosu a chtel tam FAN jednotku povolit, ale nic takoveho sem tam nenasel. Jeste jedna vec, kdyz sem pripojil na desku zpatky starej chladic, tak to bylo bez chyby a napsalo to CPU FAN: 3128 RPM (nebo neco takovyho). co sem si vsim, tak ten kablik na pripojeni k desce u noveho chladice ma pouze dva dratky, ale ten starej chladic mel dratky tri...poradite co s tim? jo jeste, moje deska je EPOX EP-8RDA+
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Bili Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    koupil sem si dneska novej chladic na procesor. Pri nabihani pocitace mi to nahlasi cervene
    CPU FAN: 0 RPM, nevite cim by to mohlo byt? podle drivejsich temat jsem se koukal do biosu a chtel tam FAN jednotku povolit, ale nic takoveho sem tam nenasel. Jeste jedna vec, kdyz sem pripojil na desku zpatky starej chladic, tak to bylo bez chyby a napsalo to CPU FAN: 3128 RPM (nebo neco takovyho). co sem si vsim, tak ten kablik na pripojeni k desce u noveho chladice ma pouze dva dratky, ale ten starej chladic mel dratky tri...poradite co s tim? jo jeste, moje deska je EPOX EP-8RDA+
    nic na 3tim dratu posila vetrak pocet otacek do
    v biosu vypni cpu fan alarm (nebo nejak podobne)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten stary vetrak se trema dratkama mel treti dratek prave na zjisteni poctu otacek

    reseni je v biosu vypnout monitoring, skus se podivat po menu jako "PC health & status" nebo tak podobne, polzka oznacena jako "CPU FAN fail warning" (lisi se desku od desky, presne stejny to urcite mit nebudes)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Podívej se do manuálu desky, tam by to mělo být popsáno
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    protoze sem v biosu nenasel nic s FAN, tak jsem nakonec zakazal funkci show pc health post....a uz to pri bootovani neukazuje ty hodnoty. Jen sem se chtel zeptat, jestli se tim odstranil problem, ci to vubec nebyl problem, jen pocitaci proste vadilo to, ze se neukazuje pocet otacek vetraku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Problém to nebyl, jen kosmetická vada. Při POSTu se ukazuje tohle varování pro případ, že by se větrák zadřel. Ale protože ten nový větrák nemá detekci otáček, tak v tomhle případě to byl planý poplach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    tak fajn, diky za poskytnute rady
    Odpovídat lze po přihlášení