Koupě GK: HD3870 vs. 9600GT
Hodlám vyměnit svojí HD2900Pro (256bit) za něco s nižším příkonem, jelikož moc nehraji a nepotřebuji aby mé PC bylo ústředním topením. :hmm
Nechce se mi investovat příliš peněz, tj. rád bych se vešel do 5 tis. Kč s DPH. A jedinnými adepty v této cenové hladině jsou HD3870 a 9600GT. Mám tyto požadavky, co doporučíte:
- musí utáhnout hry v 1920x1200
- nízké spotřeba v idle by byla hodně vyhovující
- možnost přetaktu, nebojím se taktovat, takže si rád nějaké MHz dotaktuju
- přehrávání HD videa (celkem by se hodilo)
- může mít hlučnější chladič - budu měnit za Accelero S1 (pokud tam půjde)
Vím, že si všechno můžu najít sám, ale rád si vyslechnu i vaše názory.
Jinak osobně nejsem moc velký hráč, ale když mám čas, tak si rád zahraju COD4, Sims 2, Tiberium Wars apod. a rád bych, aby se to hejbalo solidně. :)
Díky za pomoc. :)
Nechce se mi investovat příliš peněz, tj. rád bych se vešel do 5 tis. Kč s DPH. A jedinnými adepty v této cenové hladině jsou HD3870 a 9600GT. Mám tyto požadavky, co doporučíte:
- musí utáhnout hry v 1920x1200
- nízké spotřeba v idle by byla hodně vyhovující
- možnost přetaktu, nebojím se taktovat, takže si rád nějaké MHz dotaktuju
- přehrávání HD videa (celkem by se hodilo)
- může mít hlučnější chladič - budu měnit za Accelero S1 (pokud tam půjde)
Vím, že si všechno můžu najít sám, ale rád si vyslechnu i vaše názory.
Jinak osobně nejsem moc velký hráč, ale když mám čas, tak si rád zahraju COD4, Sims 2, Tiberium Wars apod. a rád bych, aby se to hejbalo solidně. :)
Díky za pomoc. :)
Už jsme to tady pořešili - https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/15370-ati-hd3870-vs-nvidia-9600gt
:thumb
:thumb
Jestli rozliseni 1920*1200 tak 8800GT.. 9600GT ve vysokejch res. dochází rychleji dech. Taktovat se 8800GT da taky slusne. Takze ja se klonim k té oné :)
8800GT bych rád vynechal. Je to hodně dobrá karta, ale cena už je vyšší, navíc má i vyšší spotřebu. Já jsem schopen si sehnat HD3870 pod 4 tis. s DPH. Takže to osobně vidím na HD3870.
Teď ještě důležitá otázka, Sapphire HD3870 se dělá ve dvouch verzích:
1.) Modré PCB + jednoslotý chladič
2.) Červené PCB + dvouslotý chladič
- jelikož myslím, že teď chodí jen ta "modrá" verze. Nevíte, zda není třeba nějak osekaná.? Horší paměti, horší jádra, či podobně do té "červené".?
Teď ještě důležitá otázka, Sapphire HD3870 se dělá ve dvouch verzích:
1.) Modré PCB + jednoslotý chladič
2.) Červené PCB + dvouslotý chladič
- jelikož myslím, že teď chodí jen ta "modrá" verze. Nevíte, zda není třeba nějak osekaná.? Horší paměti, horší jádra, či podobně do té "červené".?
A já budu brát tuto:
http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=VGAT51153
což je ta se slabšími takty. :-(
http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=VGAT51153
což je ta se slabšími takty. :-(
elpsycho: No, já budu brát s největší pravděpodobností taktéž tu s nižšími takty jádra/pamětí, ale počítám s tím, že dotaktování nebude problém - resp. že potenciál v taktování bude stejný jako u všech hd3870 (samozřejmě s chladičem AC S1 ;)). Nebo si myslíte někdo opak? Resp. víte, či domníváte se o něčem proč by to problém měl být? :notsure
Já bych se toho nebál. Rozdíly ve frekvencích jsou minimální a jelikož budeš taktovat, půjde spíš o štěstí na kus kam až to popoženeš. Jádro i paměti budou na kartách stejný. A jednoslot je pokud plánuješ S1 spíš výhoda - má už pasivek na mosfetech.
speed :slug
speed :slug
[QUOTE=kane.shw;98543]No, já budu brát s největší pravděpodobností taktéž tu s nižšími takty jádra/pamětí, ale počítám s tím, že dotaktování nebude problém - resp. že potenciál v taktování bude stejný jako u všech hd3870 (samozřejmě s chladičem AC S1 ;)). Nebo si myslíte někdo opak? Resp. víte, či domníváte se o něčem proč by to problém měl být? :notsure[/QUOTE]
Osobně jí zítra objednávám. Mají ve 100Meze skladem, takže testnu, kolik to dá...doufám, že to nebudou nějaké horší verze. :)
Osobně jí zítra objednávám. Mají ve 100Meze skladem, takže testnu, kolik to dá...doufám, že to nebudou nějaké horší verze. :)
[QUOTE=speedsnail;98544]Já bych se toho nebál. Rozdíly ve frekvencích jsou minimální a jelikož budeš taktovat, půjde spíš o štěstí na kus kam až to popoženeš. Jádro i paměti budou na kartách stejný. A jednoslot je pokud plánuješ S1 spíš výhoda - má už pasivek na mosfetech.
speed :slug[/QUOTE]
Já doufám, že to bude stejné. :) A ten pasivek se opravdu hodí. Když jsem zvýšil napětí na své HD2900Pro z 1,08V na 1,2V, tak jsem při taktování dostal mosfety na 120°C a pak se grafika restartla. :-(
Já doufám, že to bude stejné. :) A ten pasivek se opravdu hodí. Když jsem zvýšil napětí na své HD2900Pro z 1,08V na 1,2V, tak jsem při taktování dostal mosfety na 120°C a pak se grafika restartla. :-(
[QUOTE=speedsnail;98544]Já bych se toho nebál. Rozdíly ve frekvencích jsou minimální a jelikož budeš taktovat, půjde spíš o štěstí na kus kam až to popoženeš. Jádro i paměti budou na kartách stejný. A jednoslot je pokud plánuješ S1 spíš výhoda - má už pasivek na mosfetech.
Výborný, jsem rád, že má domněnka (nyní již hraničící s jistotou ;)) se schoduje s mojí :thumb
Uvidím, co mi na to řekne praxe :runaway
Výborný, jsem rád, že má domněnka (nyní již hraničící s jistotou ;)) se schoduje s mojí :thumb
Uvidím, co mi na to řekne praxe :runaway
[QUOTE=speedsnail;98530]Jestli rozliseni 1920*1200 tak 8800GT.. 9600GT ve vysokejch res. dochází rychleji dech. Taktovat se 8800GT da taky slusne. Takze ja se klonim k té oné :)[/QUOTE]
A co u rozlišení 1680x1050? (a nemlaťte mě, že se ptám. Pokoušel jsem se to najít sám, ale jak to tak vypadá, s wide formátem se v testech moc nepočítá. Proto se dívám na výsledky v rozlišení 1600 x 1200, což je asi tak nejblíž. Netuším ale, jestli se to ve wide nějak liší.)
A co u rozlišení 1680x1050? (a nemlaťte mě, že se ptám. Pokoušel jsem se to najít sám, ale jak to tak vypadá, s wide formátem se v testech moc nepočítá. Proto se dívám na výsledky v rozlišení 1600 x 1200, což je asi tak nejblíž. Netuším ale, jestli se to ve wide nějak liší.)
Mám doma 2x3870. :) Jednou Sapphire s poníženými takty a Gigabyte s DDR3 a Zalman chladič. Zjistil jsem, že upgrade asi nemá cenu. Jen pro srovnání testy z 3DMark06
HD3870:
SM2.0 Score - 4316
HDR/SM3.0 Score - 4738
HD2900Pro:
SM2.0 Score - 3722
HDR/SM3.0 Score - 4038
HD2900Pro OC:
SM2.0 Score - 4729
HDR/SM3.0 Score - 5161
Jinak taktování Sapphire skončilo na 900MHz jádro a 2300MHz paměti, bohužel 3DMark neprošel. :-(
HD3870:
SM2.0 Score - 4316
HDR/SM3.0 Score - 4738
HD2900Pro:
SM2.0 Score - 3722
HDR/SM3.0 Score - 4038
HD2900Pro OC:
SM2.0 Score - 4729
HDR/SM3.0 Score - 5161
Jinak taktování Sapphire skončilo na 900MHz jádro a 2300MHz paměti, bohužel 3DMark neprošel. :-(
[QUOTE=Withman;100062]Zjistil jsem, že upgrade asi nemá cenu.[/QUOTE]Kasli na 3DMark, projed nejaky hry, nebo treba Crysis GPU bench....
Btw. imho meli pravdu, pro tvy nativni rozliseni by idealni bylo G92 ;)
Btw. imho meli pravdu, pro tvy nativni rozliseni by idealni bylo G92 ;)
No nevím mám HD 3870 a jako není sní problém ASSASIN na plný i crysis a LOST prostě jede supr mam na ní AC S1 a je bez OC
Pisalo sa tu o dvoch verziach Sapphire HD3870 -obe s jednoslot chladicom ale roznne taktovane- viete niekto, ci je medzi nimi realny rozdiel- co sa znacky alebo casovania pamati tyka??? Alebo pretaktovania- horsie kusy?
Nechapem, preco su 2 skoro rovnake karty s trochu rozdielnym taktom, (+cenovy rozdiel cca 250Kc). Ci v tom je nejaky chytak.
Je trochu mimo temu. Snad nevadi.
Nechapem, preco su 2 skoro rovnake karty s trochu rozdielnym taktom, (+cenovy rozdiel cca 250Kc). Ci v tom je nejaky chytak.
Je trochu mimo temu. Snad nevadi.
No pokial viem, tak jedna je v modrej farbe a ma jednoslotovy chladic+menise takty, druha je referencna od ATi ma dvojslotovy chladic + normalne takty...
Aky je medzi nimi rozdiel je tazko sudit, ale s dvojslotovou sa asi dosiahnu lepsie vysledky v OC ;)
Aky je medzi nimi rozdiel je tazko sudit, ale s dvojslotovou sa asi dosiahnu lepsie vysledky v OC ;)
Jsou skutečně dvě verze, rozdíl tam asi bude jen v té ceně...jádro jde taktovat stejně, paměti mi šly u té levnější s referenčním chlazením zatím na 2,25 GHz, takže je to myslím nejlepší karta za tu cenu...
Ono je to uz presunute v topicu o radeonoch HD38x0- tam som napisal. Pozeral som na stranke samsung- maju 3 typy GDDR4 pamati- sedelo by to na 0.8ns a 0.9ns verzie (2200 a 2400MHz max).
Co má za poslední dobu zjištěno, tak jsou 2 verze od Sapphire, jedna klasická a jedna s nižšími takty. Bohužel obě již chodí jen s modrým jednoslotým chladičem.
Já osobně zůstávám u HD2900Pro, páč jsem zjistil, že po kvalitních chlazení napájecích mosfetů se brutálně zvyšuje OC, nejvíce jsem zatím dal 850/2200MHz a chystám se na 900MHz. :o))
Já osobně zůstávám u HD2900Pro, páč jsem zjistil, že po kvalitních chlazení napájecích mosfetů se brutálně zvyšuje OC, nejvíce jsem zatím dal 850/2200MHz a chystám se na 900MHz. :o))
Jinak u HD3870 jsem dal max. OC na 900MHz jádro a 2300MHz paměti. ;-) Jádro nebylo uplně stabilní, chtělo by to lepší chladič. :thumb
Nevi jestli je to mozne ale nasel jsem
Zotac 9600GT 512MB PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I - detail za 3 373.73 s dani je to mozne? :-)
http://www.hledejceny.cz/link.php?url=33570795
Zotac 9600GT 512MB PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I - detail za 3 373.73 s dani je to mozne? :-)
http://www.hledejceny.cz/link.php?url=33570795