Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyber klavesnice

Salamander (6177)|10.3.2008 16:20
Ahoj, přemýšlel jsem jakou vybrat klavesnici, ale nějak se nemůžu rozhodnout, moje stará Geniuska se ale zasekává, tak kdybyste mi mohli poradit ...
Občas si zahraju, ale většinu času píšu ve wordu tak jsem chtel nejakou pohodlnou, od veci neni ani ovladani muziky.
zatim me napadly asi tyhle:
Logitech Wave [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Microsoft Reclusa [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Logitech G15 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dell Enchanced Multimedia Keyboard http://accessories.euro.dell.com/sna/products/I_O_Za%C5%99%C3%ADzen%C3%AD/productdetail.aspx?c=cz&l=cs&s=pad&cs=RC1077928&sku=580-12056

taky je pekna Lenovo Enhanced Performance Keyboard, ale nevim kde sehnat CZ verzi. Jestli vite o nejake lepsi, tak klidne napiste, kdyžtak berte v potaz i tu cenu, diky.
meeee (1110)|10.3.2008 17:01
Co třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Pro velkého psavce IMHO ideální, zahraješ si na ní taky, multimediální tlačítka taky má..
...No...Name... (586)|10.3.2008 21:18
Wave ;).Na psaní,zvlášť všemi deseti,je to luxus...co jsem slyšel...já všemi deseti nepíšu...ale i tak se mi na ní píše dobře...Nějaký ten měsíc už jí mám...a jediné co mě štvě je to,že je na ní hrozně vidět všechen bordel...ale to je u černé klávesnice a celkově i u černých věcí pochopitelné...A oprototi té Microsoft Natural Ergonomic není tak drastický přechod na normální rozložení kláves.Takže ti psaní jinde nebude dělat takový problém...kromě mačkání delete atd...,to dá naslepo někdy zabrat...
pavel_p (993)|10.3.2008 21:19
Dle ceny, jsem spokojený s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], má normální rozložení kláves, kvůli kterému jsem nakonec zavrhl vše od logitechu.
Zoidik (1405)|11.3.2008 06:16
Jsem si na vánoce kupoval novou klávesnici a rozhodl jsem se pro ErgoMedii700 od Geniusu. Velice příjemě se na ní píše, je za rozumnou cenu, připojíš k ní sluchátka + mikrofon ( někdo namítá, že USB Hub by byl lepší ) ale ja nemám výstup na sluchátka s mikrofonem na čele skříně, takže se mi to líbí a ten kousek k USBčkům se ohnu. Nikdy bych už žádnou jinou než lomenou nechtěl. Má příjemný nízký zdvih kláves a psaní je úžasný na ní

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Smeli (2302)|11.3.2008 06:34
Wave, velmi příjemná, velký enter, mezírka mezi capsem a A, insert je úplně stranou což je super...
kane.shw (1231)|11.3.2008 08:35
Myslím, že hlavní otázky, které si musíš položit jsou:
1. Opravdu píšu všemi deseti? A teď myslím, řádně všemi deseti a ne všemi deseti, jak mi spadne ruka na klávesnici ;)
2. Co je hlavní náplň užívání klávesnice? Je to psaní dlouhých textů, hraní her, či ovládání htpc (tzn. takový velký dálkový ovladač :D), nebo jen serfování po netu :notsure

Až si odpovíš, tak podle toho vybírej klávesnici. Všechny co tu byly zmiňované jsou velmi kvalitní :thumb Ono taky klávesnice od 1000Kč nahoru, už by té kvality cosi mít měla (Když si vemu, že za 100Kč koupíš nějakou Chicony).

Osobně píšu všemi deseti, když jsem se to učil, tak jsem prskal, nadával, proklínal učitelku - ale teď vzpomínám jen s láskou :inlove Co už mi tahle ženská ušetřila času - supr :)
Všem vřele doporučuju - naučte se psát všemi deseti - učení je sice nudné, zdlouhavé a protivné - ale výsledek stojí za to a většinou je na celý život :thumb

No, abych to schrnul. Koupil jsem si [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a jak už píše meeee "Pro velkého psavce IMHO ideální, zahraješ si na ní taky, multimediální tlačítka taky má." Mimo toto jsem u ní ocenil i vcelku výraznější vlnu, kterou se zvedají klávesy uprostřed - držení rukou je vskutku příjemnější. A zahrát se na ní opravdu taky dá - tzn. že "deformace" kláves zas není tak brutální :thumb

Je dobré myslet na své zdraví! Kvalitní klávesnice (kvalitní položení rukou na klávesnici) ti ušetří klouby, gelová podložka pod myš, také uleví zápěstí a kvalitní monitor se lépe stará o oči.
Estez (176)|11.3.2008 09:37
mno jeste take vyvstava otazecka, jestli preferujes klavesnici s nizkym ci vyssim zdvihem.
Ac se to muze zdat jako nepodstatna zalezitost, tak praxe je jina...pokud jsi zvykly na vyskoy zdvih, tak ho radeji zachovej a naopak.

jinak osobne bych si take vybral Logitech Wave.
vmax (23)|28.3.2008 14:53
podle zkusenosti s Logitechem (mam model Deluxe 250), na kterem prave pisi bych doporucoval novou verzi G15.