Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: pc sa nespustí a samé sa zapína 2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    2

    zdravím..akurát kvôli tomuto som sa prihlásil aj ja na tento server
    môj problém začal v podstate tým, že sa mi počítač sám od seba zapínal. zapínal sa dovtedy dokým som ho
    neodpojil zo siete.. niekedz sa zapol hned niekedy až po pár hodinách..priateľka si robí srandu že to je duch.:-))
    Teraz je môj problém ten že ho zase neviem zapnúť..
    Počítač mám len niečo vyše roka a pol..
    zdroj bol už zabudovaný v skrinke a má 400W, nie je značkový..
    Takže v podstate predpokladám že to bude zdroj avšak bojím sa že si kúpim zdroj a nič sa nevyrieši, nakoniec
    to bude matičná takže tiež prosím o radu čo to môže byť..
    Ako som už povedal tiež sa mi počítač nechce zapnúť /respektíve nechce naskočiť windows..on sa pc aj zapne ale po chvíli sa znovu reštartuje, keď sa už nahodí windows všetko je OK, kým ho znovu na pár hodín nevypnem/ nechce naskočiť monitor a musím ho neustále zapínať a vypínať..niekedy to trvá aj 10 min kýmho nakopnem..doslova..

    Tak som si vytvoril vlastné téma aj ked viem že už podobné je ..tak dúfam že mi niekto pomôžete..
    tu sú údaje ktoré mám o svojom pc:
    case atx midi - 400W P4 PC - 139 Black :-)
    monitor LCD LG 19 L1952TQ
    HDD Caviar - 200GB 7200 8MB WD2000JB /C08-B-05/
    CPU AMD Athlon 64 3500 socket AM2
    DVD RW LG GSA H10
    APACER DDR2 - 512 MB 533Mhz 2x plus 1x to samé len 1GB to jest dokopz 2GB :-)
    VGA GeForce NX7600GT T2D256EZ PCX
    MB MSI - K9NU NEO - V

    okrem tohto problému funguje pc bezchybne.. zatial..
    Naposledy upraveno uživatelem jaclovek: 11-03-2008 v 10:38 Důvod: doplnenie informácií..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ...máš nejnovější BIOS? Pokud ne, tak ho každopádně flešni na nejnovější verzi a uvidíme co dál

    - jinak už na to jinde naťuknul Sieben, taky bych zkusit tlačítko co spouští PC. Pokud si na to troufáš, tak vytáhni připojení od tlačítka spouštění k základní desce a zkus ty dva piny, co spouští pc spojit na základní desce třeba šroubováčkem (jen na chvilinku-impuls samo) - budeš tím simulovat stisknutí spouštěcího tlačítka a vyloučíš/potvrdíš tak, že je problém v něm.
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 11-03-2008 v 10:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    hned po flashi biosu skus poradne prekontrolovat vsechny kontakty - vytahnou a znova vratit RAM, GK, procesor (nezapomen na pastu)... odpoj zbytecne pridavne karty a mechaniky - nechej jen to nezbytne nutne - jednu RAM, systemovy disk, procesor grafika zakladni deska a zdroj

    taky skus sehnat na pujceni jiny zdroj a sezen elektrikara - at zkontroluje, jestli nemate v kasi elektroinstalaci (treba jestli v zasuvce je propojene nulak a kostra - driv mi to delalo neporadek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud PC vypneš po nějaké době chodu a hned třeba za minutu zase zapneš, taky nenajede nebo je to v pořádku? Osobně bych to viděl na ten zdroj. Tím že koupíš nový nic nezkazíš, jestli ten současný je nějaký šunt tak je to jen otázka času kdy odejde úplně, takže raději ho vyměnit dříve, než pak vezme něco sebou.

    Edit: a to zapínání, nemáš to náhodou nastavené v BIOSu? Třeba že se má zapnout automaticky v určitou hodinu, nebo po výpadku proudu atd?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    a sezen elektrikara - at zkontroluje, jestli nemate v kasi elektroinstalaci (treba jestli v zasuvce je propojene nulak a kostra - driv mi to delalo neporadek)
    v siti tn-c(vetsina domovnich rozvodu do 90tych let) je to bezne (pokud nulak je prava dirka a kostra kolik)
    u me doma to funguje v pohode (jako v milionech jinych domacnosti)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    v siti tn-c(vetsina domovnich rozvodu do 90tych let) je to bezne (pokud nulak je prava dirka a kostra kolik)
    u me doma to funguje v pohode (jako v milionech jinych domacnosti)
    jo, tam jde prave o to, aby byly propojene - nez jsem je spojil tak se mi PC obcas taky nezapinalo...

    //ale elektrikar nejsu, takze za pripadne barbarstvi me pls nekamenujte
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC se zapíná 3 minuty, poté je hodně nestabilní
    Od TarantulA v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 09-02-2010, 13:52
  2. Nejde zapnaout PC - dokola se vypíná a zapíná
    Od rkd v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 02:58
  3. Socket 775: Asus Commando - zapina sa na 2x
    Od wanrouter v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 06:38
  4. PC sa samovolne zapina
    Od worol v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 08:31
  5. PC se zapíná se spožděním/vůbec
    Od Rejj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-04-2009, 11:11