Nízký výkon grafické karty
Pořídil jsem Sapphire Radeon HD 3870 a jsem z toho trochu vedle. Skóre v 3D Marcích je nejvýše poloviční než by mělo být, v Crysis výsledek také nic moc (22 FPS, high, systémové rozlišení). Sestava v podpisu (ASUS A8R-MVP, A64 X2 4800+, 2 GB DDR-400), systém XP x64, Catalysty 8.3 (s českým CCC), rozlišení 1024 x 768. Nenapadá někoho proč to ?
Něco tu je...zkusím ale napřed XP x86, pže tady mi neznámo co bere 40 % procesoru a přiznejme si, že mladík už to není a pokud mi zmizne polovina výkonu, asi to BUDE znát. Pokud by to bylo ono, systém letí pryč...
Imho to bude buď čipset nebo 64bit OS... Ale spíš tedy OS, jestli ti to zaměstnává ze 40% cpu - dej pak vědět jak to dopadlo ;)
Neé, tohle taktit prostě nejde, řešil jsem to tu milionkrát ;-)
Rozhodně je ve správném (primárním) slotu, s PCIe linkami se nikde hýbat nedá, jen se dá poladit PCIe buffer a nějaká věc, asi to bude časování...? Každopádně zvýšení nad Normal (Fast, Faster) systém nedá.
Rozhodně je ve správném (primárním) slotu, s PCIe linkami se nikde hýbat nedá, jen se dá poladit PCIe buffer a nějaká věc, asi to bude časování...? Každopádně zvýšení nad Normal (Fast, Faster) systém nedá.
S tim taktenim mi to predtim nedoslo, ale uz si vzpominam....
Ty PCIe linky zkoukni pro jistotu (treba v CPU-Z), nekdy se stava, ze to nekomu jede jen @x8 nebo jeste hur @x1.
Ty PCIe linky zkoukni pro jistotu (treba v CPU-Z), nekdy se stava, ze to nekomu jede jen @x8 nebo jeste hur @x1.
3D Mark 2001 asi 12500 bodů a nějaké drobné, 3D Mark 2006 5500 bodů a nějaké drobné.
Teď jsem viděl na PCT hošana s 4000+ přetočenou na 2,5 GHz, grafiku na 850 / 2500 a DDR2-700 a má v 2006 8500 bodů, ale v 1280 x 1024 a asi se to nepočítá univerzálně pro jakékoliv rozlišení, ale spíše se ten výsledek liší, což ? :)
Takže tedy něco musí být špatně. No ale 2006 se mi v x86 odmítá spustit...sežere si to jádro procesoru a nic se neděje.
ADD// 2003 taky nic...začínám bejt ku*va nepříčetnej. 2001 sice jde, ale jestli u toho zase jádro pojede na 300 MHz a dostanu 5000 :mistake ne, dám to ručně na 755 MHz...
Teď jsem viděl na PCT hošana s 4000+ přetočenou na 2,5 GHz, grafiku na 850 / 2500 a DDR2-700 a má v 2006 8500 bodů, ale v 1280 x 1024 a asi se to nepočítá univerzálně pro jakékoliv rozlišení, ale spíše se ten výsledek liší, což ? :)
Takže tedy něco musí být špatně. No ale 2006 se mi v x86 odmítá spustit...sežere si to jádro procesoru a nic se neděje.
ADD// 2003 taky nic...začínám bejt ku*va nepříčetnej. 2001 sice jde, ale jestli u toho zase jádro pojede na 300 MHz a dostanu 5000 :mistake ne, dám to ručně na 755 MHz...
No jasne, Mark06 musis jet v rozliseni 1280x1024, kdyz jedes v nizsim, vysledek bude uplne jinej (vyssi)....
Ale ty tvy body jsou rozhodne maly.
Btw. na Marky ma ATI nejakej hotfix (necekane) a nebo jen do zastupce 3DMarku za .exe zkus dopsat parametr "-nosysteminfo" (bez uvozovek) a zkus to spustit ;)
Ale ty tvy body jsou rozhodne maly.
Btw. na Marky ma ATI nejakej hotfix (necekane) a nebo jen do zastupce 3DMarku za .exe zkus dopsat parametr "-nosysteminfo" (bez uvozovek) a zkus to spustit ;)
a skus radsi 2003 a 2005, ty meri jen grafiku... 01 a 06 se blbe porovnava kdyz ti do vysledku mota i CPU a kdo vi co vsechno...
a na rozliseni a AA/AF a kvalite textur a vsem takovem samozdrejme zalezi
a na rozliseni a AA/AF a kvalite textur a vsem takovem samozdrejme zalezi
Hm, 01 - 7500 bodů, 03 a 06 jen smrdí v paměti. Zkusím starou A8N-E, mám ji osazenou A64 3200+, tak uvidíme :)
Zkusím to, zapomněl bych na to, dík :) Na x64 to totiž jede přímo, naopak to dokonce nefunguje s hotfixy :D
Ačkoliv dle přílohy dostává procesor zabrat, tak stejně s myslím, že jeho výkon je dostačující na to, aby skóre v 3D Marku 2006 pod XP x86 bylo vyšší než 3400 bodů (1011 / 1883 / 1014). Zkusím to na té starší sestavě, za chvíli se ozvu, nicméně můj soukromý tip je jasný - Catalysty. Před instalací 8.3 se mi nikdy nestalo, aby pouze běžící systém žral 40 % procesoru a ovladače ve správci úloh nejsou, tak to můžou být...jinak abych předešel dotazu, dle CPU-Z běží všechno na frekvencích jak má...
ADD//
Problém bude určitě s procesorem, protože dle starých výsledků Super Pí
ASUS A8N-E
Athlon 64 X2 4800+ (Toledo, 2 x 1MB)@2,52 GHz + AC Freezer PRO & AC Silver 5
2 x 1024 MB DDR-400 SDRAM 3-4-4-8-2T@DDR-420 3-3-3-7-1T
1M 0:34
2M 1:20
4M 2:55
když mám teď 1M 1:19, tak je asi opravdu něco špatně.
ADD//
Problém bude určitě s procesorem, protože dle starých výsledků Super Pí
ASUS A8N-E
Athlon 64 X2 4800+ (Toledo, 2 x 1MB)@2,52 GHz + AC Freezer PRO & AC Silver 5
2 x 1024 MB DDR-400 SDRAM 3-4-4-8-2T@DDR-420 3-3-3-7-1T
1M 0:34
2M 1:20
4M 2:55
když mám teď 1M 1:19, tak je asi opravdu něco špatně.
No, pokud si svou starou kartu jen vytáhl a vrazil tam novou, je problém celkem jasný - musíš důkladně vše pročistit a až pak naistalovat nové catalysty k 3870, jinak ti to pořádně nepojede (problém byl celkem probíraný na pctf)
Myslíš si, že ten návod jsem tu psal jen tak a sám to nedělám či co ? SAMOZŘEJMĚ že jsem odinstaloval původní kartu, smazal všechno DriveCleanerem a pak teprva vyměnil kartu...
ADD// jinak Linpack hlásí maximálně 150 MFlops, výkon procesoru se mi zmenšil o více než polovinu...pomóc :cry:cry:cry (to by ukazovalo na to vytížení, je sice pár procent, ale pokud se snížil výkon CPU, zvedá se to do závratných výšin).
ADD// jinak Linpack hlásí maximálně 150 MFlops, výkon procesoru se mi zmenšil o více než polovinu...pomóc :cry:cry:cry (to by ukazovalo na to vytížení, je sice pár procent, ale pokud se snížil výkon CPU, zvedá se to do závratných výšin).
TO Pavel Boček pouzij procexp ten umi zobrazovat vic veci nez taskmanager (zjisti co zere procak a zabij/z_idle_uj)
Ještě slíbené výsledky z A8N-E osazené A64 3200+@2,2 GHz (paměti a grafika tytéž) - v 2006 dává přes 6000 (z toho necelých 900 je procesor).
Celkem těžce. Zkusím ještě vyhodit Catalysty, co to udělá, ale pak už není jiná možnost...problém se týká opravdu tohoto PC, na druhé sestavě mám vytížení 0-2 %. Na druhou stranu, když to tu dělají dva systémy, dá se vůbec říct, že je to systémem ?
ADD//
Zkusil jsem ten PE a 40% si berou HW přerušení...coto ?
ADD//
Zkusil jsem ten PE a 40% si berou HW přerušení...coto ?
Pavle a zkousels ten Procexp, co ti radil matyyy? Tam se dozvis blizsi info, co ti vytezuje CPU....
Příspěvek nad tvým :) Jinak jak jsem dověděl, že to jsou přerušení, tak od toho už byl jen kousek k tomu, zkusit PCI grafiku. Stalo se, co jsem čekal - všechno je OK. Tak teď babo raď - dělá to systém, dělá to karta, dělá to nekompatibilita s deskou či co ?
Další PCIe karta je OK, takže si hodím data na další oddíl a jdu na to...
ADD//
OK, takže je to doma. Zjistil jsem čím bylo to, že mi dřív nešel nainstalovat SP2 na x64, nainstaloval ho a opět, přerušení bere 40 % CPU. Po odinstalaci je to v normálu. Z toho vyplývá, že před tím to dělala nějaká aktualizace, která je teď v SP2 obsažená (protože jsem neměl SP2, ale jen aktualizace). Napíšu do Microsoftu, co to dělá...
ADD2//
Výsledek v 2006 je 8971; byl další reinstal...se bojím nainstalovat i ty stupidní ovladače zvukovky, dělají stejnak jen humus.
ADD//
OK, takže je to doma. Zjistil jsem čím bylo to, že mi dřív nešel nainstalovat SP2 na x64, nainstaloval ho a opět, přerušení bere 40 % CPU. Po odinstalaci je to v normálu. Z toho vyplývá, že před tím to dělala nějaká aktualizace, která je teď v SP2 obsažená (protože jsem neměl SP2, ale jen aktualizace). Napíšu do Microsoftu, co to dělá...
ADD2//
Výsledek v 2006 je 8971; byl další reinstal...se bojím nainstalovat i ty stupidní ovladače zvukovky, dělají stejnak jen humus.
Po instalaci zvukové karty je to tu zas. Nepománá odnstalace ani zákaz v BIOSu. Je to nějaká chyba v systému...a bez SP2, aktualizací a zvuku nebudu. Napsal jsem do fóra Microsoftu a pokud mi tam s tím nikdo nepomůže, v pondělí jim začnu vyzvánět na podporu.
[QUOTE=Pavel Boček;100773]Po instalaci zvukové karty je to tu zas.[/QUOTE]Jo tak to je nejakej blbej problem.... skoda, dej vedet, jak si dopad na podpore.
Díky díky díky !!! Že mě to samotného nenapadlo, když to souviselo se zvukem :) Za tohle si zasloužíš jasnou šestku :D Ostatní dostanou jen pětku, protože se snažili, seč mohli, ale nevyřešili :):thumb:thumb:thumb
to pavlov: a pardon, že jsem se nepodepsal, jsem to hlava děravá :D
to pavlov: a pardon, že jsem se nepodepsal, jsem to hlava děravá :D
[QUOTE=Pavel Boček;101268]Díky díky díky !!! Že mě to samotného nenapadlo, když to souviselo se zvukem :) Za tohle si zasloužíš jasnou šestku :D Ostatní dostanou jen pětku, protože se snažili, seč mohli, ale nevyřešili :):thumb:thumb:thumb
to pavlov: a pardon, že jsem se nepodepsal, jsem to hlava děravá :D[/QUOTE]
To by mě vážně nenapadlo - btw, měl si nainstalované ovladače i na tohle audio?
to pavlov: a pardon, že jsem se nepodepsal, jsem to hlava děravá :D[/QUOTE]
To by mě vážně nenapadlo - btw, měl si nainstalované ovladače i na tohle audio?
Právě se to ještě zkomplikovalo - ono se to používalo jako defaultní zvukovka a tím se též vysvětluje, proč mi ovladače na integrovanou psaly, že nejdou na můj HW...takže aby to bylo na 100 % jsem ještě musel grafiku prostě vytáhnout, použít PCI, nainstalovat zvukovou kartu a všechno vrátit. Možná by to šlo i tak, teď už vím, že jedno z těch HD Audio Device je integrovaná karta a to bych prostě zkusil, u kterého mi to při manuální instalaci nenapíše hlášku o nekompatibilitě driverů se zařízením :) Ale hlavně, že už to chodí a výsledek při defaultních taktech je v příslušném tématu.
[SIZE="1"]Akorát jsem s tím ztratil půl víkendu a dneska budu ještě do rána benchmarkovat a taktit a zase nic neudělám a přes prázdniny asi nebudu spát :angry[/SIZE]
[SIZE="1"]Akorát jsem s tím ztratil půl víkendu a dneska budu ještě do rána benchmarkovat a taktit a zase nic neudělám a přes prázdniny asi nebudu spát :angry[/SIZE]