Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zdroje - fotky pokažených zdrojů - vyteklých kondíků a pod.

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Čau co takhle založit tohle téma, kam bysme postovali zdroje, na které sme narazili při naší práci...a tyto zrdoje byly vadný?
    Abysme nemuseli zakládat falší a další thready...

    Já se třeba teď setkal v práci s Maxpower 300W ATX, kterje jel, nejevil žádné známky vad...jenže já čistil PC jedné sekretářky...a říkám si..no radši do něj kouknu...ještě že tak!!!
    2 kondíky vyteklý - 2x 2200uF 10V -značka: jen logo
    a pak "obří" nafouklý 680uF 200WV +85°C! značka: HEC
    fotky bohužel nedodám, nechce se mi to fotit...tím foťákem co je v práci
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Tak tentokrát to nebude zničený zdroj, ale můžem uzavírat sázky za jak dlouho to ten zdroj vzdá

    Jedná se o
    COLORSit 400W !!!
    model: 340U-SCE
    data dle štítku:
    +3.3V - 18A
    +5V - 30A
    +12V - 19A
    -5V - 0,5A
    -12V - 0.8A
    +5VSB - 2A
    sice měl pečeť, ale ta bylo nalepená úplně blbě a bez potíží sem ji sundal

    A poprosil bych Trodase aby mi řekl, co si myslí o kapacitě kondíků
    A všimněte si VENT kondíku s nápisem L.ESR

    A proč to sem dávám? Zdroj bude živit sestavu:
    Intel E6750, ASUS P5K SE, Asus 8600GT 512MB DDR2, 2x1GB Patriot 4-4-4-12 při 2.2V, Maxtor 500GB, a noname dvd vypalovačku
    Já sem se zděsil, ale jak mi bylo řečeno, tak zákazník do toho víc nedá...tak je tam CASE se zdrojem za cca 890kč s DPH

    panebože ten case je takovej SHIT! musel sem namontovat distanční sloupky(sem zhýčkanej skříněma TT), samozřejmě že z 6ti sloupků se 4 protáčí a nejdou dotáhnout
    a ostré hrany...no super

    A zdroj? co sem ještě nenapsal, tak z něj vedou tyhle svazečky:
    1x napájení k desce 24pin
    1x přídavný napájení desky 4p
    2x napájení mechanik a to:
    1. větev: 3x MOLEX
    2. větev: 2x MOLEX, 1x SATA, 1x FDD
    to je hodně málo!

    Zdroj vydává VF pískot, kterej proniká až od nejhlubších závitů mé šedé kůry a nechutně mě z toho bolí uši a hlava a to tam mám instalit ještě Visty, teď dělám memtest
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2225.JPG 
Zobrazení: 334 
Velikost: 564.0 KB 
ID: 3207   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2228.JPG 
Zobrazení: 306 
Velikost: 613.7 KB 
ID: 3208   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2229.JPG 
Zobrazení: 290 
Velikost: 664.9 KB 
ID: 3209   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2230.JPG 
Zobrazení: 256 
Velikost: 529.1 KB 
ID: 3210   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_2231.JPG 
Zobrazení: 325 
Velikost: 575.3 KB 
ID: 3211  
    Naposledy upraveno uživatelem Sieben: 25-03-2008 v 22:05 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Tak takhle riskovat
    kolikpak by mohl vydržet...
    ...když řeknu rok?Asi miň...

    //jakou srajdou jsou ty velký k. přilepený? Jak se jim podařilo tak obouchat ten chladič???
    ////To budeš skládat ty? No, jestli se to "pokazí", tak to stopro bude na tebe
    //////a ještě dotázek, to bývaj normálně cívky přelepený izolačkou?že sem to neviděl...
    ////////
    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    COLORSit 400W !!!
    COLORShit
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 25-03-2008 v 20:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    nějak nechápu co myslíš tím obouchaným chladičem...
    No já už tu izolačku párkrát viděl, takže se to dělá i jinde
    Mě spíš zarážej ty 2 cívečky co se navzájem dotýkaj drátama(ale sou izlovaný,škoda)

    Jo skládat to budu já, kámošovi kterej to zařizuje sem to řekl, že to tak do půl roka odejde a že je to sračka, on to ví, ale zákazník je BFU, takže mu to nevysvětlíš

    A kondíky sou přilepený...no vanilkovej termix to není, zkoušel sem Asi u toho byl nadrženej bachař v továrně
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    nějak nechápu co myslíš tím obouchaným chladičem...
    mrkni se na druhou fotku(a na poslední). Ale ono je to možná i lepší, má to větší plochu a stejně tam nikdo nevidi

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    Asi u toho byl nadrženej bachař v továrně
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 25-03-2008 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Je tam namazaná teplovodivá pasta aby se lépe vedlo teplo z těch T ...no asi tam měli bukkakke party jak se tak koukám
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Celkovy vnitrni navrh a dimenzovani zdroje vypada tak na 200W PSU. Kdyby mi nekdo tvrdil, ze to PSU da 250W, tak ho poslu do... Kondiky HEV/VENT/Fulltec jsou bezne pouzivane spatne kondiky a v dobre dimenzovanych zdrojich nezatezovanych silnymi pocaly maji sanci rok az rok a pul vydrzet. Tomuhle kramu davam s tu sestavou mesic a pul az dva.

    Vysokofrekvencni piskot se totiz ozyva proto, ze zdroj je brutalne pretizen.

    + libi se mi cisty navrh/provedeni zdroje
    + nevynechane L filtry na vystupu, i kdyz toroidni by byly hezci/lepsi

    - brutalne poddimenzovane (na 400W, na 200W tak akorat) kondiky
    - spatne znacky kondiku
    - vynechane mista po kondicich (tipuji ze to byl pomocny +12V kondik, nebo +5VSB ci -12V kondik...)
    - brutalne poddimenzovany hlavni transformator
    - vystupni toroid zraly tak na 200W a ani prd vic
    - pofiderni, male a ocividne poddimenzovane vykonove tranzistory

    V tom poslednim se mohu mylit, ale typ nejak nedokazu desifrovat. Tim spise, ze znacku MOSPEC neznam. Mozna se nam tim chce naznacit je je to mosfet a ze bude peci jako pec - MosPec - ale to uz spekuluji

    Realita je, ze zadny Fairchild ci Infineon a ba ani ST to tedy neni a tak jsem k novym znackam spise podezrivavy - asi jako k Cinskym kondikum typu VENT, Fulltec a Hec.


    PS. ten zdroj to prese vsechno mozna prezije, protoze pokud zakaznik neni hluchy, tak sahne do kapsy a koupi si nejaky nepiskajici...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Ten zdroj je naprosto stejnej jako některé z modelů 350/400W EC. Apropó já kdysi na vysokofrekvenční pískot 550W EC vyzrál výměnou fóliových kondenzátorů (žluté kvádříky), pískot zmizel jak mávnutím kouzelného proutku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Zajimave - za co jsi je vymenil? Za vetsi kapacitu ci mensi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    PS. ten zdroj to prese vsechno mozna prezije, protoze pokud zakaznik neni hluchy, tak sahne do kapsy a koupi si nejaky nepiskajici...
    No uvidíme, já se obávám že asi ne, ale mě je to ve své podstatě jedno, já to nebudu řešit tu reklamaci potom

    Díky za zhodnocení
    zítra budu s tou sestavou dále elaborovat a uvidíme jak dopadne Visty už sou nainstalovaný...

    Jinak mě mrzí, že nemám nějakej user-friendly zátěžovej tester zdrojů, to bych si vyhrál
    bych tam nastavil 350W a ono by to udělalo BUM
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    bych tam nastavil 350W a ono by to udělalo BUM
    A pak by to tu někdo platil

    A asi mužem zkonstatovat, že rok, co jsem mu dal včrera nepřežije, možná ani půl
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Zajimave - za co jsi je vymenil? Za vetsi kapacitu ci mensi?
    bohužel už se nepamatuju, ale kapacita možná dokonce zůstala stejná, akorát ty kvádříky nebyly žlutý ale šedivý - tj. jinej výrobce. Ale podrobnosti si už nepamatuju, je to už dlouho... -Rozhodně to nebyly žádný značkový potvůrky, ale nějaký obyč potvory, který jsem tehdy splašil ve škole nebo v Nedisu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    tak přidávám další obrázky..takto dopadl tranzistor a odpor v sestřině zdroji..stáří cca 6let, Maxpower pracoval dlouho..a tvrdě...
    a jako náhrada mi posloužil darovaný ColorShit 400W (váhou cca poloviční jak Maxpower 300/350W)

    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MSI 6340 výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-10-2013, 23:23
  2. FAQ: Jak na výměnu kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 76
    Poslední příspěvek: 06-10-2013, 13:50
  3. Co znamenaji ty zkratky ESL a ESR u kondiku:
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2008, 01:46
  4. NetGear RP614 v1, výměna kondíků
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 12:10
  5. Nova sekce - fotky vnitřku zdrojů
    Od wolf007 v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-08-2007, 21:03