Gigabyte
Zdravím všechny, mám takový problém, v loni jsem koupil pc gigabyte H663 s TV kartou Aver Media,vše bylo v pořádku, než jsem musel přeinstalovat sistém WMCE 2005. Ateď vše pracuje dobře až na TV kartu, která nejde nainstalovat, skoušel jsem ovladače i z netu a nic. Tak jsem koupil jinou TV kartu a stejný problém a nejde nainstalovat ani v jiným PC. Asi něco dělám špatně. Neměl někdo podobný problém a poradí mi co s tím. Za Vaše rady vám děkuji předem.
Tak se trochu rozepiš, jestli chceš radu. Jaké ostatní ovladače jsi instaloval? Resetoval jsi BIOS? Co konflikt IRQ, není? A hlavně, jaké ovladača na tu TV kartu používáš, mám podezření že tam cpeš nějaké špatné, když to nefunguje ani v jiném PC.
Gigabyte dodava u tohoto zarizeni 2 ruzne TV tunery (AverMedia nebo Provideo conexant). Musis si zjistit, ktery model mas. Pak stahni spravne ovladace a nainstaluj. Pote je treba TV tuner znova naladit. Pokud ti to nepujde, zkus zadat misto Ceska treba Nemecko. Proste zkousej.
p.s. Celkem pekna hracka do obyvaku.
p.s. Celkem pekna hracka do obyvaku.
jedná se o tuto kartu,http://www.avermedia.com/avertv/Support/Download.aspx?Type=Software&id=154&tab=APDriver, ale na ty co mám já je A16eac a píše mi to karta nenalezena, a při instalování z přiloženého cd mi to píše něco o ID.
to je jedinej ovladač kterej to veme a nainstaluje se ale po restartu to napíše že karta nenalezena neblo že nepracuje správně
Ted se divam, ze to zarizeni je celkem nizke, jak tam je ta karta zapojena? Zrejme vodorovne pres nejakou redukci na PCI? Mrkni se, jestli to mas poradne dotlacene do slotu. Jinak mi to pripada, jako by chybely nejake drivery pro chipset. V systemu jinak nemas zadne otazniky nebo vykricniky?
Skús to hodiť do iného slotu. Stalo sa mi to pri niektorých tipoch kariet, že nechcelo ju násť v jednom slote a v druhom to išlo OK.
v tom to asi nebude, je to tak od výrobce, jen jsem to přeinstaloval a už to nejde, ale karta jako taková nainstalovaná je, na kartě vlastnosti je napsáno že je vše ok ale když to chci spustit tak to nejde
Stejně to zkus dát do jiného slotu, mám HTPC postaveno také na desce od GB a minule se mi násilném restartu stalo něco podobného. Musel jsem dát kartu di jiného slotu aby fungovala. Po návratu do původního slotu také nic, ale pomohlo odinstalování karty ve správci zařízení, fyzické vyndání ze slotu a spuštění počítače - pak zas zasunutí karty do sltou a po startu PC karta byla korektně nalezena - takže ase běží ve svém původním slotu. Nejvíc mne na tom zaujalo, že nestačilo kartu jen ve slotu vyndat a zpátky nandat, ale musel být mezitím ten start počítače.
Tudíž moje rada zní buď jiný slot, nebo odinstalovat kartu - vyndat kartu - spustit PC - vypnout PC - nandat kartu - spustit PC - nainstalovat.
Tudíž moje rada zní buď jiný slot, nebo odinstalovat kartu - vyndat kartu - spustit PC - vypnout PC - nandat kartu - spustit PC - nainstalovat.
tak jsem to udělal, při restartu to kartu našlo,ovladač to spolklo a když to chci spustit tak mi to píše karta nenalezena, tak už teda nevím.
No tak to je vážně v p... zvlášť když máš jen jeden slot a nemůžeš tedy kartu vyzkoušet v jiném slotu. No zkusil bych to provést ještě jednou, pak bych zkusil nějakou linuxovou live distribuci (jestli si s kartou nějak poradí) a nebo vzít kartu na jiný komp a nakonec přeinstalovat Windows. Ještě mne napadá (ale spíš už je to ve smyslu "tonoucí se stébla chytá") jestli tam nemáš nějaký "zmatek" v komunikaci po sběrnici.
určitě tam něco takovýho bude,je to OM verze WIN a je cinknutá češtinou, já myslím že to bude v postupu instalace, výrobci jsem už dvakrát psal a ani jednou mi neodpověděli, nejhorší je že jsem dětem koupil taky TV kartu GIGABYTE do jejich aceru a jsou s tim úplně stejné problémy, tak si myslím že dělám někde chybu já, a vůbec nejhorší je to že neznám nikoho kdo to umí, nebo kdo se počítačema zabývá