Chtel jsem se vas zeptat kdybych mel net pres kabelovku a stahoval bych zpomalil by se net ostatnim uzivatelum ?
Nemělo by se to stát, pokud mám smlouvu na 2 Mb linku tak by ty 2 Mb měly být zaručeny bez ohledu na to, co dělají jiní uživatelé. Ještě záleží na FUP (pokud nějaká je), takže je možné že se po čase net zpomalí tobě.
Tak pokavaď tam je agregace, jakože třeba u ADSL je, tak to jede pomalejš všem. U Kabelovky nevím, ale agregace tam bude určitě taky.
Ono jako poznat jí je umění, já mam tuším agregaci 1:50 a větší výkyvy v rychlosti nepozoruji.
Ono jako poznat jí je umění, já mam tuším agregaci 1:50 a větší výkyvy v rychlosti nepozoruji.
To je závislé i od toho, ako to má provider naagregované a od topológie. Sú to celkom sofistikované záležitosti a najviac sa pomocou agregácie provider trošku i istí, ak by vznikli nevyžiadané problémy.
U kabelovky, tedy konkretne UPC tvoje stahovani nema zadny vliv na ostatni, prichozi pasmo mas sam pro sebe.
Nemluvil nahodou o lokalni siti? Aspon ja to tak pochopil .. pokud ano tak se samozrejme ostatnim uzivatelum net samozreme zpomalil..
Citace: "... mel net pres kabelovku ..."
Na tohle reaguju, a vsichni ostatni krom tebe take, ale muzes mit pravdu.
Na tohle reaguju, a vsichni ostatni krom tebe take, ale muzes mit pravdu.
Chapu ja jen nevim jestli se nepta na to ze kdyz zmeni providera a bude mit net pres kabelovku tak jestli budou ostatni pc v domacnosti vytizene pokud bude stahovat :) Nerikam ze mam pravdu jen me to napadlo ;) Mohl by to autor prijit rozlousknout protoze to jsou dve naprosto rozdilne veci ;)
Já bych jen poopravil to 2 Mbit = garantované 2 Mbit. To není pravda, teď o tom bylo zrovna v TV, znamená to "maximálně 2 Mbit"...hlavně u ADSL to technicky není proveditelné (jedině s fyzickým zrychlením hlavního pásma, ale to už bude brzy na technickém maximu, co se týče metaliky), proto agregace.
Ovšem pokud se nezačne v blízké době se zrychlením hlavních pásem ADSL, tak to bude katastrofa...např. telekom zrušil FUP, údajně též zlevnil linku sub-providerům, čili se to všechno bude zrychlovat/zlevňovat a s rozvojem škaredých webů jako Youtube a vůbec s typickým nárůstem provozu na Internetu se bojím, že reálná rychlost bude čím dál tím nižší :cry
Ovšem pokud se nezačne v blízké době se zrychlením hlavních pásem ADSL, tak to bude katastrofa...např. telekom zrušil FUP, údajně též zlevnil linku sub-providerům, čili se to všechno bude zrychlovat/zlevňovat a s rozvojem škaredých webů jako Youtube a vůbec s typickým nárůstem provozu na Internetu se bojím, že reálná rychlost bude čím dál tím nižší :cry
No bavil jsem se o internetu pres kabelovku, tam jde z technickeho hlediska o garantovanou rychlost, ve smeru k zakaznikovi. Jinymi slovy jeden kazdy modem ma sve vlastni pasmo smerem od CMTS k modemu.
Karneval to dokonce garantoval, bohuzel UPC to nyni vypustilo, protoze zrusili datove limity a nechce se jim navysovat konektivitu od CMTS.
Jinak zruseni datovych limitu u technologie ADSL je opravdu hovadina, obzvlaste u linek s agregaci 1:40, ale osobne mi to vyhovuje, delam pro UPC a aspon bude vic zakazek na internety.
Karneval to dokonce garantoval, bohuzel UPC to nyni vypustilo, protoze zrusili datove limity a nechce se jim navysovat konektivitu od CMTS.
Jinak zruseni datovych limitu u technologie ADSL je opravdu hovadina, obzvlaste u linek s agregaci 1:40, ale osobne mi to vyhovuje, delam pro UPC a aspon bude vic zakazek na internety.
[QUOTE=|Mio|;103544]...[/QUOTE]
No, trochu rýpnu...100% není nikdy nic ;) A opravdu málokdo garantuje minimální rychlost...
Jinak u nás se provozovatel televize nechtěl dohodnout se zájemcem o provoz připojení po kabelu, takže mi říkal včera starosta, že už ho to nebaví a vyšplouchne obě firmy a bude...tak uvidímě, ale kdo provozuje TV i připojení jsou hlavně větší firmy, které by navíc o to měly určitě zájem...tak třebas tu budeme mít nakonec též UPC nebo Karneval :)
No, trochu rýpnu...100% není nikdy nic ;) A opravdu málokdo garantuje minimální rychlost...
Jinak u nás se provozovatel televize nechtěl dohodnout se zájemcem o provoz připojení po kabelu, takže mi říkal včera starosta, že už ho to nebaví a vyšplouchne obě firmy a bude...tak uvidímě, ale kdo provozuje TV i připojení jsou hlavně větší firmy, které by navíc o to měly určitě zájem...tak třebas tu budeme mít nakonec též UPC nebo Karneval :)
No, 100% je samozrejme jen sen o bezchybnosti a dokonalosti.
Ale proto se v konfiguracich pro modem nastavuje rychlost vzdy o par procent vyssi, takze pokud neni nejaky technicky problem, tak to tou rychlosti skutecne bezi.
Jinak kdyz sit tak uz urcite UPC, spolecnost Karneval definitivne zanikla k poslednimu dni lonskeho roku a vsechno prevzalo UPC. I kdyz ke slucovani uz dochazelo od poloviny lonskeho roku.
Ale proto se v konfiguracich pro modem nastavuje rychlost vzdy o par procent vyssi, takze pokud neni nejaky technicky problem, tak to tou rychlosti skutecne bezi.
Jinak kdyz sit tak uz urcite UPC, spolecnost Karneval definitivne zanikla k poslednimu dni lonskeho roku a vsechno prevzalo UPC. I kdyz ke slucovani uz dochazelo od poloviny lonskeho roku.