zamrznuti pc
Zdravím,
sestavil jsem si nový pc (deska GIGABYTE GA-P35-DS3 rev 2.0, intel core 2 duo 2.6Ghz, GEFORCE GTS 8600) a pokazde, kdyz chci instalovat OS (winXP) tak mi pc zamrzne, vzdy na jinem miste. Kdyz jsem spustil memtest tak to same, pc zamrznul. Zkousel sem i ramky od kamose, grafiku od kamose a to stejne. Zkousel sem i ruzne nastaveni biosu, ale zadna zmena. Cim by to mohlo byt, vadna deska ??? Diky za radu
sestavil jsem si nový pc (deska GIGABYTE GA-P35-DS3 rev 2.0, intel core 2 duo 2.6Ghz, GEFORCE GTS 8600) a pokazde, kdyz chci instalovat OS (winXP) tak mi pc zamrzne, vzdy na jinem miste. Kdyz jsem spustil memtest tak to same, pc zamrznul. Zkousel sem i ramky od kamose, grafiku od kamose a to stejne. Zkousel sem i ruzne nastaveni biosu, ale zadna zmena. Cim by to mohlo byt, vadna deska ??? Diky za radu
co mas za zdroj? hlavne vyrobce
nemate doma problemy s elektroinstalaci?
co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?
co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?
Mně tohle dělala stará deska, že při instalaci zamrzala... ale to měla v háji kondíky (no fakt, ti v obraze se nebudou smát :p), když jsem tam napájel nové, tak jelo vše v poho. Ale ty máš funglovku :notsure Nechce se mi věřit, že bys měl takový pech a koupil kaput desku...
Uvidíme, co napíšeš na mechovi otázky :)
Uvidíme, co napíšeš na mechovi otázky :)
[QUOTE=mech13;101354]co mas za zdroj? hlavne vyrobce
co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?[/QUOTE]
zdroj Fortron ZDROJ FSP400-60GLN (BLUESTORM II) 400W ATX.
Problemy urcite nemame :)
procesor Intel Core 2 Duo E6750
co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?[/QUOTE]
zdroj Fortron ZDROJ FSP400-60GLN (BLUESTORM II) 400W ATX.
Problemy urcite nemame :)
procesor Intel Core 2 Duo E6750
mas nejnovsi bios? zkousel jsi CLEAR CMOS?
co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?
co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?
[QUOTE=mech13;101379]...mas nejnovsi bios?...[/QUOTE]
...s tou novou verzí BIOSu mě to taky napadlo, ale jen pro jistotu zkus v tom nynějším BIOS pobýt kapku déle. Jestli se to náááhodou nesekne i třeba v BIOSu (i když teď nevím, jestli to je vůbec možné a jesli se mi to vůbec někdy stalo :notsure) - ale i tak - nebylo by zrovna nejšikovnější, kdyby se to seklo zrovna při flešování na novou verzi BIOSu :mistake
...s tou novou verzí BIOSu mě to taky napadlo, ale jen pro jistotu zkus v tom nynějším BIOS pobýt kapku déle. Jestli se to náááhodou nesekne i třeba v BIOSu (i když teď nevím, jestli to je vůbec možné a jesli se mi to vůbec někdy stalo :notsure) - ale i tak - nebylo by zrovna nejšikovnější, kdyby se to seklo zrovna při flešování na novou verzi BIOSu :mistake
[QUOTE=mech13;101379]mas nejnovsi bios? zkousel jsi CLEAR CMOS?
co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?[/QUOTE]
No bios mam f12 takze nejnovejsi, clear cmos sem nezkousel (pac nevim jak, ale bios sem stejne moc nepredelaval, takze nevim).
Disky mam sata nastavene na legacy a pripojene z chipsetu...
co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?[/QUOTE]
No bios mam f12 takze nejnovejsi, clear cmos sem nezkousel (pac nevim jak, ale bios sem stejne moc nepredelaval, takze nevim).
Disky mam sata nastavene na legacy a pripojene z chipsetu...
Pokud se ti nechce hledat jumper tak staci z desky na chvili vytahnout baterku a dat ji zpet ;) Nebo s emrkni do manualu tam bude napsany co a jak .. pokud to nepomuze .. zkusil bych kabelaz od disku vymenit nove stoji par korun .. Vubec pokud je to novy stroj cele bych to rozebral a slozil .. zkontroloval zda vse sedi jak ma nekde neni neco uvolneno povytazeno ..
Sedí ti dobře chladič na CPU? Bych tipoval jestli se ti náhodou nepřehřívá bud procesor nebo nějaká jiná část PC. Napájecí kontakty na desce máš pořádně dotlačené?
[QUOTE=skriiim;101488]ano teploty sem kontroloval v biosu hned po zamrznuti a vpohode[/QUOTE]
To je pozdě, mezitím se to zchladí. Jdi do BIOSu, mrkni do HW monitoringu a chvilku tam pobuď, jak se budou teploty vyvíjet...jinak též doporučuji to složit na stole. Mohl bys zkusit i naopak starší BIOS...
To je pozdě, mezitím se to zchladí. Jdi do BIOSu, mrkni do HW monitoringu a chvilku tam pobuď, jak se budou teploty vyvíjet...jinak též doporučuji to složit na stole. Mohl bys zkusit i naopak starší BIOS...
Přesně jak píše Pavel. Rozhod to na stole ( na zemi - je celkem jedno ) Překontroluj usazení chladičů a pokud máš možnost někde si vypujčit nějaky infra teploměr, nebo nějaky takový, tak překontroluj ty teploty.
jak pise Pavel Boček, skus to poskladat mimo skrin na stole. akorat me to jeste napadlo ale PB me predbehl
nekdy muze byt spatna kostra nebo neco pribijet ci zlobit a v bedne to dela paseku, mimo bednu to jede OK
nekdy muze byt spatna kostra nebo neco pribijet ci zlobit a v bedne to dela paseku, mimo bednu to jede OK
Zkoušel jsi i jen jednu ramku, případně místo grafiky nějakou starou do PCI? A s úplně odpojeným diskem, jen DVD pro spuštění memtestu nebo třeba nějaké live distribuce linuxu .. A určitě zresetuj ten BIOS.
tak jsem tam dal bios f4 (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2627) podle tohodle a meho cpu a OS se nainstaloval, tak teda nevim cim to bylo :) kazdopadne diky za Vase rady