reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
skriiim (8)|16.3.2008 23:25
Zdravím,
sestavil jsem si nový pc (deska GIGABYTE GA-P35-DS3 rev 2.0, intel core 2 duo 2.6Ghz, GEFORCE GTS 8600) a pokazde, kdyz chci instalovat OS (winXP) tak mi pc zamrzne, vzdy na jinem miste. Kdyz jsem spustil memtest tak to same, pc zamrznul. Zkousel sem i ramky od kamose, grafiku od kamose a to stejne. Zkousel sem i ruzne nastaveni biosu, ale zadna zmena. Cim by to mohlo byt, vadna deska ??? Diky za radu
mech13 (5526)|16.3.2008 23:28
co mas za zdroj? hlavne vyrobce

nemate doma problemy s elektroinstalaci?

co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?
kane.shw (1231)|16.3.2008 23:36
Mně tohle dělala stará deska, že při instalaci zamrzala... ale to měla v háji kondíky (no fakt, ti v obraze se nebudou smát :p), když jsem tam napájel nové, tak jelo vše v poho. Ale ty máš funglovku :notsure Nechce se mi věřit, že bys měl takový pech a koupil kaput desku...

Uvidíme, co napíšeš na mechovi otázky :)
skriiim (8)|16.3.2008 23:56
[QUOTE=mech13;101354]co mas za zdroj? hlavne vyrobce

nemate doma problemy s elektroinstalaci?

co mas presne za model CPU? E6xxx nebo E8xxx?[/QUOTE]

zdroj Fortron ZDROJ FSP400-60GLN (BLUESTORM II) 400W ATX.
Problemy urcite nemame :)
procesor Intel Core 2 Duo E6750
mech13 (5526)|17.3.2008 00:37
mas nejnovsi bios? zkousel jsi CLEAR CMOS?

co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?
kane.shw (1231)|17.3.2008 00:44
[QUOTE=mech13;101379]...mas nejnovsi bios?...[/QUOTE]

...s tou novou verzí BIOSu mě to taky napadlo, ale jen pro jistotu zkus v tom nynějším BIOS pobýt kapku déle. Jestli se to náááhodou nesekne i třeba v BIOSu (i když teď nevím, jestli to je vůbec možné a jesli se mi to vůbec někdy stalo :notsure) - ale i tak - nebylo by zrovna nejšikovnější, kdyby se to seklo zrovna při flešování na novou verzi BIOSu :mistake
skriiim (8)|17.3.2008 10:20
[QUOTE=mech13;101379]mas nejnovsi bios? zkousel jsi CLEAR CMOS?

co mas za disky? SATA? PATA? k cemu pripojene? GSATA nebo konektory z chispetu? SATU mas nastavenou na legacy?[/QUOTE]

No bios mam f12 takze nejnovejsi, clear cmos sem nezkousel (pac nevim jak, ale bios sem stejne moc nepredelaval, takze nevim).
Disky mam sata nastavene na legacy a pripojene z chipsetu...
pas!k (3765)|17.3.2008 10:25
Pokud se ti nechce hledat jumper tak staci z desky na chvili vytahnout baterku a dat ji zpet ;) Nebo s emrkni do manualu tam bude napsany co a jak .. pokud to nepomuze .. zkusil bych kabelaz od disku vymenit nove stoji par korun .. Vubec pokud je to novy stroj cele bych to rozebral a slozil .. zkontroloval zda vse sedi jak ma nekde neni neco uvolneno povytazeno ..
Zoidik (1405)|17.3.2008 11:25
Sedí ti dobře chladič na CPU? Bych tipoval jestli se ti náhodou nepřehřívá bud procesor nebo nějaká jiná část PC. Napájecí kontakty na desce máš pořádně dotlačené?
skriiim (8)|17.3.2008 11:35
ano teploty sem kontroloval v biosu hned po zamrznuti a vpohode
Pavel Boček (4169)|17.3.2008 12:29
[QUOTE=skriiim;101488]ano teploty sem kontroloval v biosu hned po zamrznuti a vpohode[/QUOTE]

To je pozdě, mezitím se to zchladí. Jdi do BIOSu, mrkni do HW monitoringu a chvilku tam pobuď, jak se budou teploty vyvíjet...jinak též doporučuji to složit na stole. Mohl bys zkusit i naopak starší BIOS...
skriiim (8)|17.3.2008 13:19
teploty se zdaji byt ok, cpu 40-42, system 46-48. Zkusim jeste ten bios no ale nevim nevim
Zoidik (1405)|17.3.2008 13:25
Přesně jak píše Pavel. Rozhod to na stole ( na zemi - je celkem jedno ) Překontroluj usazení chladičů a pokud máš možnost někde si vypujčit nějaky infra teploměr, nebo nějaky takový, tak překontroluj ty teploty.
mech13 (5526)|17.3.2008 13:48
jak pise Pavel Boček, skus to poskladat mimo skrin na stole. akorat me to jeste napadlo ale PB me predbehl

nekdy muze byt spatna kostra nebo neco pribijet ci zlobit a v bedne to dela paseku, mimo bednu to jede OK
johny__g (6387)|17.3.2008 14:08
Zkoušel jsi i jen jednu ramku, případně místo grafiky nějakou starou do PCI? A s úplně odpojeným diskem, jen DVD pro spuštění memtestu nebo třeba nějaké live distribuce linuxu .. A určitě zresetuj ten BIOS.
skriiim (8)|17.3.2008 15:55
tak jsem tam dal bios f4 (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2627) podle tohodle a meho cpu a OS se nainstaloval, tak teda nevim cim to bylo :) kazdopadne diky za Vase rady
mech13 (5526)|17.3.2008 17:01
co za bios jsi mel predtim? v te tabulce je minimalni verze biosu, ktera to CPU podporuje. samozdrejme ze vsechny novsi podporu maji taky, taze jsi klidne mohl dat nejnovsi F12 (pokud tam nebyl a nedelal tu neplechu prave on)
pas!k (3765)|17.3.2008 17:14
Mel ho tam dokonce jsme zkouseli i betu 13a a to same ..:)
Pavel Boček (4169)|17.3.2008 22:03
A to jsem to plácnul jen tak nakonec, když už mi myš mířila k Odeslat...mi totiž došlo, že ty novější BIOSy jsou čímdál časteji jen skryté betaverze a uživatele používají jako betatestery :D