reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problém ATI RADEON 2600xt

otondrg (4)|23.3.2008 08:03
stále mi padá ovladač grafické karty a resetuje se a to ve 2d prostředí při práci ve win xp sp2, může někdo pomoci? nevim si rady, info o sestavě je tady: http://mypc.drgonzo.cz/ děkuji za pomoc!

(může s tim souviset že mám starý CTR monitor 17?)
kane.shw (1231)|23.3.2008 08:39
Zkus deaktivovat VPU v catalystech, případně celé catalysty odinstalovat a nahrát čistě jen drivery pro grafiku.
Pavel Boček (4169)|23.3.2008 12:14
Fuj to je výpis...chybí ti tam zdroj (výkon a hlavně značka), zdá se, že severní můstek se nějak moc hřeje - pro začátek bych jej ofukoval stolním nebo jiným ventilátorem; grafická karta je co zač, není náhodou pasivní ?

S monitorem to nesouvisí...
otondrg (4)|23.3.2008 13:31
no tak ja nevim, teplotu mi to vysokou nikde nehlásí, i když sem na čistý XP nainstalil jen
ovladač bez těch serepetiček, obraz se mi restartuje stejně a to nemam naintalovaný ati cc
což je mi teda divný, začímán uvažovat o tom že je grafika špatná. jak to zjistim?, nikde ve
windows nemůžu najít žádný chybový zprávy... začínám bejt zoufalej

grafika: SAPPHIRE HD 2600XT, 512MB DDR3
deska: ASUS M2N-SLI DELUXE, nForce570 SLi, DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, FW, USB2.0, 2x GLAN, 8ch audio, scAM2
pamet: DDR2 800MHz PC6400 A-DATA
otondrg (4)|23.3.2008 13:59
a další zjištění, ve hrách tedy 3d prostředí to nepadá, což mi příde dost divný, vyskočim ze hry a spadne to :-(
Pavel Boček (4169)|23.3.2008 14:03
Ještě jednou, není ta karta pasivně chlazená ?

Jinak z toho výpisu je vysoká teplota čipsetu (86 stupňů), zkus na něj sahnout...

A jaké máš vlastně drivery karty ? Zkus nějaké starší...
otondrg (4)|23.3.2008 15:33
teplota chipsetu ve vypisu je asi spatna, protoze ostatni softy primó k desce hlasi teplotu kolem 40 stupnu coz je ok. jinak je zajimave ze to pada jen nekdy ale nemuzu prijit na zadnou spojitost, treba kdyz bezelo dvd 2x 2h tak nic, a kdyz delam na netu, napr. tak to pada, drivery jsem zkousel 2 ruzny, jak bez control centra tak s, nehnu se z mista :-( jeste zkusim udelat naky testy a benchmarky a dat je na ten veb, jestli u toho nekdo neco vycte

jediny co me jeste napada ze mam slaby zdroj?! a to: FORTRON 400W ATX2.0, LowNoise PFC/P4 [FSP400-60THN-P/THN-S]
Pavel Boček (4169)|23.3.2008 18:23
Zdroj by měl být OK...

Co to bylo za verze Catalyst ? Zkusil bych nejnovější 8.3 a pak třeba dále zkoušel řekněme po 0.2 dolů :D

Jinak před reinstalací driverů odinstalovat staré přes Přidat nebo odebrat programy a před restartem ještě smazat všechno ATi pomocí Driver Cleaneru pro (je tu v downloadu, stačí pohledat).
pegy (757)|24.3.2008 13:15
Jedna technicka, nemenil si VGA teda nVIDIU za ATi?