Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problém s BIOSem

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Zdravím,mám problém,mám Athlona XP 2500+,z ničeho nic se v biosu ukazovalo Atholn 1900+ a to samé v tento počítači.Pak je problém,že při zapínání se mi zobrazí CMOS checksun error-Defaults Loaded,CPU was Changed
    Please re-setting CPU information in CMOS setup.Poraďtze co s tim,díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Najskôr skús resetovať BIOS alebo si nahraj novší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Clear CMOS, pak třeba i nahraj defaultní nastavení BIOSu a určitě taky nahraj nejnovější BIOS.

    EDIT: ...tak mě zas pro změnu předběhl Klingacikx
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Problém,který sem řešil půl roku jsem díky vám vyřešil během 5 minut,moc díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud by se to opakovalo, tak si vyměň CMOS baterii, ale spíše se to smazalo během nějakého horšího vypnutí (nebyla třeba bouřka a nevypínali jste PC ze zásuvky / nevypadla elektřina ?). Jinak, co máš za zdroj a nechceš si raději koupit lepší ? Možná to s ním souvisí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    No,budu si kupovat lepší a s tou bouřkou je to pravda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    OK, napiš sestavu vč. výkonu a značky současného zdroje a toho, který si chceš koupit a my ti poradíme, ať si nevybereš stejnou potvoru...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Tak jsem to zakřikl,když počítač standartně vypnu,tak po pár hodinách,když ho zapnu to píše opět to samé,že je tam Athlon 1900+,když v BIOSu obnovím BIOS,tak to nic nepíše,ale když to vypnu,tak se to zas vrátí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    kup si novou baterku na zakladni desku. ten knoflik (tusim ze CR2016 nebo CR2032... tak nejak)

    jaky mas zdroj? hlavne znacku. kondenzatory jsou OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pro zacatek zkus vymenit lithiovy monoclanek (knoflik). Ma oznaceni CR2032. Pokud mas merak, nebo moznost jej nechat zmerit, mel by mit napeti kolem 3V (min. 2.7V)

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007C0950000B5
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s Biosem
    Od Pecco v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-07-2012, 11:42
  2. BIOSy: problém s biosem
    Od Berywait v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2010, 20:52
  3. problém s biosem
    Od forest 65 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 11:41
  4. problém z biosem
    Od macicek.sv v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 03:41
  5. Problém s biosem
    Od drobek314 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 19:52