Připojení k Internetu
Zdravim,
za nedlouho bude novej komp na svete a hned jsme si rikal ze az se da dohromady HW budou treba hlavni 2 veci:
Windowsy se kteryma si [snad] poradim a pak pripojeni k netu.
Zajimalo by me jak to udelat {na starym PC zatim net nepotrebuji[pak kdyztak pouvazuji o routeru]}
mam net od kabelovky modem je tam nejakej od WebStar.
Jestli je to ,,brnkacka'' ci jestli mam povolat nekoho zkusenejsiho.
Dik
za nedlouho bude novej komp na svete a hned jsme si rikal ze az se da dohromady HW budou treba hlavni 2 veci:
Windowsy se kteryma si [snad] poradim a pak pripojeni k netu.
Zajimalo by me jak to udelat {na starym PC zatim net nepotrebuji[pak kdyztak pouvazuji o routeru]}
mam net od kabelovky modem je tam nejakej od WebStar.
Jestli je to ,,brnkacka'' ci jestli mam povolat nekoho zkusenejsiho.
Dik
nachystej si tak 2000,-, vygoogli si nejakou firmu, co tohle dela a mas to. pokazeny auto taky nebudes opravovat ty, ale odvezes ho do servisu...
Pokud mas modem, ktery se pripojuje pres LAN sitovy adapter do PC, tak je to "brnkacka". Staci pripojit a hned by to melo fungovat. Kabelovky vetsinout nastavuji IP adresu automaticky pres DHCP, takze neni potreba nastavovat IP adresu, masku, branu a DNS servery rucne. Drz se navodu od poskytovatele a melo by to byt OK. S pripojenim routeru taktez neni problem. Pro jistotu jsem vyklonoval MAC adresu z PC a restartnul modem. Pouzil jsem osvedceny, bezproblemovy SMC Barricade 7004VBR za 640,- Kc.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pokud budes pouzivat i notebook, doporucuji zakoupit rovnou router se zabudovanym WiFi. Muzes pak soucasne pouzivat klasicke stolni PC i prenosna zarizeni (notebook, PDA atd.).
Pokud budes pouzivat i notebook, doporucuji zakoupit rovnou router se zabudovanym WiFi. Muzes pak soucasne pouzivat klasicke stolni PC i prenosna zarizeni (notebook, PDA atd.).
chapu to spravne ze ted mas jeden komp a chces jich na net pripojit vic? tj koupit a nastavit router?
podivej se na eraseru FAQ v sitich, jestli budes chapat o cem tam je rec, tak bys to mel zvladnout... jetstli to pro tebe bude spanelska vesnice, radsi si na to nekoho zavolej
podivej se na eraseru FAQ v sitich, jestli budes chapat o cem tam je rec, tak bys to mel zvladnout... jetstli to pro tebe bude spanelska vesnice, radsi si na to nekoho zavolej
Prozatim mi bude stacit na jednom PC :)
btw muzes hodit link?[jaks psal o ,,eraseru'']
pcmaker:musel bych se na to vsechno asi poradne mrknout ale mozna ze budes mit pravdu ale bylo tam neco o nejakym heslu kdybych pripojoval novy PC.
jinak dik
btw muzes hodit link?[jaks psal o ,,eraseru'']
pcmaker:musel bych se na to vsechno asi poradne mrknout ale mozna ze budes mit pravdu ale bylo tam neco o nejakym heslu kdybych pripojoval novy PC.
jinak dik
Možná to bude ono: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/9234-dsl-cable-pripojenie-a-zdielanie-wifi
Edit: Tak je to ono :o)
Edit: Tak je to ono :o)
jj na to uz jsme koukal ... je tam toho tolik ze nez bych to precetl[natoz napsal a vymyslel]
stejne bych nic nepochopil ... no asi prece jenom to nebudu delat solo ...
stejne bych nic nepochopil ... no asi prece jenom to nebudu delat solo ...
Kámoška má připojení od UPc (dříve Karneval)a rozchodit net je naozaj brnkačka. Kabel z modemu strčíš do síťový karty uděláš toto: Ovládací panely -> Síťová připojení -> klikneš na Připojeníí k místní síti pravým tl. myši a dáš Vlastnosti. Na kartě Obecné, pod typem síťovky (Připojit pomocí) je okénko. v něm najdi Protokol sítě Internet (TCP/IP) a 2x klikni. V novém otevřeném okně jsou 2 záložky a na obou musí být nastaveno Automaticky. A mělo by top chodit. Já jsem teda musel ještě restartovat modem. A pak by jsi měl surfovat bez problémů