Sterbinove mechaniky do PC
Moc se mi libi sterbinove dvd mechaniky, co se montuji do nekterych notebooku. Daji se sehnat i do normalni 5,25" pozice do PC? Dival jsem se do hned nekolika eshopu a nikde jsem ani jedinou nevidel. Nasel jsem jenom slimky do notebooku, a to jeste docela dost drahe.
Takové mechaniky vyráběl pioneer, jako třeba tahle. Ale myslím že už skončil. V bazaru by se asi dala sehnat, ale jen DVD-ROM, nevím jestli vyráběl i slot-in vypalovačky.
To je zvlastni ze uz je nikdo nevyrabi. Proc? Bavili jsme se o tom s kamaradama a nejenom mne by se libilo mit takovou mechaniku v PC.
Taky jsem kdysi takovou scháněl...ale nenašel...Na CzC mají jednu do NB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],ale tam je zas problém s redukcí pro připojení k PC
[QUOTE=CommanderZ;104175]Proc? [/QUOTE]
Protoze lidi sou idioti. Uz tak staci ze ctvrtina sekretarek pouziva normalni cdromku jako drzak na kafe.
Protoze lidi sou idioti. Uz tak staci ze ctvrtina sekretarek pouziva normalni cdromku jako drzak na kafe.
[QUOTE=...No...Name...;104180]Taky jsem kdysi takovou scháněl...ale nenašel...Na CzC mají jednu do NB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],ale tam je zas problém s redukcí pro připojení k PC[/QUOTE]
Adapter na SATA by se jeste najit dal, ramecky pro umisteni tehle veci do normalni pozice jsou ale jeste vetsi problem - to leda tak vzit zaslepku a uriznout ji vejpul (to byl ale pri svy sikovnosti v zivote neudelal tak, aby to vypadalo alespon trochu k svetu). Stejne si tou redukci clovek koleduje o problemy a navic NB mechaniky stoji o hodne vic nez normalni dvd vypalovacky.
Adapter na SATA by se jeste najit dal, ramecky pro umisteni tehle veci do normalni pozice jsou ale jeste vetsi problem - to leda tak vzit zaslepku a uriznout ji vejpul (to byl ale pri svy sikovnosti v zivote neudelal tak, aby to vypadalo alespon trochu k svetu). Stejne si tou redukci clovek koleduje o problemy a navic NB mechaniky stoji o hodne vic nez normalni dvd vypalovacky.
[QUOTE=CommanderZ;104175]To je zvlastni ze uz je nikdo nevyrabi. Proc? Bavili jsme se o tom s kamaradama a nejenom mne by se libilo mit takovou mechaniku v PC.[/QUOTE]
Možná proto, že už při rychlosti 32x se často stávalo, že to vyletělo (a to je o život). Od té doby se oblouková rychlost ještě zvýšila.
Možná proto, že už při rychlosti 32x se často stávalo, že to vyletělo (a to je o život). Od té doby se oblouková rychlost ještě zvýšila.
No stacila by preci za sterbinou zaklopka na principu jaky je treba u VHS videí.. Taky bych takovou mechaniku bral, na obsluhu mi to prijde mnohem praktictejsi.
[QUOTE=CommanderZ;106281]Vzdyt do notebooku se montuji porad...nebo tam se snad davaji nejake pomalejsi?[/QUOTE]
No, v laptopu je pomalejší všechno :p Sám jsem ji v laptopech neviděl, ale řekl bych, že se dávají hodně málo. Nevýhod to má spoustu, prach například...
to Speedsnail: no, to kdyby se CD uvolnilo, tak roztříští záklopku, sebe nebo obojí...když při rychlostech 32x už se to dokázalo na druhé straně pokoje zaseknou 2cm do panelu :stupid
No, v laptopu je pomalejší všechno :p Sám jsem ji v laptopech neviděl, ale řekl bych, že se dávají hodně málo. Nevýhod to má spoustu, prach například...
to Speedsnail: no, to kdyby se CD uvolnilo, tak roztříští záklopku, sebe nebo obojí...když při rychlostech 32x už se to dokázalo na druhé straně pokoje zaseknou 2cm do panelu :stupid
sterbinovou mechaniku ma spolubydla na aceru, nikdy nezapomenu na ten uzasny chmat jak nozem dolovaval CD z mechaniky kdyz ji mel potentovanou a neuvolnovala se mu zarazka:D pak se porouchala podruhy, ta zarazka uz ani nezacvakava takze nemusi dolovat placky nozem:turtle
[QUOTE=Pavel Boček;106283]Sám jsem ji v laptopech neviděl, ale řekl bych, že se dávají hodně málo. [/QUOTE]
No, treba vsechny novejsi Apply(pokud je povazujes za PC :p ) maji slotovy mechaniky a neslysel jsem, ze by s nima byl nejaky problem.
No a ja mam treba na svym Dellu slotovku a nahodou taky v klidu, zatim :) .
No, treba vsechny novejsi Apply(pokud je povazujes za PC :p ) maji slotovy mechaniky a neslysel jsem, ze by s nima byl nejaky problem.
No a ja mam treba na svym Dellu slotovku a nahodou taky v klidu, zatim :) .
[QUOTE=speedsnail;106282]No stacila by preci za sterbinou zaklopka na principu jaky je treba u VHS videí.. Taky bych takovou mechaniku bral, na obsluhu mi to prijde mnohem praktictejsi.[/QUOTE]
Ta tam samozřejmně je a docela masivní. Sakra lidi vy ste nic nezažili a jenom se tu vzájemně mystifikujete... :mistake
Pioneera 106S dodnes používám. Rád bych do něj sehnal redukci pro malá média.
Ta tam samozřejmně je a docela masivní. Sakra lidi vy ste nic nezažili a jenom se tu vzájemně mystifikujete... :mistake
Pioneera 106S dodnes používám. Rád bych do něj sehnal redukci pro malá média.
[QUOTE=-HoNY-;106402]Ta tam samozřejmně je a docela masivní. Sakra lidi vy ste nic nezažili a jenom se tu vzájemně mystifikujete... :mistake
Pioneera 106S dodnes používám. Rád bych do něj sehnal redukci pro malá média.[/QUOTE]
No ja si myslel ze tam ta zaklopka je.. Byl jsem zmystifikovan.
Ted zbyva vyresit proc je vyrobci nedelaj.. Chapu ze by byli o par stovek drazsi ale proc je nenabizej vubec?
Pioneera 106S dodnes používám. Rád bych do něj sehnal redukci pro malá média.[/QUOTE]
No ja si myslel ze tam ta zaklopka je.. Byl jsem zmystifikovan.
Ted zbyva vyresit proc je vyrobci nedelaj.. Chapu ze by byli o par stovek drazsi ale proc je nenabizej vubec?
Tak s takovouhle mechanikou jsem už měl taky co dočinění. A musím říct, že to pro mě byl obrovský zážitek :) Sehnal jsem ji na Aukru za dvě stovky. Byl to DVD-ROM Pioneer.
To že se už nevyrábí je bohužel pravda. Dlouho jsem zase nikde podobnou neviděl...
To že se už nevyrábí je bohužel pravda. Dlouho jsem zase nikde podobnou neviděl...
Tak Plextora bych se nebál...ale některých jako LG či právě Pioneer (o které jsem četl jak se zaseklo médium do panelu) určitě...
[QUOTE=Pavel Boček;106664]Tak Plextora bych se nebál...[/QUOTE]Já tedy ÁNO, protože už to není Plextor, co to býval.
[QUOTE=-HoNY-;106860]Já tedy ÁNO, protože už to není Plextor, co to býval.[/QUOTE]
Tak tak, ja bych chtěl standartní modely Samsung, LG atd se sterbinkou (fuj prasaku).
Priplatek tak 300,- proti normalnim verzim? (100,- za trosku slozitejsi provedeni, 100,- za to ze se jich vyrobi min a 100,- za exkluzivitu? :D)
Tak tak, ja bych chtěl standartní modely Samsung, LG atd se sterbinkou (fuj prasaku).
Priplatek tak 300,- proti normalnim verzim? (100,- za trosku slozitejsi provedeni, 100,- za to ze se jich vyrobi min a 100,- za exkluzivitu? :D)
Fuj, LG nikdy, to je zlo největší, ta by se mě pokusila zabít hned jak bych do ní dal médium :runaway Včetně mě je na fórech dost často velká nespokojenost s LG...