Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Dva monitory na jednom PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli by mi někdo nemohl napsat návod, jak kompletně zprovoznit dva monitory na jednom PC. Mám grafickou kartu s PS2 a DVI-SUB/D připojením. Čili problém by zde být neměl. Nic o tom nevím, takže bych i poprosil o to, jak to funguje, dále jak se to bude ovládat, jak přepínat mezi monitory, jak zařídít, aby se mi jedno okno zapnulo na první monitor, jiné okno zase na druhý monitor a tak podobně. Předem děkuji, Lewa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Honny
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    272

    PS2 asi těžko...

    já měl na PC i tři monitory, dva používám stabilně...

    s těma aplikacema na prvním/druhým je to ve Windows složitější, v Linuxu nevim, bohužel sem neměl možnost mít tam víc jak jeden monitor
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Honny
    PS2 asi těžko...

    já měl na PC i tři monitory, dva používám stabilně...

    s těma aplikacema na prvním/druhým je to ve Windows složitější, v Linuxu nevim, bohužel sem neměl možnost mít tam víc jak jeden monitor
    PS2 byl nejspíš přepis či co. Mám na mysli analogové připojení. Já se ale neptal na to, kolik monitorů nebo jestli ti to jde dobře. Já prosil o návod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Honny
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    272

    vemeš kabel od jednoho monitoru, připojíš do grafiky.
    vemeš kabel od druhýho monitoru, připojíš do grafiky.

    v nastavení zobrazení (pravym tl. & vlastnosti & nastavení ) povolíš další monitory


    lepší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Abel
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    111

    Citace Původně odesláno od Honny
    vemeš kabel od jednoho monitoru, připojíš do grafiky.
    vemeš kabel od druhýho monitoru, připojíš do grafiky.

    super navod!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Ja by som mal otázku. Určite poznáte konzolu XBOX360. Existuje nejaký rozbočovač alebo switch ktorým by sa dalo pripojiť túto konzolu a jeden PC na LCD monitor? Mám na monitore len VGA vstup. Viem že existujú switch-e na pripojenie viac PC na jeden monitor, ale tie by asi nefungovali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    7

    K tomuto tematu bych mel jeden dotaz.

    Mam notebook a k nemu pripojene 20' LCD. Problem je ten, ze bych se treba chtel na druhem (vetsim) monitoru divat na film a pritom vypnout monitor v notebooku.

    Vsechen SW co jsem nasel, tak vypne oba monitory naraz. Ja bych ale potreboval vypnout jenom ten v notebooku. Nevite nekdo, jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Lewa
    Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli by mi někdo nemohl napsat návod, jak kompletně zprovoznit dva monitory na jednom PC. Mám grafickou kartu s PS2 a DVI-SUB/D připojením. Čili problém by zde být neměl. Nic o tom nevím, takže bych i poprosil o to, jak to funguje, dále jak se to bude ovládat, jak přepínat mezi monitory, jak zařídít, aby se mi jedno okno zapnulo na první monitor, jiné okno zase na druhý monitor a tak podobně. Předem děkuji, Lewa.
    Zalezi co mas za drivery treba u ati je to tak ze v control centru nastavis vse .. jestli chces na druhy monitor klonovat prvni monitor nebo rozsirit muze smit na druhem monitoru nastaveno jine rozliseni atd jde tam nastavit i jak se ma chovat spustene video atd .. myslim ze na nastaveni control centra byl navod i zde na svethardware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    1

    Nazdar, mám menší problém s použitím dvou monitorů na jedné grafické kartě (GF7600 - dva DVI výstupy).

    Nejprve jsem vyzkoušel zapojit dva LCD monitory a všechno bylo v pořádku, mohl jsem si nastavit všechny možné způsoby zobrazování jako klonování, dualview, atd. (jen by mě zajímalo jestli se dá nějak pustit jedno video zároveň na obou monitorech, ale to je vedlejší).

    Pak jsem ale jedno LCD vyměnil za starší CRT a tvrdě jsem narazil - monitor mi funguje jen jeden zatímco na druhém svítí nápis "no signal detected" a ve vlastnostech zobrazení také nic nenasvědčuje tomu že bych měl k pc připojené 2 monitory.
    Jenže v NVIDIA Control Panelu v konfiguraci více displejů je sice vidět jen možnost "použít pouze jeden displej", ale přitom si můžu vybrat který, jestli LCD nebo CRT (viz obrázek), což opravdu nechápu...

    Má to znamenat že tyto dva monitory prostě spolu fungovat nedokáží?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.JPG 
Zobrazení: 1627 
Velikost: 129.6 KB 
ID: 2282  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    1

    Pokud by mel nekdo problemy s pripojenim dvou monitoru ve WinXP nebo nevedel "jak na to", tak doporucuji tento vycerpavajici navod na strankach Microsoftu:

    http://www.microsoft.com/cze/athome/...omonitors.mspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele ...No...Name...
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    599

    Dobrá ráda,ale už to neni tolik aktuální...Protože v současné době se tyhle věci nastavují z velké části přes ovladače grafických karet(nebo alespoň u NVidie to tak je)...Ale i tek se to třeba ještě bude hodit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    U ati taky, ale bohate staci to nastaveni co je ve win, control panel neni vubec potreba, staci jen ovladace. Jeste par veci: nepustis si treba video tak ze na jednom bude pulka a na druhym druha, alespon ne akcelerovane, leda nvidia na to ma nejakej specialni mod v controll panelu (ati taky, ale tam to samozrejme nefunguje, klasika ati ). To stejny directx na sekundarnim monitoru a focus jinde - napytel aplikace strati directX exclusive a je nepouzitelna (vyjmkou je treba windows media player od microsoftu - proste kvalita od MS). Nastesti akcelerovany video focus nepotrebuju, takze se da poustet akcelerovane na sekundarnim a na primarnim normalne pracovat.

    Dodam, ze SW renderovani ve windows proste procesory nevyuzije a jakmile aplikace neni exclusive, tak je vytizeni cpu tak 3 procenta a seka se. No proste ve windws multi monitor a akcelorovany veci (krome tech od MS) nejsou kamaradi. Bohuzel.

    No a muj dotaz - jak rucne vynutit aby aplikace BYLA directX exclusive i kdyz nema focus?
    Naposledy upraveno uživatelem Loli: 16-01-2008 v 21:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2014
    Příspěvků
    1

    zdravím chcel by som vediet ako urobit druhy monitor tak ze pokial hram na jednom hru tak pocas hry spustim na druhom net bez toho aby to skocilo do hry a prerusilo ju
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 2 PC v jednom?
    Od jeninicicek v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-10-2012, 20:59
  2. Monitory: monitor na jednom pc jde nadruhem nikoliv
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 18:37
  3. Monitory: 2 monitory, ukazuje jako jeden
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-06-2009, 00:00
  4. Monitory: 2 monitory s kartou FX5200
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2009, 11:20
  5. Dve PC v jednom
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 20:36