Jaký systém pro zálohování a obnovu dat používáte?
momentalne nezalohujem, vacsina mojich dat je tzv. nepotrebnych, ak o ne pridem tak sice nastve ale niesu pre mna smrtelne dolezite a navyse sa daju znova vyhladat/skopirovat/vytvorit, pokial sa vsak najde nieco co potrebujem mat odlozene s vyssou istotou, tak to supnem na oba disky pripadne vypalim kopiu na DVD, zalezí od toho co to je a ako dlho by to malo vydrzat kym sa z toho stane dalsi nepotrebny subor
------------
predsa len zalohovanie sa tyka viac kompov ktore nesluzia ako HOME user, okrem fotiek a dokumentov ma v tomto prostredí nenapada nic ine na zalohovanie (audio/video do toho moc neratam) no prist o databazu klientov by vyslovene firmu polozilo ;)
------------
predsa len zalohovanie sa tyka viac kompov ktore nesluzia ako HOME user, okrem fotiek a dokumentov ma v tomto prostredí nenapada nic ine na zalohovanie (audio/video do toho moc neratam) no prist o databazu klientov by vyslovene firmu polozilo ;)
Symantec
Jiný
Na image nortona ... naklasicke zalohy je to ruzne podle prostredi cobian, zalohovani v SBS ...
Jiný
Na image nortona ... naklasicke zalohy je to ruzne podle prostredi cobian, zalohovani v SBS ...
Jak co - na data dávkové úlohy, na zálohu celého disku cosi v Linuxu, ale to jen naprosto vyjímečně při brutálních experimentech a na název programu si teď nevzpomenu. Na pravidelnou kopii záloh pak USB harddisk.
Doma zálohuji dost nepravidelně. Programy kopíí do práce, fotky na DVD.
Doma zálohuji dost nepravidelně. Programy kopíí do práce, fotky na DVD.
nezálohuji nemám tam nic duležitého a to co mám dám na DVD jednou za rok nebo více reinstal a je to vyřešeno
V jednoduchosti je síla :-), proto pro má data bohatě stačí robocopy na druhý disk, který je určen jen pro zálohy a pro SWAP (pagefile).
Nezálohuji, jako obyčejný student střední školy mam v PC jen minimum dat které by za to stály. Fotky z akcí apod. mám na hdd i na dvd, a těch pár školních věcí na flešce :)
Zálohujem pomocou Acronis - nie že by som mal na disku nejaké cennosti, ale reinštalovanie je takto oveľa rýchlejšie (zálohujem celý disk)- otázka cca 10-15 minút.
pravidelne nepravidelne zaluhuju pouze datovy soubory Outlooka (kontakty, kalendar, poznamky), fotky a Mirandu :)
zabalim a natlacim na jedno FTP
na ruzny veci do skoly (semestralky, bakalarku a pod) vzdycky pouzivam SVN, takze zalohovat neni potreba
PS: Akorat pravidelne zalohuju cely PDA, kdyby nahodou nejak mrzlo a musel jsem udelat HR :) Na to pouzivam Sprite Backap, kterej jsem dostal k zarizeni zadarmo
zabalim a natlacim na jedno FTP
na ruzny veci do skoly (semestralky, bakalarku a pod) vzdycky pouzivam SVN, takze zalohovat neni potreba
PS: Akorat pravidelne zalohuju cely PDA, kdyby nahodou nejak mrzlo a musel jsem udelat HR :) Na to pouzivam Sprite Backap, kterej jsem dostal k zarizeni zadarmo
Pouzivam Acronis, ale zalohujem len instalciu Windowsu + druhu zalohu s nainstalovanymi vsetkymi programy, ktore potrebujem k zivotu (Office, players, WEB prehliadace....). ked mi rupne system, obnovim to za 20 min, doinstalujem aktualne ovladace + zaplaty a som tam kde som skoncil ;)
Zalohuju na druhy disk (stejne jako nekdo predemnou na swap+zaloha) pomocí klávesy F5 v total commanderu :)
Fotky, MP3 (v zivote uz bych je nedal dohromady, kdybych o ne prisel), Dokumenty (prace+skola) a historii z Mirandy (to sou poklady panečku)
Fotky, MP3 (v zivote uz bych je nedal dohromady, kdybych o ne prisel), Dokumenty (prace+skola) a historii z Mirandy (to sou poklady panečku)
Používal jsem Ghost z dosu. Po výměně desky se stal nefunkční, tak používám zdarma Seagate DiscWizard, což je ořezaný Acronis. Zálohuji celý obraz na druhý disk a pracovní data ještě Nerem na CD. Nicméně všechny moje pracovní data mají pouze jednorázovou krátkodobou použitelnost a pak již nemají využitelnou cenu z důvodu neaktuálnosti. V podstatě skladuji smetí.
Takže k založení dat do doby použití mi stačí disketa, ale zálohuji spíše pro stýčka Příhodu než z nutnosti.
Takže k založení dat do doby použití mi stačí disketa, ale zálohuji spíše pro stýčka Příhodu než z nutnosti.