Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: neustálý reset pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    zdravim, mam nasledujuci problem :

    asi 2-3 dni niesom schopny nic spravit na pc, pretoze sa mi neustale zasekava, restartuje, alebo len ako keby vypadne obraz (ide mi v pohode dalej hudba, net, icq, ... len obraz nie - cierna obrazovka). Asi pred mesiacom som kupil novy komp (vid podpis), posledne dni som menil len monitor (Samsung 24") a klavesnicu (Logitech G15). Uz predtym som mal obcas problem ze mi zamrzol komp, alebo do BSOD s chybou ovladaca grafiky. Sem tam mi spadla grafika vo wine (dokonca aj po cerstvo nastartovanom kompe) a prepla sa grafika do najnizsieho rozlisienia so 256 farbami, s hlaskou ze ovladac grafiky sposobil chybu.

    Tak som dnes rozobral cely komp, vyfukal, skontroloval, poskladal. Nastartoval som asi na 15 pokus po vyndani vsetkych ramiek a nechal som len jednu. Odvtedy sa komp drzi stale asi len 10 minut, niekedy ani tolko nie. Mam tan teraz dve ramky ale aj tak to pada. Grafiky som teraz po zmontovani kompu vymenil v slotoch (ako primarnu kde mam monitor som dal druhu kartu, na ktorej som predtym nic nemal) a aj ramky som pomenil v slotoch.

    Vsetko je spravne zapojene a niekolko krat skontrolovane, spravil som niekolko testov (CPU, RAM a GPU benchmarky) vsetko bez problemov. Ale zapnem napr utorrent alebo firefox a sytem padne (uplne nahodne, aj pri nezatazenom a prave restartovanom systeme)

    Cistu instalaciu WIN XP SP2 (a na to SP3 build 3244) som robil minuly tyzden na cisty sformatnuty disk.

    moze to byt aj somftwarova chyba, lebo teraz mam spustene len firefox, trillian, deamon tools a avast a zatial sa drzi (vacsinou spadlo ked mam spusteny utorrent + winamp).

    Kedze mam asus strikera, tak som to par krat skusal aj taktovat, ale aj ked som sa dostal vyssie, system nikdy nevydrzal dlho (vascinou testy bez problemov a v nezatazenom stave spadol, alebo po regulernom restarte uz nenaskocil).

    Skusal som aj ladenie systemu, co je v ovladacoch Nvidie, aj pri defaultnych taktoch stroj zamrzol po 2 sekundach (Ale prime 95, ortos, 3dmark a podobne v pohode aj hodinu bez problemov)

    Bios maticnej v1305, verzia BIOSu grafik - 62.92.1A.00, ovladace grafiky nv4.disp.dll 169.21 (skusal som aj 174.xx beta, co sposobilo ze som musel reinstalova cely system.)

    netaktovany system, teda CPU - 2400 (FSB 1066), ram 800 (4.4.4.12.2T)
    teplota NB vonkajsim cidlom merana 61°C
    teplota SB vonkajsim cidlom merana 70°C
    RAM - 45 °C
    CPU - 43 idle / cca 53°C burn

    Neviem co mam este dalej napisat, ale pisem to uz asi polodinu a system drzi.

    Vdaka za rady, pripadne inspiraciu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    No vyzera to zaujimavo, nie su v Biose nejak sproste ponastavovane casovania pameti, frekvencie? Inak netusim... mozno je posahana doska a nic s tym nespravis Ked to pada aj po cistej instalacii.. mas SATA disky? Nahral si sata ovladace? Nepouzivas nejaku upravenu verziu instalacky XP? SP3 by som tam nedaval zatial Zdroj vyzera byt dostatocne silny aby to vsetko utiahol.... presne taketo chyby nemam rad...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    jo moze to byt cokolvek a aj ked vacsinu odskusam neviem zistit co to robi.

    casovania si nastavuje doska automaticky. Sata disky mam dva, ovladace su v baliku od nvidie pre nforce cipsety. Nemam upravenu verziu winu, tento pouzivam odkedy vyslo SP2 a nemal som problem, SP3 pouzivam od kedy je beta na stiahnutie a doteraz neboli problemy takehoto razu.

    Jo zdroj je silny , tam problem nevidim.

    No po 10 minutach CS1,6 mi to opet spadlo, tak ja uz neviem. Je pre mn udivujuce co to dokaze robit. Sem tam mi spadne takym sposobom, ze mi na par sekund zamrzne, potom sa to uvolni, mozem hybat mysou, ale nic viac, a po par sekundach az minute to zatuhne uplne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Projeď paměti pomocí Memtest86+. Je možnost vyzkoušrt komponenty jinde / jiné komponenty tady ? Mohla by být vadná deska, jak říkal pegy, nebo jiná komponenta...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    9

    Je mi jasne ze by to mohla byt aj doska, ale pri vacsine ztuhnuti, respektive pri starte LCD poster na doske vypsuje DIT DRAM, alebo GPU Bios. V manuale dosky nieje vobec popis stavov LCD.
    Viem ze u tejto dosky je docela uspech ju rozbehnut, len nechapem co tak zrazu, ked to doteraz slo vcelku v pohode. A s takym spravanim pri zatuhnutiah a restartoch som sa nikdy nestretol a to mam za sebou toho vela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkus poodpojovat USB zařízení, i když s problémy kvůli přetížené USB sběrnici nebo nějakému zařízení s vlastním adaptérem se setkávám hlavně u Intel desek (a to velmi zřídka)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Neustálý restart pc
    Od Ebri v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 19-05-2014, 22:52
  2. WiFi, neustaly recconect a timed out
    Od john v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 14:27
  3. Reset biosu?
    Od kenor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-03-2010, 18:50
  4. problém s napalovaním - POWER ON, RESET, OR BUS DEVICE RESET
    Od DarkEagle666 v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-11-2009, 13:36
  5. Radeony: Reset PC v 3D
    Od bednee v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-08-2006, 13:58