reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mechanika SH-S203P a DVD-RAM 9.4GB

HFX9 (276)|1.4.2008 11:02
Dobry den,
chtel jsem se zeptat, jestli nevite jestli tahle mechanika dokaze pracovat s DVD-RAM 9.4GB

Ve specifikaci je psano jen o DVD-RAM obecne, ale tohle jsou dvouvrstva a nevim jestli je ta vypalovacka zvladne.

Diky za rady
tgfh (2985)|1.4.2008 14:06
Moje SH-S183A čte 8GB DVD v pohodě.
Myslím, že nebude problém.
HFX9 (276)|1.4.2008 15:15
[QUOTE=tgfh;106955]Moje SH-S183A čte 8GB DVD v pohodě.
Myslím, že nebude problém.[/QUOTE]

Podpora DVD DL je uvedena ve specifikaci s tim problem nemam, ale ve specifikaci je psano jen DVD-RAM ale uz ne DVD-RAM DL !!!
kane.shw (1231)|1.4.2008 21:26
No pokud máš na mysli tohle Verbatim DVD-RAM, oboustranné, tak to jsem si cca před rokem koupil a tam jde o to, že ten koutouček má dvě strany (side A a side B - 2x 4.7GB). A tak se jednoduše manuálně obrací v mechanice, podobně jako klasická audio kazeta v kazeťáku :D

Chvilku mi dalo, než jsem to kuchnul z toho plastového šasi :) Matně si vzpomínám, že se vylomí tyhlety čudlíky a pak to jde lehce.

- pokud myslíš jiné médium (nějak jsem to přestal sledovat, od té doby co přišly na trh flešky ;)), tak tento můj příspěvek ignoruj - :D
dvdram.jpg
HFX9 (276)|1.4.2008 22:28
[QUOTE=kane.shw;107156]No pokud máš na mysli tohle Verbatim DVD-RAM, oboustranné, tak to jsem si cca před rokem koupil a tam jde o to, že ten koutouček má dvě strany (side A a side B - 2x 4.7GB). A tak se jednoduše manuálně obrací v mechanice, podobně jako klasická audio kazeta v kazeťáku :D

Chvilku mi dalo, než jsem to kuchnul z toho plastového šasi :) Matně si vzpomínám, že se vylomí tyhlety čudlíky a pak to jde lehce.

- pokud myslíš jiné médium (nějak jsem to přestal sledovat, od té doby co přišly na trh flešky ;)), tak tento můj příspěvek ignoruj - :D[/QUOTE]


Aaaaaaha, to mne vubec nenapadlo ze to bude oboustrane, uz jsem zblbnutej tema Doublelayer ze takovahle blbustka me nenapadla.

Oki takze vyreseni diky za vysvetleni a omlouvam se za OT
kane.shw (1231)|1.4.2008 22:40
Proč "OT", otázky jsou od toho, aby se zodpovídaly ;) Navíc to bylo zabaleno úplně stejně jako kterékoliv jiné médium, tak jsem na to taky chvíli koukal jako srnka na rozjetou veverku ;)

Akorát mě zklamala rychlost, kokrétně tahle 3x - u toho jsem fakt rostl :cry
Jak už jsem psal... díky za 8GB flash disky, imho se ta cena navíc vrátí rychle...

Na co to vůbec plánuješ použít? ...jestli se mohu ptát ;)
HFX9 (276)|1.4.2008 23:52
[QUOTE=kane.shw;107201]Proč "OT", otázky jsou od toho, aby se zodpovídaly ;) Navíc to bylo zabaleno úplně stejně jako kterékoliv jiné médium, tak jsem na to taky chvíli koukal jako srnka na rozjetou veverku ;)

Akorát mě zklamala rychlost, kokrétně tahle 3x - u toho jsem fakt rostl :cry
Jak už jsem psal... díky za 8GB flash disky, imho se ta cena navíc vrátí rychle...

Na co to vůbec plánuješ použít? ...jestli se mohu ptát ;)[/QUOTE]

No planuji to prave na zalohu dat, proto jsem hledal nejake "trvanlivejsi" medium nez DVD-RW a prislo mi DVD-RAM jako dobra volba. Ty media po nahrani zaloznich dat budou ulozena na nejakem tmavem a nepristupnem miste a cas od casu projdou kontrolou funkcnosti.

Na tohle se mi bohuzel Flash disk nevyplati.

Premyslel jsem i o klasickem HDD ktery by byl taky nekde odlozen a zapinal by se jen v pripade zalohy, ale ty "placky" DVD-RAM mi prijdou jako "elegantnejsi" reseni.