Pomoc s Core Duo
Cau, mam novyho nb s procesorem Core Duo T2300 s taktem 1,66GHz ale nedari se mi zjstit jeho aktualni frekvenci pri ruznych profilech a ruznem zatizeni systemu. Muzete nekdo poradit? Par utilitek jsem uz vyskousel ale vetsinou bez uspechu, nektere ukazuji nesmyslna cisla, apod. Pokud vite o necem spolehlivem dejte prosim vedet. Dik
stahni si CPU-Z a divej se na neho. ma casty refresh takze kdyz zapnes minimalni spotreba tak pojede co ja vim kolem 800MHz a jak ho zatizis aby musel jet rychlej (core na 800 ma taky sakra velkou silu), uvidis ze frekvence pujde navrch
EDIT: pokud ovsem nemas nejakou utilitu od vyrobce NB s vyssi prioritou nez win power managment
EDIT: pokud ovsem nemas nejakou utilitu od vyrobce NB s vyssi prioritou nez win power managment
ok diky moc, zda se ze funguje.... zatim jsem ho skousel jen kdyz sem zapojen pres AC/DC adapter, ale za chvili ho pujdu vyskouset s kamosem ven tak uvidime na jak nizkou frekvenci se dostaneme...
[QUOTE=Slepic]ok diky moc, zda se ze funguje.... zatim jsem ho skousel jen kdyz sem zapojen pres AC/DC adapter, ale za chvili ho pujdu vyskouset s kamosem ven tak uvidime na jak nizkou frekvenci se dostaneme...[/QUOTE]
pokud das minimalni spotreba, tak mu je jedno jestli je na trafu nebo na baterce, musi jet porad stejne rychle.
pokud das minimalni spotreba, tak mu je jedno jestli je na trafu nebo na baterce, musi jet porad stejne rychle.
No nakonec to dopadlo tak ze sem z toho dostal jen 2 hodnoty frekvence CPU:
997MHz a 1662MHz. A pritom je moznost nastavit CPU Performance na 25, 50, 75 a 100%
Tak nevim tohle se mi moc nelibi, cekal jsem ze to bude bezet aspon na ctyrech ruznych frekvencich a misto toho na 100% je frekvence na maximu, na vsech ostatnich je na udajnem 997MHz minimu.
997MHz a 1662MHz. A pritom je moznost nastavit CPU Performance na 25, 50, 75 a 100%
Tak nevim tohle se mi moc nelibi, cekal jsem ze to bude bezet aspon na ctyrech ruznych frekvencich a misto toho na 100% je frekvence na maximu, na vsech ostatnich je na udajnem 997MHz minimu.
tiež použivam RMclock, v tomto pripade je vhodnejši než CPU-Z. Navyše nevyžaduje žiadnu inštalaciu frameworku ako NHC.
Tu si ho možeš stiahnut: http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml
Tu si ho možeš stiahnut: http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml