Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pomoc s Core Duo

Slepic (15)|23.9.2006 13:36
Cau, mam novyho nb s procesorem Core Duo T2300 s taktem 1,66GHz ale nedari se mi zjstit jeho aktualni frekvenci pri ruznych profilech a ruznem zatizeni systemu. Muzete nekdo poradit? Par utilitek jsem uz vyskousel ale vetsinou bez uspechu, nektere ukazuji nesmyslna cisla, apod. Pokud vite o necem spolehlivem dejte prosim vedet. Dik
mech13 (5526)|23.9.2006 13:42
stahni si CPU-Z a divej se na neho. ma casty refresh takze kdyz zapnes minimalni spotreba tak pojede co ja vim kolem 800MHz a jak ho zatizis aby musel jet rychlej (core na 800 ma taky sakra velkou silu), uvidis ze frekvence pujde navrch

EDIT: pokud ovsem nemas nejakou utilitu od vyrobce NB s vyssi prioritou nez win power managment
Slepic (15)|23.9.2006 14:05
ok diky moc, zda se ze funguje.... zatim jsem ho skousel jen kdyz sem zapojen pres AC/DC adapter, ale za chvili ho pujdu vyskouset s kamosem ven tak uvidime na jak nizkou frekvenci se dostaneme...
mech13 (5526)|23.9.2006 15:01
[QUOTE=Slepic]ok diky moc, zda se ze funguje.... zatim jsem ho skousel jen kdyz sem zapojen pres AC/DC adapter, ale za chvili ho pujdu vyskouset s kamosem ven tak uvidime na jak nizkou frekvenci se dostaneme...[/QUOTE]
pokud das minimalni spotreba, tak mu je jedno jestli je na trafu nebo na baterce, musi jet porad stejne rychle.
Slepic (15)|23.9.2006 16:53
No nakonec to dopadlo tak ze sem z toho dostal jen 2 hodnoty frekvence CPU:
997MHz a 1662MHz. A pritom je moznost nastavit CPU Performance na 25, 50, 75 a 100%
Tak nevim tohle se mi moc nelibi, cekal jsem ze to bude bezet aspon na ctyrech ruznych frekvencich a misto toho na 100% je frekvence na maximu, na vsech ostatnich je na udajnem 997MHz minimu.
Wlcheck (86)|24.9.2006 09:51
RMClock nefunguje ? tam to muzes nastavovat rucne a vidis i graficky minulost ...
Frog (510)|4.1.2007 20:22
tiež použivam RMclock, v tomto pripade je vhodnejši než CPU-Z. Navyše nevyžaduje žiadnu inštalaciu frameworku ako NHC.
Tu si ho možeš stiahnut: http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml