aktualizace ovladace
Ahoj.Mam dotaz.Mel jsem v PC na chvili(nez bude na skladu),gf8600...a ted mi tam dali radeon od fy.club 3850-512mb.Samozrejme ovladace dali ale chtel bych je aktualizovat novyma:)Nemam s tim moc zkusenosti.Tak bych rad nejen vysvetleni krok po kroku,ale i odkaz na stranku,kde se daji stahnout.Bude-li mit nekdo chvilku na napsani budu rad.Dik...
Při přechodu z NVIDIE (gf8600) na ATI (3850) je nejjistější přeinstalovat winy. Problém je totiž v tom, že při odinstalování původních ovladačů ti v systému stejně zbydou jejich pozůstatky a pak to dělá problémy.
Jestli nechceš reinstalovat OS, tak přes Správce systému odeber původní Forceware, restartuj do nouzáku, použij DriverCleaner, kterým odstraníš právě všechny zbytky původních driverů. Znovu restart a můžeš instalovat ovladače ATI, asi nejlépe Catalyst 8.3.
Jestli nechceš reinstalovat OS, tak přes Správce systému odeber původní Forceware, restartuj do nouzáku, použij DriverCleaner, kterým odstraníš právě všechny zbytky původních driverů. Znovu restart a můžeš instalovat ovladače ATI, asi nejlépe Catalyst 8.3.
Myslím že na tohle jsem se tady ptal, a bylo mi řečeno že jedinný způsob jak odebrat ovladače je nová instalace Winů. Ted tu vidím možnost DriverCleaner. :( :( :( Ale i tak myslim že přeinstalovat systém je nejlepší řešení. Nebo ne ?
EDIT - tak to bylo u otázky jak odebrat ovladače základní desky, kde mi Husky poradil formát C:
EDIT - tak to bylo u otázky jak odebrat ovladače základní desky, kde mi Husky poradil formát C:
U základní desky to občas bývá divočejší a méně přehlednější, tudíž se té radě o formátu C vůbec nedivím, je to prostě jistota :thumb
S tím instalováním driverů je to někdy také divočina, ale postup s DriverCleanerem, co radí Husky14 je nejlepší bez reinstalu OS - pokud by to zlobilo po tomhle, tak pak už jedině ten formát C ;)
S tím instalováním driverů je to někdy také divočina, ale postup s DriverCleanerem, co radí Husky14 je nejlepší bez reinstalu OS - pokud by to zlobilo po tomhle, tak pak už jedině ten formát C ;)
Pres DriverCleaner se to casto necha, nedavno sem to delal a bez problemu. Avsak casto je to dosti individualni, zalezi na MB dosti, tak preju stesti at se nemusis babrat s reinstalem ;)
Ty brďo. Vy mi hoši naháníte husí kůži. Při představě, že bych musel při každý výměně VGA přeinstalovávat systém, mi běhá mráz po zádech.
Za poslední tři měsíce jsem měl v kompu 2xATI X1950Pro, pak nVidiu7300Gs, potom HD3870, pak nV 8800GTS a nVidiu 7300 a znovu tu Gétéesku a vždycky (ATI vs. nVIDIA) stačilo odinstalovat stávající drivery, projet to ještě Driver Cleanerem, pak CCleaner a něco na čištění registru (Reg. Shower, Reg. Mechanic).... vypnout, přehodit karty, zapnout, nainstalovat nový a jede se dál.
Není to trochu paranoia? Nebo to opravdu na některých deskách dělá problémy? Zatím jsem o tom nikde nic nečetl.:notsure
Za poslední tři měsíce jsem měl v kompu 2xATI X1950Pro, pak nVidiu7300Gs, potom HD3870, pak nV 8800GTS a nVidiu 7300 a znovu tu Gétéesku a vždycky (ATI vs. nVIDIA) stačilo odinstalovat stávající drivery, projet to ještě Driver Cleanerem, pak CCleaner a něco na čištění registru (Reg. Shower, Reg. Mechanic).... vypnout, přehodit karty, zapnout, nainstalovat nový a jede se dál.
Není to trochu paranoia? Nebo to opravdu na některých deskách dělá problémy? Zatím jsem o tom nikde nic nečetl.:notsure